Nov 29

På torsdagar har jag bara en lektion, men läraren hade ett sjukt barn hemma så den blev tyvärr inställd, haha ;) Så idag har jag inte gjort alls mycket. Gjorde lite jobb för mattelabbet och lite läxa för Computer Programming, men resten av tiden har jag kollat runt på videor på YouTube :) Man blir ju fast när man väl börjar :) På nått sätt så hamnade jag på X Factor Australien och så såg jag på den här videon. Nu vet jag inte hur många gåner jag har sett den, ryser lika mycket varje gång! Hon har en sån där speciell röst, tror att mamma kommer gilla den. Du gillar ju såna där speciellt röster :)
 
 
Var på gymmet en stund innan med Erica, Allison och Sam. Vi hittade några basketbollar i hallen så vi avslutade med att spela lite basket :) Det fick mig att tänka på handbollen och jag saknar verkligen det. Har till och med drömt om handboll ett par gånger det senaste, haha! :)
 
Nu ska jag duscha och sedan äta lite middag. Tror att jag ska göra lite mer programmering senare :)
 
Hej svejs!

Nov 28

Äntligen så är den här dagen över. Jag är klar med min 20 min långa presentation! :) Och det gick ganska bra förutom att vi hade lite tekniska problem i början. Fick inte någon koppling mellan datorn och projektiorn så jag fick använda lärarens dator tillslut. Och sen när jag skulle spela upp en kort video så fungerade inte lärarens högtalare. Det var inte mycket som gick min väg. Men det gick att spela genom datorns högtalare, det var lite lågt men tror att det hördes lite i alla fall :) Men om man bortser från tekniken så gick det ganska bra. Det kändes inte som 20 min faktiskt. Hade övat ganska mycket så jag behövde knappt använda mina små tal-lappar :)
 
Och till pappa: jag snubblade på orden bara några gånger, men det var nog för att jag var lite nervös. Annars pratade jag ganska långsamt, hihi :)
 
Men dagen började inte så roligt dock. Det var när jag skulle sätta upp håret så kände jag att jag blev helt andfådd helt plötsligt. Först tänkte jag att jag blev andfådd av att sätta upp håret, men så illa kunde det ju inte varit. Sen kände jag att hjärtat slog jättesnabbt. Så jag tog pulsen och den var i 120, dubbelt så mycket än vanligt för jag brukar ligga runt 60. Inte nu igen, tänkte jag! Hade hjärtklappning förra terminen också för att jag var stressad, men då var det mer dubbelslag följt av ett kraftigt slag. Nu fick jag typ hjärtrusning och det har jag inte haft förut, så det var lite läskigt. Så jag pratade med mamma och grät lite, men sen blev det lite bättre :) Fast sen blir jag så orolig så jag kollar pulsen stup i kvarten! Men det ska nog inte vara nått farligt (enligt internet i alla fall).
 
Men idag är ju också en speciell dag av en annan anledning. Det är ju Jennies födelsedag :)
 
Grattis grattis Jennie!! :) Hoppas att du haft en bra dag, vi får fira när jag kommer hem. Det är ju typ bara två veckor kvar nu :)
 
 
 
 
 
Nu ska jag sova :)
God natt!
 

Nov 25

Den här veckan var det ju Thanksgiving och det var behövligt med lite ledighet. I osndags gjorde jag absolut ingenting. Jobbade en timma runt lunch och sedan skrev klart ett papper som skulle vara inne kl 15, men efter det så låg jag mest och kollade på serier :)
 
Torsdagen var Thanksgiving-dagen och kafeterian var stängd då. Det var inte många kvar på skolan för det var många som åkte hem, så jag och Luckan lånade Hernans bil (som hellre ville sova) och åkte och köpte lite frukost. Sen på eftermiddagen var vi bjudna hem till Daniel. Han gick ut för 1.5 år sedan från Holy Names och han bor med sin tjej i närheten. Så jag, Erica och Hernan köpte med oss potatisar (för potatismos), grönsaker och efterrätt, åkte hem till Daniel som hade köpt kyckling istället för kalkon, och så lagade vi mat ihop :) Men vi var så mätta efter maten så vi orkade inte äta någon efterrätt. Vi åt väl så mycket för det var något annat än bara ris och kyckling som vi får på skolan ;) 
 
