28/2-2011

Igår avslutade jag dagen med att kolla på 2 ½ män och så somnade jag såklart utan att stänga av datorn. Sen vid halv tolv vaknar jag av att någon ringer mej på Skype. Då är det någon Asif Munir som ringer. Vem är det och varför ringer han och stör mej mitt i min skönhetssömn? haha.
Imorgon är det mars redan och här har våren kommit med stormsteg. Träden börjar bli gröna och blommor sticker ut lite här och var. Hur är det hemma? Är det ens i närheten till vår hemma? :) Stackare!
Idag ser ut som alla andra dagar: träning, skola, plugg, nap, plugg, plugg och plugg. Det är väl lika bra att börja. Jag har ju spring break att se fram emot, då känns det mer okej att plugga :)
Hoppas ni har det bra hemma :)
Puss och kram

26/2-2011

I helgen blir det mest plugg. Har ganska mycket sista veckan innan lovet så än kan man inte slappna av. Men igår tog jag en liten paus i pluggandet och åkte och kollade på vårat basketlag som är i slutspel. Jag har inte tyckt att basket har varit så jättekul att kolla på, men nu var dem i slutspel så det kan ju vara kul. Och det var faktiskt en rolig match, och ännu roligare blev det när dem vann! Så nu ska dem spela final, fast det vet jag inte när. Och vinner dem den matchen är dem i nationals. Så vi får hoppas att dem vinner!
Nu är det bäst att jag fortsätter med matten så att jag inte blir så stressad imorgon. Får ju ett nerväst sammanbrott annars :)
Puss och kram

24/2-2011

Imorse hade vi träning som vanligt kl 7 på morgonen på Gilman som ligger 15 min bort. Men idag hade vi inte vans att åka i så vi fick köra själva. Precis innan träningen börjar det regna så ett par tjejer lägger in sina väskor i Britneys bil för att det inte ska bli blött. Vi tränar vidare och när träningen är slut går vi mot bilarna, som står på parkeringen precis jämte planen. Gissa vad som har hänt då, någon har slagit sönder rutan på Britneys bil och tagit alla väskorna och allt som låg i bilen. Allt är kaos! Hayleys väska är stulen med mobil, pengar, kreditkort, hemnycklar och bilnycklar. Stackarn fick verkligen allt stulet! Men det hade inte slutat där. Efter skolan skulle Hayley gå till sin bil för att kolla till den. Den är borta! Hayley hade sitt skol-id i väskan så personen visste då att hon gick på HNU, så han/hon har kommit till skolan och tagit hennes bil också! Jag börjar nästan gråta för hennes skull. Jag vet inte vad jag hade gjort om jag hade varit henne.
Förrutom allt tråkigt som hänt idag så var vi ett par stycken som åkte in till San Fran för att gå på en guidad (?) tur på Federal Reserve Bank of San Francisco. Det finns en centralbank som ligger i Washington, sen finns det 12 banker "under" centralbanken och en av dem ligger i San Fran. Så vi åkte dit med skolan för att kolla och det var en rolig grej. Vi fick kolla massa, massa pengar! Vi kollade på rummet där dem tar emot pengar från banker och räknar dem osv, och så fick vi kolla på ett av valven där dem har hur mycket pengar som helst. Det måste ha varit biljoner! Och det luktade pengar också, det var lite coolt :) När man gick där inne fick man en sån där Prison Break-känsla. Ni vet, hur ska jag göra för att komma förbi här? Jag måste sno ett sånt passerkort mm, haha! Då har man kollat för mycket på PB. Men nu har jag bara ca 10 avsnitt kvar på sista säsongen så jag är snart klar och kan börja leva som vanligt igen! Här är en bild utifrån byggnaden, den gick inte att göra större så jag hoppas ni kan se något :)
Imorgon är det träning igen så det blir att lägga sej snart.
God natt!
PS. Är det bara min dator eller blir det inte något mellanrum i texten på era heller? Vet inte varför, men när jag ska publicera så åker allt ihop. Nån som vet?

22/2-2011

Den här veckan är en kort vecka för vi var lediga igår. Det var President's day! Så det är bara skolan tis-fre. Och sen är det bara en vecka kvar och sen är det ju Spring Break! Men innan dess är det ganska mycker i skolan som måste hinnas med. Så jag får kämpa lite till innan jag kan ta ett litet mini-break.

