15/5-2012

Som fortsättning från förra inlägget så har vi nu kommit ombord på båten som ska ta oss till Alcatraz :) Det tog ca 10-15 min så det gick fort. Här är jag och Clara på båten:



På vägen till ön kunde man se runt hela viken. Man såg hela San Francisco, Bay Bridge som går till Oakland, man såg även Oakland, på andra sidan hade man Golden Gate bron, och framför sig såg man Alcatraz. Här ser ni Bay Bridge som går mot downtown San Francisco.



Här är Golden Gate.




Alcatraz har ingen vanlig guidad tur med en guid som går med en, utan dem har en audio tour. Så när vi kom dit så fick vi gå runt och kolla lite tills vi kom upp på toppen av ön där själva fängelset är. Där fick man var sin radio och hörlurar så fick man sköta resten själv. Här är några bilder på våran tur fram till fängelset:















"Huset" som är bakom mig och Clara och på bilden nedanför var ett festhus kan man säga. Dem som jobbade på Alcatraz bodde nämligen på ön (fast i ett annat hus) och det här huset använde dem när de hade stora middagar, fester och dem hade till och med en bowlingbana på nedervåningen.





I det här huset bodde männen som jobbade på Alcatraz med sina familjer. Det var alltså barn som växte upp på ön och dem tog båten till skolan varja morgon. Men tydligen så märkte dem inte av fängelset och det var ju bra för barnen.



Framme på toppen av ön och fängelset:





En vanlig cell. Funderade om dem inte hade sängar, det fick man inte veta. Men det borde dem ha haft. Dem är väl bara borttagna.



D Block hette den del av fängelset som var en riktig isolering från allt och alla. Hade man brytit från reglerna hamnade man där.  






En isoleringscell. Inget ljus så länge man är där inne.



Gården där fångarna kunde roa sig lite. Baseboll var väldigt populärt, dem hade en liten plan faktiskt. Den syns inte men gräsplätten är en del av planen.



Här är ett av rymningsförsöken. Dem kom på att med denna grejen (kommer inte ihåg vad det är, men den som sitter emellan gallren) kunde dem sära på gallren och ta sig ut på det sättet. Dem behövde få tag på en nyckel som hängde i ett rum vid kortsidan av fängelset. Dem var ett par stycken som hade planerat det hela noga, men det var något som gick fel och allt blev pannkaka.



En av fångarnas cell som dem har inrett på det sättet som fången hade inrett det. Vet inte vems det var tyvärr.



Fönstrena såg ut på det här sättet. Fångarna kunde se ut över hela San Francisco och det gjorde nog inte det hela lättare. Så nära men ändå så långt bort.



Fiskmåsar har tagit över ön numera. Dem gillar att vara på Alcatraz, dem fanns överallt.









Kontrollrummet tror jag man kan kalla det :)



Ett annat rymningsförsök på G. Har för mig att det var denna som några fångar lyckades rymma, men ingen vet om dem klarade sig genom vattnets strömmar eller inte. Dem hade alltså lyckats gräva sig ut genom luckan under handfatet. Tror dem hade använt sig av en sked.



Den här bilden blev inte så bra för glaset var i vägen :) Men det är i alla fall bakom cellerna. När fångarna hade tagit sig igenom hålen så klättrade dem upp med hjälp av rören och allt som fanns där bakom.



En meny på Alcatraz:



Vi var bland dem sista ut. Det blev lite läskigt där ett tag :)



Ett av de förfallna husen:









Det var min, Rebeccas och Claras Alcatraz-resa :) Känns som att det blev ett väldigt långt inlägg, men då har ni nått att göra denna långhelg :)

Nu är det snart dags att sova. Jetlaggen sitter fortfarande i.

PS. Inte kul att man måste använda google translate för att leta upp svenska ord! :P






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0