29 Sept

Hejsan!!
 
Idag är det varmt väder här i Barcelona. Över 25 grader varmt! Så jag och Paulina ska iväg till stranden och bara ta det lugnt! Igår var vi inne i La sagrada Familia. Berättar lite mer om det senare och så får ni se lite bilder med. Bjuder på en bild från förra veckan så länge :)
 
 
Adios!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

25 Sept

Hola amigos!
 
Igår firade man Mercé här i Barcelona. Vet inte riktigt vad man firar faktiskt men det var en röd dag i alla fall. Så jag och Paulina bestämde oss för att vara riktigta Barcelonabor. Vi tog tunnelbanan till Placa Catalunya och kollade lite. Det var någon som uppträdde men det var ingen bra musik, haha. Så vi gick längs Ramblan istället.
 
 
Här är vi på Placa Catalunya. Det var inte så mycket folk som jag trodde, kanske för att artisten inte var så bra ;)
 
 
Sen gick vi vidare till Parque De La Ciutadella som låg lite längre bort. Där hade dem fixat med massa matställen och uppträdanden. Men det var mest för barn...
 
 
Efter att ha gått i någon timme så tog vi en paus vid "sjön" som finns i parken. Där kan man hyra båt och ro omkring om man vill :) Men det gjorde inte vi utan vi satte oss på en bänk och kollade istället.
Sen åt vi en hamburgare som inte var så god och så gick vi vidare till tunnelbanan.
 
Senare på kvällen vad 10.30 gick jag, Paulina och Ronja (en tjej som bor med oss) för att möta upp Kat (som går i min klass). Vi gick till ett litet ställe för att äta lite innan fyrverkerierna som skulle avsluta den här dagen.
Efter att ha ätit alldeles för mycket så gick vi till Placa Espanya, och det var så himla mycket folk! Det finns en rondell i mitten av Placa Espanya och jag tror det är 5 vägar som "connectas" med den. Alla vägarna var avstängda för det var folk överallt!
 
 
 
 
Försökte filma lite över folkmassan (och fyrverkerierna såklart!).
 
 
Nu ska jag gå och handla innan lektionen.
 
Un abrazo! :)
 
 
 

24 Sept

Hej hopp!
 
Idag är det Merce-dagen här i Barcelona, så vi har ingen lektion idag! Det är massa grejer som händer runt om i stan så vi ska snart gå iväg och kolla lite. Tar med kameran så kan jag visa er också!
 
I söndags kväll så gick jag och Desi iväg till Placa Espanya som ligger bara 5 min här ifrån. Dem hade satt upp en stor scen där det var olika band som spelade. Men alla sjöng ju på Katalanska så man förstog ingenting. Ibland är det likt spanska men ibland är det likt franska tycker jag. Eller kinesiska när jag inte fattar alls ;)
 
Såhär såg det ut på Placa Espanya:
 
 
 

Har jag glömt att säga att det är ca 25 grader varmt här? ;) Här ska man inte klaga inte! Det har börjat bli lite kallare på kvällarna men jacka behöver man inte än, det är skönt :) Och just det, på tal om jacka! Jag har hittat en jättefin jacka på Mango förra veckan! Köpte den inte då för det kändes lite konstigt att köpa en jacka när man går runt i shorts ;) Men jag ska tillbaka dit och köpa den sen så att jag har något att ha på mig när jag kommer hem till kylan :)
 
Nu ska jag och Paulina kila iväg.
 
Hej svejs!
 

22 Sept

Hej hopp!
 