Mamma, jag hade glömt att kolla om jag hade fått något paket, och det hade jag ju :) Jag fick en försenad alla hjärtans dag-present. Det var ett kosrt och två godispåsar :) Tack så mycket mammsen!
Annars har det inte hänt något speciellt. Eller jo, Lina åkte idag så vi sa hej då vid lunch-tiden och då grät jag lite. Det var tråkigt att hon åkte. Men det får gå bra ändå. Vi får ses i Sverige sen :)
Och just det ja, ni vet inte vad som hände idag! Jag har fått pengar utanför min dörr, IGEN! Och jag vet fortfarande inte vem det är. Det är så jobbigt, haha :)
Nu ska jag sova för vi har träning imorrn bitti igen.
God natt!

20/2-2011

Nu har våren kommit, och då kommer också pollen, allergier, igentäppt näsa, kliande och svullna ögon och MASSA nysningar! Jag och Erica började dagen med en joggingtur och efter ett tag grät jag nästan, haha! Jag får åka till Safeway imorgon och köpa medicin, så här kan man ju inte gå runt.

Annars har det varit en lugnt Linda-och-Erica-söndag. Efter brunchen åkte vi till Emeryville för Erica behövde ett nytt armband till sin klocka. På väg till parkeringen gick vi förbi en skoaffär som vi inte skulle tittat in i. Det slutade med att Erica, som har hur mycket skor som helst, kom ut med ett par till :) Men dem var verkligen jättefina så det var okej! Efter shoppingen åkte vi till Berkeley för att köpa crepes. Det är pannkakor så får man välja vad man vill ha i den. Favoriten är ju nutella med banan och jordgubbar i, så himla gott! Sedan kom vi tillbaka till skolan och kollade på Mean Girls, fast vi kollade inte hela filmen för vi somnade så klart båda två som alltid :) Nu sitter vi och ska måla naglarna och sen blir det sängen. Satsar på att somna vid 22, får se om det går :)
Sen hade jag lite kul med kameran :)
Hoppas ni har det bra hemma.
Puss och kram

19/2-2011

Det bara regnar och regnar, det känns nästan som att man är hemma i Borås. Det är så tråkigt. Igår hade jag bara en lektion och sen låg jag i sängen och kollade på Prison Break hela eftermiddagen :) På kvällen var vi i skandinaviernas rum och kollade på deras akvarium. Dem har både fiskar, sköldpadda och gecko-ödlor, och igår hade dem utökat antalet ödlor till 3 så det var väldigt spännande igår. Vi satt och kollade i flera timmar, haha :)
Jag vet inte om jag har sagt det eller inte så jag säger det igen för säkerhets skull, Lina har bestämt att inte gå kvar längre. Hon missade två veckor av skolan för att hon behövde träffa en läkare i Sverige för sin fot, och så ska hon få en operationstid i mars så hon känner att det inte är någon idé att gå kvar för hon kommer missa så mycket i skolan. Hon åker på måndag eller tisdag så idag ska vi gå ut en sista gång i San Fran. Lite ledsamt är det allt...
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra iordning mej.
Puss och kram

17/2-2011

Här kommer lite bilder från gårdagen när vi var i San Fran:

Har varit hängig hela dagen idag så nu ska jag gå och lägga mej och hoppas att jag är piggare imorgon. Då har jag ju bara en lektion och sen är det helg igen! Veckorna bara flyger förbi ju!
God natt!

16/2-2011

Idag har jag varit ute och flängt hela dagen. Jag hade inte ens hunnit göra min läxa när klockan var 22. Inte bra Linda! :) Lina har Sofia här och Luckan har Janela på besök så vi alla åkte in till San Fran för att kolla lite. Vi kollade på Golden Gate bron, Lombard street, Pier 39 och så åkte vi till utkiksplatsen Twin peaks. Vi kom tillbaka till skolan vid 18-tiden och då hade jag tänkt att lägga upp lite bilder för en gångs skull. Men nej då, det hann jag inte för en timme senare så skulle vi iväg igen hem till Vic och Sabel som skulle bjuda på middag. Så det blev en lång dag idag (men som tur är tog jag mej en tupplur i bilen från San fran:)) men en väldigt rolig och ovanlig onsdag för en gångs skull.
Nu är klockan 23 och jag ska upp snart till morgonträningen så det är nog bäst att jag går och lägger mej.
God natt!
Ps. Glömde ju att säga det här. När vi var på 24 hour fitness och tränade, gissa vad jag såg? Inte bara en, utan TVÅ killar som tränade med vanliga skor, vanlig t-shirt och ett par jeans. På ett gym!! Oj oj oj säger jag bara...