Vid midnatt är det ju Black Friday varje år, USAs största REA! Både Daniel och Erica skulle upp och jobba dagen efter, så jag och Hernan åkte iväg till ett köpcenter runt midnatt. Vi kom fram runt ett efter att ha letat parkering också, det var sjukt mycket bilar!! Sen blev det shopping till ca 5 på morgonen :) Jag köpte dock bara 3 tröjor, men Hernan kom hem med 6-7 påsar. Han köpte julklappar till hela tjocka släkten :) Den dagen gick jag och la mig kl 6 på morgonen :)
 
I fredags gjorde jag inget speciellt. Gjorde klart två uppsatser som ska vara klara till nästa vecka, så det är skönt att ha dem klara :) Eftersom det blev en ganska sen natt dagen innan så la jag mig hyfsat tidigt den dagen.
 
Lördagen var det dags att börja förbereda för min presentation i min senior-klass! Jag ska ha en presentation på 20 (!!!!!!!!) min och jag har varit nervös i typ en vecka redan. Nu ångrar jag mig nästan att jag inte gick på en större skola med typ 2-300 elever i varje klass, för dem kommer ju inte ha sådana presentationer! Så både lördagen och idag, söndag, har jag ägnat mig åt att göra klart en power point och nu är jag klar. Det känns ganska bra faktiskt. Måste öva mer bara. Övade en första gång nyss och det tog 30 min. Men då pratade jag ganska långsamt och jag stoppade lite då och då för jag kom inte ihåg vad jag skulle säga. Men när det kommer flyta på bättre så tror jag att det blir lagom :)
 
Under helgen fick jag också denna bild från Kajsa på min lille Ronjis. Hon gosar med min  halsduk för hon saknar mig så mycket :) Men snart kommer jag hem Ronjis! Det är bara 2.5 vecka kvar nu :)
 
Nu ska jag sova snart!
God natt :)

Nov 19

Jag var tvungen att ta en till paus i skrivandet för det var ganska mycket att göra den här veckan också. Men den här veckan har vi bara lektioner fram till onsdag för det är ju Thanksgiving. Det betyder ju inget för en svensk så för mig är det höstlov :) Om jag har tur så har jag inga lektioner på onsdag heller, två har redan blivit inställda och den tredje ska vi få reda på imorgon. Blir den inställd så har jag bara en lektion kvar den här veckan för jag har bara en lektion på tisdagar :)
 
I lördags var vi ett par stycken som åkte till Muir Woods. Det är en national park (tror jag) där man går runt i skogen typ. Men dem här träden är jättehöga så det är var lite fräckt. Vi gick runt i 3 timmar ungefär och ett tag trodde jag inte att vi skulle komma tillbaka för stigen vi gick på fanns inte med på kartan. Men vi mötte ett par personer på vägen så det var ju ett bra tecken, och jag frågade varenda en om det var långt kvar. En sa att dem hade gått i 2 timmar, nästa i 50 min och den sista i 10 min. Och det visade sig att vi inte var så långt borta ändå, som tur var :) Tog massa fina bilder, men dem får ni inte se än :) Först ska ni få se lite mer bilder från Hawaii :)
 
Efter en av matcherna stannade vi intill stranden och tog lite bilder :)
 
Hela laget!
 
Jill och jag :)
 
Tränarna :)
 
Alla seniors :)
 
Gia och Kylie
 
 
 
Dagen efter matchen hade vi hela dagen på oss att göra massa kul. Så på förmiddagen fick man välja om man ville åka och snorkla eller om man ville åka till Pearl Harbor. Eftersom jag snorklade förra året, eller snorklade gjorde jag väl inte. Jag tog på mig cyklopet och simmade längst strandkanten och kollade på reven på håll. Men dem skulle till samma ställe så jag valde att åka till Pearl Harbor. (Dem bilderna kommer en annan gång). Så efter rundturen på Pearl Harbor så fick vi göra vad man ville, och då var det ju stranden som gällde. Men tjejerna som var med ville hellre gå till hotellrummet och sova och göra läxor (tråkmånsar!), så jag följde med killarna till stranden. Det är ju inte varje dag man är på Hawaii. Här är lite bilder från Waikiki Beach.
 