De senaste dagarna har det varit väldigt fint väder här och det ser ut att fortsätta vara fint i flera dagar :) I fredags gick jag till stranden innan lektionen. Jag bor inte så nära stranden så jag måste ta tunnelbanan och byta linje också, så det tar ca 30 min. Men det är det ju värt :)
 
Igår gick jag och Paulina till stranden igen och det kanske blir stranden idag också. Sen är det en festivalhelg här i Barcelona för det är något speciellt på tisdag, kommer inte ihåg vad. Så dem har massa gratiskonserter och lite andra aktiviteter runt om i stan. Det ska vi nog också kika på idag :)
 
Bjuder på en bild från Parque de la Ciutadella. Jag var där förra veckan med Daniel och Mustafa (som båda åkt hem nu). Vi gick runt och kikade lite. Den parken hade faktiskt lite gräs här och där, riktigt imponerande! :P Och just det, där har jag på mig mina solglasögon som jag gjorde sönder i fredags :( Jag råkade sätta mig på dem. Åh vad arg jag blev!!
 
 
Adios!
 

19 Sept

Hejsan :)
 
Hur har ni det där hemma? Här i Barcelona är det bara bra!
 
Tänkte visa en häftig bild från igår. Jag, Desi, Paulina, Luca och Francesco gick till ett ställe som heter Espit Chupitos. Där säljer dem massa roliga shots som dem sätter eld på, och inte bara shotsen. Hela bardisken står i lågor! Först prövade vi en som kallades för Boyscout. Då fick vi en pinne med en marschmallow på och så tände han eld på bardisken så stog vi där och grillade marschmallows :) Sen skulle vi stoppa ner den i shotglaset så att den slocknade och sen äta den och dricka upp shoten. Det var ett roligt ställe :)
 
 
Hej då så länge!

16 Sept

Hej hopp igen!
Attans, det går inte så bra med uppdateringen märker jag, haha! Men jag ska uppdatera er lite om vad vi har gjort den här veckan.

I lördags så var det dags för Daniel och Mustafa att åka hem så dem ville ju ta vara på dem sista dagarna så mycket som möjligt. Och vad gör man då i Barcelona? Jo, man festar varje dag. Så vi gick ut tisdag, onsdag och torsdag och på fredag så gick vi och kollade på fontänshowen :) Det såg ut såhär ungefär:


Jättefint är det!! Har varit där två gånger nu och det är så mysigt. Dem spelar musik samtidigt också!

Inte nog med att det räcker att gå ut tre dagar på en vecka, nej då. I lördags skulle vi ut också. Dem är helt galna här! Och så går dem ut vid 1 på natten och så kommer man hem 5-6 på morgonen. Vissa har till och med lektion kl 9 på morgonen. Skolan har till och med en egen festfixare så han har ordnat en egen lista på olika klubbar varje dag, varje vecka. Så man kan gå ut varje dag om man vill och komma in gratis om man säger Paolos lista :)
Annars har vi inte gjort något speciellt. Pluggar spanska och det går sakta men säkert framåt. Har förstått nu att det inte är så lätt som jag trodde. Trodde jag skulle prata flytande efter 10 veckor men det kommer jag nog inte göra. Andra som har stannat här ungefär lika länge som jag har inte ens kommit upp i den högsta nivån, och då är dem italienare eller portugiser och det är ju lättare för dem med spanskan än för mig. Men jag kommer kunna prata ganska bra i alla fall :)

Nu får ni njuta av lite bilder som jag inte lagt upp än :)


Nathalia, Caro och jag framför en spanska polisbil, haha! Nä, vi är faktiskt framför La Sagrada Familia, men han som tog kortet förstog inte riktigt vad vi menade ;) Men det var ju väldigt snällt av honom att ta kort :)


Halva jag och La sagrada Familia :) Det är en riktigt fin kyrka, men ska åka dit och kolla på kvällen också för det ska vara fint med lamporna då. Det får jag göra någongång innan jag åker hem :)


En eftermiddag tog vi ett roommate-kort. Desi, Giulia, Caro och jag. Men nu är det bara jag och Desi kvar och tre nya har tillkommit. Tråkigt när det är så många som kommer och går, men det är så det är. Caro åkte till norra Spanien för att vara au pair i 10 mån och vi planerar att mötas upp i Madrid en helg :)


En kväll gick vi på Flamencoshow. Det var ett event genom skolan så vi möttes upp och så gick vi dit tillsammans allihopa. Det var kul men väldigt annorlunda. Och så var det mest en kille som dansade, jag trodde det skulle vara en tjej med en fin klänning :P Och så var det bara i 30 min, det var lite konstigt tycker jag. Men dem hade mer än en show så det var väl därför.