14/2-2011

God kväll på er, har ni haft en bra alla hjärtans dag? Min började i alla fall jättebra! Vi hade precal innan lunch och vi skulle få tillbaka proven vi gjorde förra veckan sp jag var jättenervös. Resultaten låg mellan ca 50-86 av 100 poäng. Så det bästa resultatet var 86 och skulle motsvara ett A. Han började dela ut proven och när han gav mej mitt prov sa han: bra jobbat Linda. Jag hade fått 86 poäng! Oj, vad jag blev glad! Detvar nästan så att jag skakade, haha :)
Efter skolan åkte jag, Lina och Vic till ett gym i Oakland. 42 hour fitness heter det och det är Magic Johnsons gym. Och jag har aldrig sett något sådant gym förut! Det var maskiner överallt och alla var nästan upptagna så det kryllade av människor! Var tvungen att leta upp en bild på internet. Hittade en bild från ett likadant gym fast från ett annat ställe och det ser ut så här, ungefär likadant: 
Maskiner och människor överallt!

Nu är klockan 22 och jag ska sova. Jag är så himla trött!
God natt på er!


14/2-2011

Eftersom det redan är den 14e i Sverige kan jag säga det nu:

Hoppas ni får en bra dag med nära och kära!


Och så hittade jag den här bilden som jag tyckte var lite rolig (eller så är den bara rolig för att jag är så trött just nu, haha!)

13/2-2011

Imorgon kommer det riktiga skitvädret. Det kommer regna nästan hela veckan och i början på nästa vecka också. Så jag och Erica var tvungna att ta vara på solen idag så vi gick ut och solade en stund. Sedan dess har jag gjort läxa och det ska jag fortsätta med men först ska jag äta mat, jag är jättehungrig!
I helgen hade vi ju massa spelare som var här och spelade. Vi tränade igår och imorse spelade vi futsal. Jag pratade lite med coach och han verkade intresserad av några av dem, så förhoppningsvis ser jag några av dem till hösten. Och just det, en av spelarna skulle ju sova i mitt rum. Men vet ni? Jag hade sån tur att det var en tjej som inte kom så jag blev utan.
Imorgon är det Alla hjärtans dag, ska ni göra något speciellt då? Vet ni vad jag ska göra? Läxa, haha :) Så kul ska jag ha det!

12/2-2011

Idag är det lördag och jag ska snart gå och äta frukost, eller brunch kanske jag ska säga :)  Sen kl 12 kommer alla spelare och sen har vi träning kl 15. Jag vet inte hur det kommer gå för mej att träna. Jag hari nte gått upp ur sängen än men jag känner redan att jag har världens träningsvärk. Vi gick till gymmet igår jag, Lina och 
Erica och vi var där i 2 timmar :) Först spelade vi basket med killarna och sen började vi med P90x, det är något speciellt träningspass som man ska göra tre dagar i veckan. Så jag får se om jag ens kan ta mej upp från sängen :)
Jag kollade på skor på internet och ajg hittade ett par som jag vill ha jättemycket!! :) Det är samma modell som Tove har fast låga. Jag tyckte dem var så fina Tove :)
Skor - Vagabond: Grace | Yttersidan av skon
Nu måste jag göra mej iordning :)
Puss och kram

11/2-2011

Klockan är nu 01.30 och jag ska gå och lägga mej. Det blev lite sent idag för jag råkade ta en längre nap än väntat :) Efter middagen så var jag tvungen att sova lite för vi hade tänkt att hitta på nått på kvällen. Så jag somnade vid 20-tiden och ställde klockan på 21. Jag vaknar av att någon knackar på dörren och då är klockan 21.40. Jag bara flyger upp, haha! Men det var väl bara bra att jag fick sova lite för det blev inget av våra planer ändå, som vanligt :) Jag satt i Ericas rum och surfade lite medans hon pluggade.
Imorgon har jag min sista lektion för veckan och då kanske ni tror att jag kommer vara ledig. Men icke! Vi har uttagning till fotbollslaget för nästa år så spelade kommer på lördag och stannar tills på söndag. Och vet ni? Jag måste ha en främling som ska sova i mitt rum och det gillar jag inte! Spelarna kommer ju från alla möjliga ställen och då måste dem sova hos oss i våra mini rum.
Nä nu ska jag sluta klaga och gå och lägga mej :)

9/2-2011

Vet ni vad som hände igår i matsalen? Jag hade precis hämtat mat och skulle gå och hämta kniv och gaffel. Jag upptäcker att gafflarna är slut så jag går och säger det till damen som står i kassan. Våran konveration gick till så här:

Jag: Gafflarna är slut, skulle du kunna hämta några?

