28/2-2012

Tusan, har glömt att skriva på ett tag! Men antingen har det varit mycket att göra eller så har jag varit så trött så jag har inte orkat. Just nu är jag så trött så att jag inte orkar men använder mina allra sista krafter :) Vet inte varför jag är så trött, har känt mig så hela dagen. Har lite ont i halsen så vet inte om jag är på väg att bli sjuk. Det hoppas jag verkligen inte för vi ska ju till Miami snart!

På lördag åker vi iväg och det ska bli så kul och så skönt att komma till varmare väder. Här har det varit jättekallt de senaste dagarna och skolan har inte satt på värmen. Vet inte vad dem tänker med! När man sitter i kafeterian måste man ju nästan ha på sig vantar och mössa. Det är verkligen kallt! Men i Miami är det varmare i alla fall. Har kollat vädret och det kommer vara runt 25 grader :)

Klockan är nu tio i tio på kvällen och jag ska faktiskt gå och lägga mig, jag är helt slut! Jag får skriva mer imorgon :)

God natt!


24/2-2012

Idag är det strålande sol och ca 20 grader, det är så himla skönt väder! :) Det känns som att våren verkligen är här nu och jag hoppas att regnperioden är över. Fast vi har haft tur i år, det har inte regnat lika mycket som förra året. Fast det som är jobbigt med våren är ju pollen. Kände av det lite igår och idag också. Men jag har bunkrat upp med massa paket pollenmedicin och ögondroppar från Sverige så jag ska nog klara mig :) Medicinen är ju så himla dyr här! I Sverige kanske det kostar runt 50-lappen för ett paket med 20 tabletter. Här kostar det ca 200 kronor! Så jag tog med mig tre paket hemifrån för att vara på den säkra sidan :)

Vi ska snart åka ivåg och sola lite. Vet inte riktigt vart vi ska, jag bara åker med :) Men först så ska vi äta lite lunch.

Har våren kommit till Sverige än eller? :)



22/2-2012

Den här dagen började med träning som vanligt. Men idag var det inte vilken träning som helst, vi skulle springa runt Lake Merritt. Vi har gjort det innan och då har vi sprungit ett varv som är drygt 5 km. Men så var det inte tänkt idag. Killaget var också där och skulle springa, och när vi kommer dit får vi reda på att killarna ska springa 3 varv och vi ska springa 2. Så det var ju bara att sätta igång och springa.

När jag hade gjort mina två varv (och med en rush i slutet) så springer Victor (en av svenskarna) förbi och säger. Nä kom igen nu Linda, ett varv till! När nån säger så kan man ju inte säga nej, det blir ju en utmaning. Så jag hängde på Victor ett varv till. Men det ångrar jag lite nu kan jag lova. Jag har så ont överallt! Jag kan knappt gå nerför trapporna och det är just vad HNU är känt för! Det är liksom trappor överallt. Får se hur det går imorgon på träningen :) haha!

Nu måste jag vila lite och samla kraft innan lektionen :)


20/2-2012

Det går vilt till på Holy Names University ikväll! :) Vet inte riktigt hela historien men det som jag har hört är att en kille glömde lägga in Parkering på automaten, så bilen började rulla bakåt och han sprang jämte och skrek "HJÄLP, HJÄLP!", och mitt i allt fick han sin fot överkörd och bilen fortsatte rakt in i våran byggnad.

Vi satt i datasalen och pluggade och hörde den här killen när han skrek på hjälp. Först trodde jag att det var motormassaks-mördaren som var i farten, men sen hörde vi kraschen och då visste jag inte riktigt vad det var. Men jag tycker synd om den här killen. Vet inte vem han är men han är tydligen första-års elev och han orsakar så både brandbilar, ambulans och bogseringsbil kommer till skolan. Stackarn!


19/2-2012

Det blev ingen läxa igår. Det blev en spontantripp till San Fran istället med Clara och Rebecca :) Vi gick runt i stan lite, åt thaimat och sedan glass till efterrätt. Köpte också ett par nya tofflor för mina andra som jag har haft i ca 8 år gick sönder. Har försökt tejpat dem men det höll inte så länge :) Köpte ett par örhängen också från Forever 21.

Det är nästan helt klart med ett litet hus nu i Miami! Det ligger ca 50 meter från stranden bara så det kommer bli mycket bad och sol :) Här är några bilder från huset. Det är ganska litet men vi ska ju inte åka till Miami för att vara inne, så det fungerar nog bra :)









Nu ska jag till bibblan och försöka hinna med så mycket jag kan. Har en presentation att förbereda, ett prov att plugga till och en liten uppsats att göra. Senare ikväll ska vi nog ut och äta i San Fran för Lucas ska åka hem till Argentina på onsdag. Han vill helst läsa ekonomi ochdet finns inte den inriktningen på våran skola, då är det onödigt att lägga ut så mycket pengar på en utbildning som man inte vill göra egentligen. Så det förstår man men det är tråkigt samtidigt.