Sista kvällen med Nathalia och Caro. Det var lite ledsamt. Vi gick till Arenas de Barcelona, på takvåningen har dem massa restauranger med väldigt fin utsikt! Men maten var inte så jättebra faktiskt. Det var gott men man fick lite mat för lite för mycket pengar. Men det är populärt bland turisterna så det går ju hem ändå :)


Jag och Caro spanar in menyn.

Imorgon ska jag och Paulina, min nya tyska granne, gå och shoppa innan lektionen. Hon har också lektion på eftermiddagen nämligen!

Hoppas ni har det bra där hemma så hörs vi snart igen, lovar ;)



10 Sept

10 september redan, dagarna bara rusar iväg!
 
Idag innan skolan så bestämde jag mig för att städa rummet och tvätta lite. Tvättmaskinen såg lite mysko ut så jag fick råd av mamma att göra en tvätt utan mina kläder i, det är nog bäst :) Men det står inte hur lång tid det kommer ta så jag har ingen aning när det är klart. Så jag kikar in i rummet lite då och då :)
Under tiden så tänkte jag lägga upp lite bilder här och berätta om de två första veckorna.
 
Jag bor på Carrer de Rocafort, precis jämte en av de största gatorna här i Barcelona. Det känns nästan som att alla gator är enkelriktade här, jag hade ju blivit helt galen om jag kört bil! :) Den här stora gatan heter Gran Via De Les Corts Catalanes och det är 3-4 filer i mitten och så finns det två stora "vägar" på var sin sida för gående och cyklister, det ser ni på bilden. Kan ni se alla mopeder som står längs kanten? Det finns hur mycket mopeder som helst här! Ett riktigt mopedparadis! Alla kör moppe: killar, tjejer, asiater och kostymsnubbar! Det finns också speciella mopedparkeringar överallt! Så det är himla lätt att köra moppe här!
 
 
Jag tycker att jag bor på ett jättebra ställe här i Barcelona. Jag har tunnelbanan precis utanför dörren, men sen är det gångavstånd till mycket också. Till La Rambla tar det ca 25 min att gå och det känns inte så långt eftersom det finns så många fina byggnader att kolla på. Alla lägenhetshus är så himla fina med massa små detaljer! Det är kul att bara gå runt och kika lite. Jag har besökt La Rambla ett par gånger och det är alltid så mycket folk. Fast det är bättre att gå dit på kvällen, då är det mindre :)
 
 
När Barca spelade finalen i Supercupen så tog jag, Nathalia och Mustafa tunnelbanan till ett annat område som våran lärare rekommenderade. Det var inte mycket turister där så det var inte tjockt med folk, det var skönt. Och det var ett mysigt ställe. Vi gick in på en restaurang och åt Gyros och kollade matchen :)
 
 
En dag så gick jag på en upptäcksfärd och tittade på två hus som Gaudi har gjort. Han har ju gjort massa här i Barcelona. Jag gick förbi Casa Batllo:
 
 
Och La Pedrera som låg i närheten av Casa Batllo. Utsidan på husen är väldigt speciella, men jag gick aldrig in så jag vet inte hur det ser ut innanför. Men alla säger att dem är ännu finare inne till och med. Så jag kanske ska ta mig tid att gå in någon gång :)
 
 
Skolan ordnar massa olika aktiviteter varje vecka som brukar kosta runt 10 euro. Jag och Nathalia har varit på några stycken. En gång gick vi med på en kvällsvandring där en guide från skolan skulle berätta lite historia och olika myter om Barcelona. Det var väl lite mysigt och lite intressant, men inte den bästa guiden jag gått på :) Här stannade vi på ett torg som heter typ Kungens Torg om jag inte minns fel. Men mer kommer jag inte ihåg, haha.
 