Damen: Vi har inga mer gafflar, säger hon bestämt.

Jag: Va? Har ni inga mer gafflar? Hur ska jag då äta?

Damen: Kolla inte på mej med den där blicken! Du får väl äta med en sked! säger hon tyket tillbaka.

Jag blev så arg! Vad då att jag ska äta med en sked? Och vad då att gafflarna är slut? Hallå?! Henne kommer jag aldrig vara trevlig mot igen i alla fall! Var nära på att ringa till mamma så hon skulle ringa till chefen och skälla ut honom för otrevlig personal :) haha!

Här borta är det onsdag kväll och idag har jag haft två prov. Hade första provet i matte idag och det var svårare än jag hade väntat mej för vi gjorde förra årets prov och vårat skulle vara nästan likadant. Men det var svårare än jag trodde. Men om alla andra tyckte det också så kanske jag kan få ett ganska bra betyg ändå för läraren utgår från bästa resultatet som 100%. Får jag nära den som får bäst, även om det är 70 av 100 så får man ett bra betyg ändå så det är ganska bra.

I eftermiddags hade jag prov i ISAC och det gick väl helt okej. Vi hade prov på hur våra förfäder levde i egypten och afrika och sånt, och så skulle vi kunna ca 8 länder på Afrika-kartan. Men jag pluggade in hela kartan för att imponera lite och få extra poäng :P

Igår köpte jag ett nytt nagellack faktiskt :) Jag köpte färgen Metallic Mango. Färgen ser ni här under och sedan har ni hur flaskan ser ut.



Close this window

Det är så kul att handla här för det är så mycket billigare, speciellt smink och nagellack m.m. Köpte ett mörkrött nagellack förra terminen för ca. 30 SEK och det är jättebra och håller 10-14 dagar. Får se om det här lacket för samma pris är lika bra :)

Puss och kram!

7/2-2011

Ibland kan man allt vara lite snurrig. Jag kollade precis igenom min almanacka och upptäckte att jag fyllt i min födelsedag den 23 maj när jag fyller år den 24, haha! Jag hade nog lite bråttom när jag fyllde i den där!

I lördags skulle vi ju gått på fashion show, men det blir ju aldrig som vi planerar. Jag och Erica missförstog varandra. Jag trodde vi skulle åka tillsammans men hon skulle åka tidigare för att hjälpa till backstage. Så jag ringde en timma innan det skulle börja för att kolla när vi skulle åka, men då var ju hon redan där. Så det slutade med att vi gjorde läxa en lördagkväll till kl 22 och sen gick vi på bio. Jag ville se No strings attached men det var ingen annan som ville det. Så jag fick ge med mej och kolla på Sanctum istället. Det var en bra film men jag måste erkänna att jag inte såg helt hela filmen :) Den handlade ju om att dem blev fast i en grotta och vattennivån stiger och jag gillar verkligen inte vatten. Jag ska inte säga för mycket vad som händer om ni vill se den, men det var lite jobbiga scener :) Här är trailern om ni vill kolla:




Igår (söndag) solade vi igen och då fick jag lite färg äntligen :) Det var ännu varmare igår, kanske 23 grader så vi låg och solade fram till kl 15. Då började Super Bowl och när man är i USA måste man ju se det. Super bowl är finalen i amerikansk fotboll för er som inte vet. Jag och Lina gick till Ericas rum för att kolla, men det tog inte lång tid innan vi alla tre hade somnat. Så roligt var det :)

Ååååå, jag har ju glömt att berätta en sak! I morse började fotbollsträningen igen (NEEEEEEEEEEEEEEEEJ!!), så nu blir det träning ca 5 gånger i veckan igen. Det har varit så skönt att inte behöva gå upp så tidigt att träna utan bestämma själv när man vill gå till gymmet. Jag orkar inte med fotbollen alls just nu, det känns bara tråkigt och jobbigt! Men jag får väl stå ut...

Nu har jag gjort klart min läxa faktiskt så jag ska kolla på Prison Break innan jag går och lägger mej. God natt!

5/2-2011

Som vanligt blir det aldrig som man planerar. Det betyder att det inte blev något twinpeaks igår utan vi stannade på campus och bara tog det lugnt.

