31/8-2011

Hej på er.

På  Hawaii är klockan 22.10 just nu och vi ska snart gå och lägga oss. Vi spelar våran sista match kl 10 imorgon bitti. Vi spelade andra matchen idag och vi förlorade med 3-0. Alla målen kom under de 7 sista minutrarna. Vi hade spelat ganska bra under hela matchen men de sista minutrarna fall allt isär. Jag vet inte riktigt vad som hände, allt blev bara kaos typ. Så det var tråkigt att förlora, men vi har en match imorgon kvar och då ska vi allt vinna. Vi kan inte åka hem med tre förluster från Hawaii, det går inte!

Igår åkte vi till en utkiksplats där man såg över hela Honolulu (tror jag det var:)). Det var så här fint:

 

Senare på eftermiddagen/kvällen åkte vi på en Luau. Det var en Hawaiiansk fest kan man säga. Vi fick Hawaiiansk mat och sedan var det lite uppträdanden.  

När vi först kom dit blev alla "Leid" med ett snäckhalsband. Vet inte riktigt vad själva grejen står för. Men ni vet dem halsbanden som är gjorda av blommor som man brukar se på film som alla har som är på Hawaii? Det är samma grej fast vi fick med snäckor :)



Här dansar dem hula hula :)



Vi fick också gå upp och dansa hula hula :)



Vet inte varför bilderna blir i så dålig kvalitet? Men ni får se lite hur vi har haft det i alla fall. Nu ska vi gå och lägga oss.

God natt!

29/8-2011

Hej,
ville bara kika in och säga att vi har det bra. Idag var vi vid Hanauma Bay och solade, badade och snorklade. Vi såg massa fina fiskar :) Det var några som simmade längre ut och dem såg sköldpaddor. Men jag vågade inte förlja med för det blev så djupt. Fick typ panik på grunt vatten, haha :) 

Här är en bild på Hanauma Bay:

 

Imorgon ska vi turista lite, vet inte vad vi ska göra än så vi får se :) Men på kvällen ska vi på nån Louao (?). Det är en bbq med hula hula-dans och uppträdanden. Så det ska bli roligt.

Hoppas ni har det bra där hemma. Vi är 12 timmar efter er nu så vi ska gå och lägga oss :)

God natt!

26/8-2011

Nu är vi framme i Hawaii :) Vi har internet på rummet så jag kan uppdatera lite då och då. Vi har haft lite fritid så vi gick runt och letade efter godis :) Nu har vi duschat och om en timma ska vi mötas för att äta kvällsmat! Imorgon har vi våran första match här på Hawaii, men det känns nästan som att vi är på semester och inte här för att spela fotboll, för hur ofta är man på Hawaii? :)

Hoppas ni har det bra där hemma!

Puss och kram

Kolla in den här tjejen :)


25/8-2011

Igår var första dagen i skolan och det var fullt upp hela dagen. Jag hade 2 lektioner mellan 11 och 2.45, sedan var jag tvungen att fixa lite grejer med jobbet som jag ska göra. På kvällen sedan hade jag lektion igen 19.30-21.30 och efter det var det dags att gå och lägga sej nästan. Men jag hade så svårt att somna, för det första så var det så mycket folk som var uppe och sprang och festade och jag vet inte vad dem gjorde. För det andra så var det så himla varmt så hela sängen var pisseblöt! Men jag får nog vänja mej vid värmen för om 12 timmar lyfter planet till HAWAII!!!

Det ska bli så himla roligt :) Jag har precis packat klart och fixat allting inför resan så nu väntar jag bara in tiden :) Vi ska vara borta 6 dagar och vi har massa planerat. Vi har tre matcher, vi ska sola och bara (såklart), snorkla, äta middag på Cheesecake Factory, ha en turistdag, gå på en Louao (det är nån bbq med hula hula-dans och uppträdanden tror jag), göra läxor :( och shoppa :) Det kommer bli såååå bra känner jag!