 
Det var två sköldpaddor som simmade runt bland människorna, så jag försökte få en bra bild men det var inte så lätt. Dem simmade upp för luft i 1-2 sekunder bara och sen försvann dem igen.
 
Ser ni huvudet bakom tjejernas fötter? Där sticker lille killen upp huvudet för lite luft :) Han var jättenära!
 
 
 
Här har vi en dam som gock på skattjakt :)
 
Här är våran tränare Jovan. Fick reda på att han har spelade med Andreas Augustsson när han spelade i Norge i Sandefjord. Världen är liten :)
 
Imorgon har jag som sagt bara en lektion på förmiddagen och på eftermiddagen ska jag jobba i mattelabbet. Men nu ska jag sova först :)
 
God natt
 
 
 
 
 

Nov 12

Okej, nu ör jag tillbaka igen :) Behövde ett par dagar för att komma ikapp med skolarbete och sånt. Men nu känner jag att jag har återhämtat mig :)
 
Den senaste veckan har det inte hänt något speciellt förutom massa plugg, så jag tänkte berätta mer om Hawaii-resan och visa lite bilder, det är nog roligare att läsa om det än om vad jag läser om i Human Resource Management ;)
 
Vi lyfte från Oakland Airport och flög mot Honolulu, Oahu. Men vi spelade våran första match mot Hilo som är på en annan ö, så det blev en mellanlandning på Honolulu mot Hilo och Hawaii-ön. Och som vanligt när vi kommer fram någonstans så ska det tas massa kort, även om man fortfarande är på flygplatsen och väntar på alla minibussar :)
 
Här har vi hela laget.
 
Här har vi alla seniors :)
 
Sen var det dags att åka till detta "fina" hotell. Det ser ju ut som att det faller isär när som helst.
 
 
Poolen var inte heller så mycket bättre. Det såg liksom smutsigt ut överallt, hissen fungerade inte så man vr tvungen att gå upp för att trappor till 9onde våningen med en stor väska + en ryggsäck. Men som jag sa innan så tror jag att dem har satsa mer på frukosten. Nu var det inte värsta hotellfrukosten som man får i Europa om man bor på hotell, men det var mycket bättre än bara flingor och några rostade mackor som brukar vara standard på dem hotellen vi bott på genom åren.
 
 
Vi kom fram på eftermiddagen så det fanns inte så mycket att göra än att gå och bada :) Vi gick till en liten ö som fanns några 100 meter från hotellet. Coconut Island hette det. Nu syns det inte så bra på bilden, men längst bort finns det ett litet torn, där ville alla hoppa. Fast jag ville hellre ta det lugnt längst sandkanten och lukta på dem små sjägräsen :P
 
 
Dagen efter så hade vi match kl 15, så på förmiddagen gick vi till samma ö för att jogga och stretcha lite. Och gissa vad vi såg när vi gick över bron? 4 sköldpaddor!!! Dem vad jättefina. Det var store-morfar som var på utflykt med sin dotter och hennes två barn :) Men naturligtvis så hade jag inte med mig min kamera så jag fick inga kort på dem :( Men söta var dem!
 
Här kommer några bilder från utanför hotellet. Det låg ju precis bredvid vattnet så området var ju fint :)
 
Jill och jag :)
 
 
Brit och Erica har photoshoot nere vid lava-klipporna :)
 
Matchen förlorade vi med 2-0 så det finns inte så mycket att säga om det. Dagen efter så var det dags att flyga igen. Har nog aldrig flygit så mycket på en vecka. Nu skulle vi tillbaka till Honolulu och Waikiki Beach, samma ställe som vi bodde på förra året så vi kände till stället. När vi kom fram till hotellet så gick vi och kollade lite på den stora marknaden som finns där. Sen gick vi också till stranden och badade. Efter det var det dags för Halloween-middag. Det var ju Halloween och alla ville att vi skulle klä ut oss. Jag hade inte haft tid att köpa någon genomtänkt dräkt så jag köpte en blomma att ha i håret och ett blomm-halsband, och så gick jag runt med mig kameraväska. Vad var jag? Jo, jag var en turist :)
 
 
 
 
Det räcker för idag tycker jag. Nu ska jag kolla på Two and a half men innan jag somnar :)
 
God natt!
 