Nu måste jag kubba till bibblan, hej svejs :)

18/2-2012

Sitter och skypear med mamma, Matilda och Kajsa just nu :) Samtidigt så håller jag på och letar hus/stugor i Miami. Hittade en jättebra sida igår nämligen: www.airbnb.com, där skapar man sin egen profil så kan man söka efter lägenheter, stugor eller hus i vilken stad som helst över hela världen. Skitbra sida! Det blir ju myvket billigare än att bo på hotell. Dem som jag har tittat på nu så betalar man mellan 1000-2000 per person för en hel vecka. Och vissa ligger mitt i smeten så att man har 50 meter till stranden och nära till affärer och restauranger.
Vi har fått napp från en stuga och den låg nära standen och det verkade jättebra. Fast den låg en liten bit från South Beach (där vi vill vara) så jag tror inte det är gångavsånd dit. Men vi ska vänta och se vad dem andra säger :)


Ska snart börja göra lite läxa. Har prov, en presentation och en inlämning på tisdag. Men vi är lediga på måndag för det är President's Day! Så det ska nog gå bra :)


Våra grannar spelar softboll, tjejversionen av baseboll, och är borta den här helgen så jag och Erica är fiskvakter åt Spencer. Spencer är hans amerikanska namn, hans svenska namn är Klas men han kallas för Klasse :P Vet inte om han syns på bilden men han har ett väldigt fint hus :)


15/2-2012

Ni måste kolla på de här två videorna! Det är Norrmännens sätt att spela fotboll :) haha!










Annars så har jag lärt mig några nya ord på spanska idag :) Det går ju ca 10 Argentinare här på skolan så jag försöker prata lite varje dag. Ska försöka lära mig ett och annat nytt ord varje dag :)

Idag blev det dessa:

Ormiga: myra
Que te mejarse: Krya på dig
Mochila: Ryggsäck
Gorra: Keps
Fuego: Eld

Nu ska jag göra lite matte innan jag ska gå och lägga mig. Imorgon bitti är det fotboll som vanligt kl 7!



14/2-2012

Tänkte skicka en Alla Hjärtans Dag hälsning från andra sidan jorden :) Hoppas ni har haft en bra och mysig dag, den är ju snart redan slut i Sverige. Men här har den precis börjat och dagen började med fotbollsträning kl 7 på morgonen. Annars kommer jag tillbringa dagen framför datorn för jag måste skriva en uppsats, och sedan har jag en kvällslektion från 18.30-21-30. Så kul kommer jag ha det :)



12/2-2012

Den här helgen har verkligen varit den längsta på länge!! Det är så himla skönt att den är över.

Gårdagen var fullspäckad från 11 på morgonen till tio på kvällen. Vi skulle först samlas och välkomna alla spelare och sedan hade Coach ett litet välkomstmöte kan man väl säga. Jag hade tur för den tjejen som jag skulle "ta hand om" kom inte så jag hade ingen som sov i mitt rum. Men sen när alla tjejerna hade lastat av sina grejer i rummen så hade dem en rundtur runt skolan innan träningen som varade i 2.5 timma.

Efter det så var det snabb-middag (det är ju ingen mening att ta det lugn när man äter, nej nej!) och sedan iväg till idrottshallen för att kolla på våra tjejers basketmatch. Sedan duschade vi och gick tillbaka till hallen för att kolla killarnas basketmatch och den var verkligen jättespännande! Med 3 sek kvar leder vi med 1 poäng och motståndarna får 2 straffkast. Dem gör mål på båda och nu ligger vi under med 1 poäng. En av våra spelare står vid kostlinjen och kastar bollen lång över planen, en HNU-spelare fajtas om bollen och vinner med sig den och är på väg mot korgen med nån ynka sekund kvar. Sätter han den nu så vinner vi! Men turen var inte på våran sida, den studsade på kanten och ut. Han kommer nog aldrig förlåta sig själv, såg honom vid middagen och han satt  med sina hörlurar och åt själv. Han såg så ledsen ut :(

Efter matchen så var det bestämt att vi skulle kollat film, men tiden rann iväg och alla var så himla trötta så vi gick och la oss istället. Vi skulle ju upp vid 7 dagen efter (söndag) så det var lika bra. Idag tränade vi 2 timmar och en kvart och det känns verkligen i kroppen att vi har tränat så mycket. Var så trött så jag orkade inte ens göra klart läxan, då måste jag vara trött!! ;)

Imorgon fick vi träningsledigt men vi ska ha ett möte kl 8.15 istället. Så nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar med veckan som kommer. Har prov i Calculus 1, en mattekurs, och det kommer bli mycket plugg inför det.