                      Jag hoppas det är så här fint :)

Jag tar med mej datorn (måste kolla läxorna ju :( ) så har vi internet på hotellet så uppdaterar jag där. Om inte, så hörs vi om en vecka när jag kommit hem! (Mamma och pappa kan ringa min amerikanska mobil om ni vill prata, ni var ju inte inne på Skype nu innan jag åker :) )

Puss och kram!


23/8-2011

Ibland blir man bara så himla irriterad på den här skolan för dem är så snåla så det är inte sant. Först tar dem flera tusen för varje elev för att gå här, men dem kan inte ge oss ett lagom snabbt, fungerande wi-fi. Förut har  det varit ok, man har kunnat lyssna på youtube och det har gått att streama ganska bra. Men nu går det inte att göra någonting. Igår skulle jag kolla på Pretty Little Liars och det tog först typ 2 timmar att ladda det halvvägs och sen kunde jag inte ens se klart hela ändå. Så dem har gjort det långsamare med flit så att man nästan måste betala 30 dollar i månaden för att få snabbare internet, bara så att dem ska kunna få mer pengar själva dem grisarna! Riktigt fula fiskar är dem allihopa. Det är massa små grejer som dem kör med, riktigt irriterande.



                                 Så här arg är jag :P

Till matchen istället. Matchen slutade 0-0 men jag tycker ändå att vi skulle vara värda en vinst. Vi spelade bättre och hade fler chanser. Men sätter man inte chanserna (speciellt en straff) så är det svårt att vinna.

Imorgon är första skoldagen så vi får träningsledigt imorgon, woho :) Sedan torsdag är det träning igen och skola och sen på fredag är det HAWAII!! :) Vi ska åka dit med laget från fredag och så kommer vi tillbaka torsdag morgon. Det ska bli så rolig, jag har ju aldrig varit där. Tror vi ska åka till ön Oahu om jag minns rätt. Men vi är inte bara där för att sola och slappa utan vi ska spela tre matcher också.

Nu somnar jag snart här :) God natt!


23/8-2011

Idag är sista dagen på sommarlovet, imorgon börjar skolan igen :( Men idag har vi våran andra träningsmatch så det blir ingen vila idag för det. Vi samlas om 2 timmar och före det ska jag ner och betala skolan hade jag tänkt.

Annars har det inte hänt något speciellt. Jag och Erica ligger och läser böcker för vi har inget annat att göra, och så måste vi ju passa på innan skolan drar igång för då blir det inte mycket tid till det. Så här ser Erica ut just nu:


                               Moahahahaha :)

Nu ska jag fixa lite grejer innan samlingen.

Hej svejs

21/8-2011

Jag får passa på att blogga så mycket som möjligt nu innan skolan börjar för då blir det full rulle. Speciellt de 2-3 första veckorna när vi åker till Hawaii och LA med fotbollen. Då kommer jag antingen vara upptagen med fotbollen eller så är det att ta igen allt som jag missar i skolan när vi är borta. Men nu ikväll har jag skickat mejl till alla mina lärare så att dem är förberedda, men jag ska också prata med dem så att allt är ok.

Imorse åkte vi till Fremont för att hjälpa till med ett fotbolls-event och det var så himla tråkigt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Men det var bara i ca 3 timmar så det var lugnt :) Annars har det varit en lugn dag för en gångs skull och det har varit skönt.

Jo, på det här fotbolls-eventet så var det en "kändis" precis som för 2 år sen då vi gjorde samma grej. Den här gången var det Jorge Campos som var där. Han har spelat i Mexikos landslag i flera år och de barnen och respektive föräldrar som var där var nästan alla mexikanare så det var lite crazy när han först kom :) Här är en bild på Kestrel som spelar i mitt lag och Jorge Campos.