Nov 5

Vill bara säga att vi är tillbaka på skolan nu. Vi kom tillbaka igår kväll runt halv elva på kvällen. Men nu kommer jag ha massa att ta igen eftersom vi missade en hel vecka. Kommer vara upptagen tills på torsdag så då kanske jag kommer kunna skriva en liten bättre uppdatering om vad vi gjorde de sista dagarna i Hawaii.
 
Nu ska jag sova! :)

Nov 2

Igår så var det dags för ännu en flygtur. Vi flög från Hawaii-ön till Oahu till ett hotell i Waikiki, Honolulu. Det är nästan jämte det hotellet vi stannade på förra året så vi känner igen området ganska bra. När vi först kom till hotellet så fick man ett positivt intryck för det var så himla mycket finare än det förra. Men det skulle jag inte tänkt. Det visade sig att man inte har wifi på rummen utan man måste ha en internetsladd. Tur att man har en Macbook Air då som inte har ett sådant uttag i datorn :( Jag köpte en sån adapter för att kunna använda internetsladden på skolan, men den tog jag inte med mig för jag var säker på att det skulle finnas wifi överallt. Typiskt! Sen imorse när vi ska äta frukost så ramlar jag nästan baklänges. Det var så himla dålig frukost!! Dem hade pannkakor, vattnig gröt, sockriga flingor, rostat bröd och frukt. Vad är det för frukost? På det fula hotellet på Hawaii fick vi ju beställa våra ägg hur vi ville ha dem, vi fick bacon och korv och potatis, och även rostade bröd, yogurt och frukt. Hade hellre bott på det fula hotellet om man fick bra fukost och internet på rummet. Men men...
 
Nu ska jag inte klaga så mycket. Jag är ju ändå på Hawaii :)
 
Idag spelade vi match igen och förlorade med 3-1. Men jag är inte så ledsen ändå för jag gjorde mål!! :) Vi fick en frispark några meter utanför straffområdet och Erica lägger in ett inlägg. Jag rörde mig inåt mot straffpunkten och trodde hon som markerade mig följde efter, så jag var liksom beredd på att få någon i ryggen. Men det kom aldrig nån så jag stog där själv och nickade in bollen :) Men då låg vi redan under med 3-0, eller det blev ju 3-1, med typ 1 minut kvar så det var ju redan kört ändå. Och det var ganska jobbigt att spela i värmen. Det var verkligen varmt. Det känns inte som att det spelar någon roll hur mycket vatten man dricker, man blir seg i benen ändå.
 
Vet ni, dem spelar Spice Girls i lobbyn nu, haha :) Var tvungen att säga det bara!
 
Efter matchen på väg till hotellet så stannade vi vid standen och tog lite lagbilder. Har massa bilder på kameran men har inte fört över dem än, har inte hunnit det. (Nu spelas One directon, tänker på dig Kisen:) ) Ni kommer få se en bildbomb när alla bilder är överförda och redigerade :) Men här kommer en stulen bild från Rachel på henne och Kayla, så får ni se vart vi var i alla fall :)
 
 
Och igår var vi på Cheesecake Factory och åt middag. Det var Jennis födelsedag igår så hon fick en special-cheesecake och så sjöng alla :)
 
 
Imorgon har vi hela dagen att hitta på massa kul i Hawaii. På förmiddagen fick vi välja mellan att åka till Hanauma Bay och snorkla, det vi gjorde förra året, eller åka till Pearl Harbor och kika. Sen på eftermiddagen får vi göra vad vi vill. Jag valde att åka till Pear Harbor för jag fick inte åka dit förra året och jag vet inte när/om jag kommer tillbaka  Hawaii. Och sen vet jag att jag hade max simmat 10 meter ut i havet över reven. Det var typ det jag gjorde förra året för jag fick panik, haha! Det är ju så läskigt när man inte kan nå botten och det kan komma en Bruce-haj  och smma under en när som helst . Så imorgon ska jag till Pearl Harbor och stranden på eftermiddagen, det passar mig bättre :)
 
Nu blir det sängen snart :)

RSS 2.0