Idag var det gymmet innan brunchen, och vi var nästan bara svenskar där så alla hade träningskläder på sej ;)
Sedan tog jag med mej matten och gick ut i solen och solade! Precis när vi gick ut så kom det naturligtvis massa moln, men efter en stund så blåste dem iväg och solen kom fram. Det var såååå skönt att sola igen :)

Nu ska jag göra lite mer matte och sen ikväll ska vi åka in till San Fran och gå på fasion show! Det är Ericas kompis som har det så vi kommer in gratis. Det ska bli spännande och se hur det är!

XOXO

4/2-2011

Amerikanare är allt underliga. Efter lektionen idag gick jag direkt till gymmet och som vanligt är man ju ombytt, det är väl självklart? Men inte för amerikanare. Det var en kille som tränade med vanliga skor, jeans och en vit tröja. Sen när han har tränat klart så tar han på sig sin skjorta och så går han iväg. Det var nästan så att jag började skratta! Men det var inte första gången det hände. Förra terminen såg jag tjejer som tränade med vans och jeans och en annan hade joggingbyxor och uggs. Som jag sa, amerikanare är allt underliga!

En annan sak som jag har tänkt på är att dem inte är lika noga med att borsta tänderna som vi är i Sverige. Vi borstar ju våra tänder morgon och kväll, men jag tror inte jag har sett Maria borsta tänderna en enda gång innan hon går och lägger sig. När vi var i Oregon och sov på hotell gjorde inte dem tjejerna jag delade rum med det heller. Och i Sverige borstar vi tänderna efter vi har ätit frukost på morgonen, här i USA gör man det precis innan man äter frukost. Vad är det för mening? Det smakar ju konstigt och så blir ju tänderna "smutsiga" med en gång. Som jag sa, amerikanare är underliga!

Idag blir det kanske en tur till San Fran och Twin peaks. Det är ju så himla fin utsikt därifrån och Lina har inte varit där än. Den här bilden tog jag förra året jag var där:



Hörde att det hade snöat igen. Imorgon ska vi nog sola lite. Moahahahahaha!

02/02-2011

Idag är det den 2 februari och det betyder att min mamma fyller år! :)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMSEN!

Hoppas du får en bra dag där hemma i slasken :)


(Tänkte lagt in en lite rolig bild på mamma som jag hittade på minneskortet från att matilda och kajsa hade varit i farten, men internet är så segt så det gick inte att ladda upp. Det fick bli en liten finare bild istället:))

Just det ja, jag har glömt att berätta att vi hade avslutning med fotbollen i lördags. Det var samma som förra året att föräldrar fick komma och så åt vi middag, vi hade ett bildspel, coach hade ett av sina lååååånga tal och så blev det tårta också. Tog med mej kameran men batteriet var så klart inte det bästa, men jag hann ta kort på tårtan i alla fall och den ska jag lägga upp när internet är lite snabbare.

Och Maria var där. Det var jättekul att träffa henne igen. Jag har bara träffat henne en gång i år och det var innan en lektion så vi hann inte prata så mycket. Och jag tror inte vi kommer träffas så jätteofta för hon jobbar ganska mycket och har hon ju lektioner och läxor. Och sen är hennes pappa väldigt sträng. Även fast hon är 22 år så måste hon vara hemma vid 22, och han måste alltid veta vart hon är, och hon får inte ens sova över hos mej på skolan. Jag tycker synd om henne för jag märker att hon tycker att det är jobbigt. Hon kan ju aldrig vara med om vi hittar på något. Jag tycker hon ska flytta hemifrån för det skulle vara mycket bättre, men det kommer hon nog inte göra förrän hon gifter sej. Det är en riktig kulturkrock!

                      Jag och Maria förra året på avslutningen

(Anledningen till att jag kan lägga upp dessa bilder är att jag kopierar dem från facebook, bara så ni vet:) Internet är fortfarande segt!)

Hoppas ni har det bra!

XOXO

PS. Pappa, du undrade varför vi är så mycket efter i matten. Det är ju för att vi bytte mattekurs till en lättare efter 1.5 vecka och då hade vi missat ca 8 läxor ungefär. Vi har 1-2 läxor till varje lektion 3 ggr i veckan så det kommer ju mer och mer hela tiden samtidigt som vi försöker att ta ikapp. Men nu är det inte långt kvar! Till helgen ska vi vara i kapp och då är det till att plugga till provet som är på onsdag. WOHOOOOO! :)


RSS 2.0