Nu ska jag läsa lite i min bok och sedan sova :)

God natt

20/8-2011

Vilken lång men rolig dag det har varit idag. Först skulle jag gått upp kl 5.55 för träning men jag vaknade istället vid 4.30 för att jag var helt igensnorad och knappt kunde annars. Efter att jag hade snytit ut halva hjärnan så skulle jag försöka somna om och då låg jag och tänkte "jag ska upp om ca 1 timma" hela tiden och då är det klart att man inte kan somna om. Så jag har varit vaken sedan 4.30 :)

Efter träningen så åkte jag, Rebecca (den nya svenska tjejen), Rasmus och Luckan och shoppade lite. Eller, vi var nog borta i 6 timmar så det blev ganska mycket shopping :) Jag köpte en hel del: fotbollskor, benskydd, sport-bh, ett linne, två ljus, en kudde, en avlång spegel, två små krokar och värmebyxor. Ja, det var nog allt för bara ca 1100 kr. Det är typ vad man får ett par fotbollsskor för hemma i Sverige. Det kallar man riktig shopping :)

Nu på kvällen har jag och Erica bara tagit det lugnt och kollat film. Kl är snart 22 och jag ska nog sova nu, är ganska trött. Vi ska upp tidigt imorgon också för vi ska hjälpa till med något evet för att få in lite pengar till skolan.

God natt och sov så gott!


19/8-2011

Idag hade vi som sagt våran första match mot Cal State East Bay, och vi visste att dem skulle vara bra. Men vi började spela väldigt bra och hade övertag, men sen gjorde dem ett drömmål tyvärr. Men vi vek inte ner oss utan gjorde ett vi med, det var till och med jag :) Jag spelade yttermitt istället för back och det kommer nog bli mer spel där tror jag, det tyckte Coach i alla fall :) Så det stog lika ganska länge tills dem gjorde ett ännu snyggare drömmål och det blev slutresultatet. Så det var lite tråkigt men vi var ändå inte så ledsna för vi gjorde en bra match med tanke på att vi hade många nya spelare.

Han som tog våra lagbilder var på matchen och fotade lite och gjorde ett litet klipp som ni kan kolla på om ni vill :)




Hoppas ni har det bra där hemma!

18/8-2011

Idag var en ganska lugn dag. Vi hade träning på morgonen och vi gick bara igenom hörnor och frisparkar och sen spelade vi "match" över hela planen i slutet. Och istället för att ha en andra träning på eftermiddagen hoppade vi i poolen och hade en återhämtningsträning vid lunch. Så träningen var väldigt lugn idag för vi har våran första träningsmatch imorgon och den är väldigt viktig. Vi spelar mot Cal State East Bay och i våras gjorde vi en jättedålig match. Så vi vill ha revansch imorgon och visa vad vi går för.

Förrästen, så blev det inte stranden idag. Det är inte blåsigt och inte så jättevarmt, runt 15-18 grader, så vi skippade stranden och fick ledigt hela kvällen :)

Den här mysiga bilden tog Erica på Vic och Henrys bakgård:



Och så måste jag visa den här gigantiska burriton. Det var för några dagar sen som våra coacher beställde mat till oss alla i laget. Det skulle bli burritos och dem som tog en beställning med "everything" fick verkligen EVERYTHING. Så mycket att den inte gick att stänga och var tvungen att ligga i en låda, haha :) Dem trodde först att dem hade fått fel beställning. Det är inte varje dag som man äter en burrito med kniv och gaffel (och speciellt inte amerikanare!), det äter man ju med händerna :)



Nu är det dags för sängen, god natt :)


17/8-2011

Har precis kommit hem från Berkeley där jag, Erica och Victoria åt middag på en liten mysig restaurang. Victorias rumskompisar kom också och även en annan kompis till Victoria. Och den här andra kompisen är ca 85 år gammal. Vic träffade henne på gymmet där hon jobbar och dem har gjort massa saker tillsammans :) Hon är så rolig Vic, hon kan bli kompis med vem som helst och det tycker jag är så himla bra!