 
Den första söndagen i varje månad så är alla museum gratis, så jag, Nathalia och Mustafa gick till MNAC (kommer ej ihåg vad det står för) den 1 september. Det var verkligen inte något för mig, jag hade kunnat vara klar efter 30 min. Det var bara massa tavlor och skulpturer som inte intresserade mig alls. Och så stog det mesta på katalanska! Om man vill att folk ska besöka ett museum så får dem väl åtmintonde skriva på spanska också? Inte för att jag hade förstått allt även om det stog på spanska :P Tänk om man kommer från ett annat land och vill besöka det så står det bara på deras eget språk. Det är ju inte snällt!
 
Så här ser museumets framsida ut. Det ser ut som ett riktigt palats. Någon kung ska tydligen ha bott här för länge sen. Och det kan man förstå för det är väldigt väldigt fint!!
 
 
Här är vi på en takterass där man hade utsikt över Barcelona, det bästa med hela museumet! ;)
 
 
I närheten av MNAC och bara 5 min från mitt hem så ligger Arenas De Barcelona. Nathalia träffade en kompis som hon gick med eftersom jag och Mustafa inte uppskatade konsten lika mycket som henne ;) Den här tjejen berättade att det var en tjurfäktningsarena en gång i tiden. Men för 10-20 år sedan så förbjöds tjurfäktning i Katalonien (sa hon) och nu har dem gjort om det till ett köpcentrum! Åååå perfekt tänkte jag. Då har jag jättenära till shoppingen ju! Jag gick dit för att kika förrgår men jag blev lite besviken faktiskt. Det är stort, 3-4 våningar tror jag, men det var inga bra affärer. Jag hittade en liten affär som jag tyckte om, annars fanns det bara massa konstiga. Men det finns ett annat stort köpcentrum vid La Rambla och det är ju inte så långt bort det heller. Får gå dit och kika snart :)
 
 
Nu fick jag i min första tvätt. Hoppas det går bra :/ Tog tiden på den första provtvätten och det kommer ta ca 1.5 timme. Nu ska jag faktiskt plugga lite spanska! Har en liten liten läxa till lektionen och så ska jag gå igenom anteckningarna (för första gången) ;)
 
Hej svejs!

4 Sept

Hej hopp!
 
Nu har jag äntligen haft lite tid till att fixa lite bilder, meeeeen nu kom min granne precis tillbaka från skolan och vi ska gå och handla precis! Typiskt. Jag som trodde att jag äntligen skulle få lite tid att berätta lite mer om vad vi har gjort.
 
Men jag bjuder på en bild från Las Ramblas. Den är väl mest till pappa kanske ;) Det fanns ett stort ställe med massa massa mat, frukter, godis och allt möjligt. Och så fanns det ett stånd med bara massa paprika, jalapenos, feferoni och allt vad det heter. Det skulle pappa gillat :)
 
 
Hörs snart igen!
 
Kramis
 

2 Sept

Hejsan :)
 
Nu är jag redan inne på andra veckan här i Barcelona, tiden rusar iväg när man har roligt :) Just nu står jag och kokar makaroner faktiskt. Jag har blivit expert på gasspisar nu! Snart blir det pasta carbonara (fast färdigköpt sås).
 
 
Idag på lektionen kände jag mig mycket mer bekväm med att prata spanska, det var faktiskt roligt till och med. Förra veckan så kände jag att det var lite jobbigt och jag tyckte att jag var jättedålig. Men jag kommer ihåg att jag hade svårt med engelskan första året i USA också. Där tog det nästan 2 månader innan jag kände mig bekväm att prata med vem som helst. Först pratade jag med Maria, min roomie, och Heidi i fotbollslaget. Sen blev det några fler och till slut kände jag att jag kunde prata med alla :)
 