God natt! :)


10/2-2012

Den här helgen har vi recruitweekend så det kommer komma ca 20 spelare imorgon för att provträna lördag och söndag. Idag har det kommit tre stycken så vi gick och kollade killarnas volleybollmatch som började kl 20, och efter det så åkte jag, Clara, Rebecca, Luckan och en provspelare (eller vad man ska kalla dem) som heter Jessica till Berkeley för att köpa lite mat. Dem var hungriga nämligen för middagen hade inte varit så jättebra. Fast jag åt ganska mycket ändå så jag åt bara efterrätten = frozen yogurt :)

Nu är klockan redan spöktimmen snart så det är dags för mig att sova. Imorgon kommer bli en lång dag som bland annat kommer innehålla en träning på TRE timmar! Sen kommer det vara en rundtur på skolan men tror inte vi spelare behöver vara med på den.

Hoppas ni har det bra där hemma :)

God natt!

8/2-2012

Jag är såååååå trög!!

Ska börjar från början så ni hänger med. Jag läser en kurs som heter Hebrew scriptures och det är en religionskurs som är obligatorisk. Den handlar mest om Bibeln och nästan varje lektion läser vi något kapitel. Väldigt kul för mig som är den som är minst religiös i den klassen. Vissa har ju redan läst den och läraren kan nog Bibeln utantill.

Men i alla fall, tillbaka till problemet. Eftersom vi läser ut bibeln ofta så kände jag att jag var tvungen att köpa en, så jag kollade på amazon.com och hittade en för ca 70 kr och beställde den samtidigt som massa andra böcker. Alla andra böckerna började komma men inte den här Bibeln. Nu var det nog en vecka sedan sista boken kom och började undra om jag har blivit lurad på Bibeln. Då gick jag in och kollade min mejl och visade ett från amazon som jag inte förstog. Det stog nämligen att jag ska kopiera en länk för att få boken. Men när jag först läste det så förstog jag inte varför, det har man ju inte behövt göra innan. Så jag visade det för Luckan och han sa att jag skulle kopiera länken och sätta in den i webbläsaren. Då kommer jag till en sida där jag kan ladda ner Bibeln. Jag har alltså köpt en Bibel i pdf-format!  Så där slängde jag verkligen pengarna i sjön :) Lite roligt var det ändå :P

Bäst att jag går och lägger mig nu så jag fåt tillräckligt med sömn och inte gör sådana här misstag igen :)

5/2-2012

Imorgon så börjar fotbollsträningen igen. NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!! Haha!! Nä, men just nu så känns det bara jobbigt att det ska dra igång men vi får se hur det känns efter ett par dagar.

Idag har det blivit lite plugg och annars inget speciellt. Ska kolla på ett avsnitt av den nya serien Alcatraz. Den får ni kolla på, den är väldigt bra, fast lite läskig ibland :P

God natt!


4/2-2012

Fredagkvällen spenderade jag, Rebecca, Luckan och Mathias inne i San Fran. Det var första besöket för i år och det var lika mysigt som vanligt :)

Vi åkte mest dit för att bara gå runt och komma bort från skolan, det var inte någon shoppingrunda. Fast jag gjorde ett riktigt kap måste jag säga. Jag behövde bomullspads (eller vad man nu ska kalla det), så vi gick in i en mataffär och när jag stog i kön så hände det! Mina ögon drogs till en sån där myse-filt med typ fejkull på ena sidan. Det var som kärlek vid första ögonkastet! Och när priset bara var 100 kr så var det ingen snack om saken, den var min! Så nu är jag stolt ägare av den mysigaste mys-filten i Californien :)

 

Rebecca och Mathias


Jag och Rebecca

Ska gosa ner mig i mysefilten och kolla på VÄNNER nu :)
Puss och kram


1/2-2012

Här i Oakland är det bara den 1a februari, men hemma i Sverige är det den andra så jag får passa på att säga GRATTIS MAMMSEN!!

Hoppas du får en bra dag :) Vi kanske kan skypea på kvällen? Hittade en fin bild också :P




Annars har det inte hänt något speciellt idag. Har haft lektioner och så har det blivit läxa. Nu ska jag avsluta dagen med VÄNNER :)

Puss och kram!


31/1-2011

Det har blivit mycket skype det senaste. Flera timmar de senaste tre dagarna, men det har varit kul att prata med dem där hemma :)

Idag hade jag inte lektion förrän kl 13.30 så jag satt i biblioteket på förmiddagen och skrev klart en recension som ska vara klar till kvällslektionen idag. Eftersom jag har hjälpt Tove med matte det senaste så fick hon ta och lläsa igenom det jag hade skrivit :) Man blir så blind när man läser det man själv har skrivit så det är bra att någon annan ser det med andra ögon. Så vi rättade det tillsammans och det blev nog bra tillslut :)

Nu ska jag till bibblan med Luckan och göra matte innan lektionen ikväll.



                                          Jag och Erica för någon vecka sedan :)


RSS 2.0