Efter att vi hade ätit så åkte jag, Erica och Vic hem till deras hus där Vic och hennes pojkvän Henry hyr ett rum för tillfället. Dem bor i ett jättemysigt område i Berkeley som ligger lite på en kulle så dem har jättefin utsikt över San Francisco. Och trädgården var väldans mysig också, trodde att jag kunde lägga upp en bild på den men det vill inte fungera :(

Nu ska jag gå och lägga mej, vi har träning tidigt imorgon. Sedan ska vi ha återhämtning i poolen och på eftermiddagen åker vårat lag och killaget till stranden. Vi vet inte riktigt vad vi ska göra där men det blir nog kul :)

16/8-2011

Igår vad nog den längsta dagen i hela mitt liv. Vaknade kl 5 och kunde inte somna om, så jag låg och vred och vände till kl blev 5.55 och klockan ringde och det var dags för första träningen. Efter träningen så åt vi frukost och sedan en snabbdusch för att sedan dra igång en biltvätt för lärare och elever på skolan. Det var vårat lag och killaget som höll i det. Så vi tvättade bilar och åt korv med bröd i 4 timmar. Sedan samlades vi för att få våra dräkter och träningsställ och efter det var det att snabbt göra sej iordning för foto. Hela fotograferingen tog 3 timmar så det blev mycket fotande men även mycket dötid. Och fotografen var väldigt seriöst. Han hade med sej tre olika fotolampor och en rökmaskin, haha :) När fotandet var klart vid 20-tiden så hade vi möte i en timma. Sedan var jag helt slut kan jag lova!

Här kommer lite bilder från igår:












Nu ska jag ta en nap innan vi har träning igen. Fast idag har vi inget möte på kvällen så då kan jag återhämta mej lite :) Och just det ja, på träningen imorse så fick alla freshmen träna i svart läppstift. Det skulle representera att vi håller hemligheter och sånt inom laget :)

14/8-2011

God morgon på er!

Vi har precis kommit tillbaka till rummet efter våran morgonträning och är lagom trötta nu. Idag sprang vi runt Lake Merritt och det är ungefär 5 km. I eftermiddag blir det fotbollsträning och sedan har vi två Freshmen Hawk Events. Under första veckan har vi lite roliga, eller mer hemska och pinsamma, saker som alla nya ska göra. Idag ska dem tvätta toaletterna på våran våning och sedan på kvällen har vi frågestund. Igår fick all en gullig haklapp som de måste ha på sej varje måltid, vi vill ju inte att dem ska söla ner sina kläder! :P



Nu ska jag ta en nap så jag är fit for fight till nästa träning. Det känns fortfarande som jag har några timmar att ta ikapp efter flygresan :)

12/8-2011

Vilken dag! Det har varit full rulle sedan morgonen och jag har då inte fått vila någonting, så jag har varit uppe sedan kl 5. Men det har gått ganska bra ändå. Vi har åkt och hämtat alla våra lådor med grejer som vi lämnat kvar, shoppat massa nödvändiga grejer, tränat, ätit mat och vi kom precis tillbaka från ett möte med laget. Men det var under mötet som tröttheten smög sej på. Det var knappt att jag kunde hålla mej vaken så det var inte tal om att försöka hänga med på vad de pratade om :)
Nu är kl kvart över 10 och ska verkligen sova med en gång! :)
God natt!

12/8-2011

Just det ja, kommer ni ihåg att det alltid brukar vara så hiskeligt varmt här i augusti? Kan ju vara närmare 30 grader ibland. Klockan 5 vaknade jag av att jag frös! Och då sov jag i t-shirt, shorts och raggsockar plus en filt på mej. Var tvungen att ta på mej ett par mjukisbyxor och en tjockare tröja. Det är jag inte van vid av att göra i augusti! :)


12/8-2011

Hej igen,

Nu är jag framkommen efter en flygresa som kändes som en evighet. Själva resan gick bra den här gången, till och med min resväska hittade till SFO :) Men det började inte lika bra. Precis när jag gick ur bilen på Landvetter kom jag på: GRISEN!! Jag glömde grisen! Hur kunde jag glömma grisen? Min älskade gris som varit med mej sedan jag var 1 år låg kvar på sängen hemma. Och varken mamma eller pappa ville åka hem och hämta honom så jag var lite småtjurig ;) Är jag 22 år?