Men så lång tid får det inte ta med spanska. Nu vet jag ju att man måste prata för att lära sig. Det gjorde jag ju inte i USA. Då pratade jag inte för att jag var rädd att säga fel, men nu ska jag prata och blir det fel så lär jag ju mig :) Jag ich Nathalia har bestämt att vi ska prata med spanska med varandra också, det är bra. Men det är lite tråkigt för hon åker redan på lördag. Hade varit kul om hon stannade längre :/ 
 
Just det, jag köpte mig ett par nya springskor imorse från Nike :) Jag gick hem och bytte om till träningskläder med en gång för att prova dem. Så det blev en liten springtur till Parc Montjuic som ligger i närheten. Men på kartan så ser det så grönt och fint ut, men jag såg knappt nått gräs! Bara massa grusstigar, byggnader och trappor! Jag ville ju springa i naturen. Jag tror inte att jag såg hela för det är ganska stort så jag hoppas att jag missade det :P Eller så är det så deras parker i Barcelona ser ut, för jag blev lite besviken på Parc Guell också. Där fanns det inget gräs alls! Det var bara stigar och grus. Men det var ju verkligen fint, men det hade varit mycket finare om det var som en svensk park ;)
 
Ikväll ska vi gå på välkomstpartyt igen. Dem har samma grej varje vecka eftersom det kommer nya studenter varje måndag. Och här går man ut så himla sent, man ska inte träffas förrän vid midnatt. Då brukar ju jag sova REMsömnen! Jag får försöka hålla mig vaken!
 
Hörs en annan dag!
 
Kramis
 
 
 
 
 
 

1 Sept

Nu är det söndag och det betyder att jag redan varit här i en vecka. Den här veckan har gått jättefort, så det dröjer nog inte så länge innan jag är hemma igen. Men innan dess så har jag massa spanska och lära mig och massa saker kvar att göra :) 
 
Barcelona är ju en ganska stor stad så det finns ju massa grejer man kan göra. Jag har haft fullt upp varje dag! Nu är nog första gången som jag har några timmar på rummet, annars har man kommit hem och sen skyndat sig för att man ska iväg igen. Men man hinner ju med mycket när man utnyttjar alla timmarna :)
 
Idag var jag, Nathalia och Mustafa på ett museum, kommer inte ens ihåg vad det heter. Men det var jättefint utanför! Vi ska gå tillbaka ikväll för att kolla på fontänshowen! Det var tydligen någon kung som bodde där innan. Men tillbaka till museumet, det var det tråkigaste jag nånsin gjort! Kändes som att jag slösade bort 3 timmar av mitt liv, haha. Jag och Mustafa gick ungefär i samma tempo. Skummade igenom tavlorna och skulpturerna, men Nathalia däremot. Hon kunde stå vid en tavla i 10 min, haha. Det fanns 4 olika delar och jag och Mustafa gick igenom alla. Sen väntade vi på Nathalia i över en timma och då hade hon bara sett två, haha. Men hon gick inte igenom dem två sista som tur var!
 
Sen skulle vi gå till Picasso Museet. Just det, orsaken till varför vi hade en museum-dag var för att det är gratis på nästan alla museum den första söndagen i varje månad. Hade ju aldrig betalat för att gå in ;) Men när vi kom till Picassos ställe så var det hur mycket folk som helst. Vi skulle ställa oss sist i kön, men kön tog aldrig slut! Vi stog i kön i ca 5 min men sen gav vi upp. När vi gick tillbaka så filmade jag hela kön så ni kan kolla på filmen här nere om ni vill, då förstår ni hur lång den var :)
 
 
I fredags var jag och Nathalia i Parc Guell, det är den parken där Antoni Gaudi har gjort massa skapelser :) Tog massa bilder därifrån men det här är ett film inlägg, så här kommer ett klipp på en utkiksplats. Vi kunde se utöver hela Barcelona! 
 
 
Håller på och fixar lite bilder så det kommer snart, hoppas jag!! :P
 
Hej så länge! 

RSS 2.0