Men det var inte det enda som blev knasigt. Ida jobbar ju på SAS vid incheckningen så hon skulle få äran att checka in mej, bara att det inte gick och ckecka in mej. Alltid ska det vara något som krånglar, tur att jag var i tid den här gången i alla fall. Men till slut löste det sej och jag fick ett boardingkort!

Första flyget var på 30 min till Köpenhamn och det var inga konstigheter. Det andra var på 8 ½ timma till Toronto och det gick också bra. Bara att jag var så himla hungrig och maten var inte att hurra för. Först så fick vi varm mat och flyvärdinnan frågade om jag ville ha pasta eller kyckling. Kände mej ganska sugen på pasta så jag körde på det. Sen frågade hon min granne: Chicken or vegetarian pasta? Vad då vegetarisk? Det sa hon inte till mej ju och det ville inte jag ha. Så jag åt några pastalängder och en fralla, mums! Tur att jag hade med mej godis så jag kunde stilla hungern lite :P Sen nån timma innan landning så kom dem med någon varm wrap. Då fick vi välja mellan kyckling eller grönsaker. KYCKLING TACK! Så jag började äta men förstog snabbt att det var något som var fel. Smygkikade på grannen och han hade fått en Indian spicy chicken, själv hade jag fått en Indian spicy vegetable. Då började det ryka ur öronen på mej kan jag lova! Men väl på flygplatsen fick jag tag i lite mat :)

När jag hade landat på SFO så var min nya roomie Erica så snäll att hon kom och hämtade mej :) Jag fick verkligen inte ta taxi själv :)


                                                                  Jag och Erica förra året

Jag kom fram till skolan vid 1-tiden, somnade vid 2 och vaknade vid 5. Nu är klockan 8 så jag har varit vaken ett par timmar nu :) Som tur är blev våran första morgonträning inställd idag. Fast det hade ju inte gjort mej något, jag var ju vaken ändå :) Men skönt att ta det lugnt de första timmarna och inte behöva springa skiten ur en när man varken sovit eller ätit bra på 24 timmar. Så jag hoppas att frukosten öppnar snart så att jag kan få äta för snart tror jag att Erica vaknar av att min mage skriker så högt efter mat :)

Hoppas ni hr det bra där hemma allihopa!
Puss och kram


10/8-2011

Dan före dan, då var det dags igen. Imorgon bitti åker jag till USA för att börja tredje året :)

Igår kändes det väldigt jobbigt, är så orolig för flygresan, men idag har det varit mycket bättre. Det kommer och går, hoppas den bra känslan håller i sej bara :) De tre senaste dagarna har jag träffat familj och vänner och sagt hej då och tro det eller ej, men jag har inte gråtit än. Men det kommer säkert imorgon när jag vinkar av familjen på flygplatsen, annars hade det ju varit för bra för att vara sant :)
Jag landar kl 22.20 lokal tid i San Francisco och kommer då välkomnas av en så här fin stad :)



Kommer nog inte skriva något när jag kommit fram för det blir ganska sent med tanke på att jag ska gå upp kl 6 på morgonen för träning dagen därpå :) Så det kommer en uppdatering efter första mördarpasset. Har känslan av att det blir fys med en gång, woho!!

Nä, det är väl dags för mej att att försöka sova lite. Har sovit dåligt de två senaste nätterna för att jag har varit lite orolig. Vi får se hur det går nu :)

God natt och så hörs vi nästa gång från Oakland, California, USA :)

RSS 2.0