Feb 27

Hej hopp!
 
Idag har jag varit väldigt produktiv! Jag tränade tennis imorse, hade lektion efter frukosten, sen jobbade jag  efter lunchen i 1.5 timma. Det var en tjej som kom i ca 40 min så resten av tiden passade jag på att göra matteläxan. Blev nästan klar faktiskt! Efter det var det lite spel, har fastnat för Candy Crush nu på facebook. Det är inte bra att det finns så roliga spel! Haha, jag blir så lätt distraherad. Efter att jag fått min dos av spelet (eller när jag inte hade några liv kvar) så tränade jag och Brittany insanity. Vi gjorde det i förrgär också, då gjorde vi sports training och vi fick sån himla träningsvärk efter det så vi bestämde att vi skulle göra återhämtningsprogrammet idag :) Sen har jag jobbat en timma till, eller rättare sagt fått betalt för att läsa för det var ingen som kom :) Och sen gjorde jag klart en annan läxa tills imorgon. Så nu har jag inte så mycket kvar den här veckan, det känns bra :) Då kan jag sola med gott samvete på fredag för då ska det bli 22 grader! 
 
Jag kommer inte ihåg om jag har visat bilder på mitt rum innan? Men här kommer en i alla fall. Det är inte stort alls så jag vet inte hur Ida ska få plats när hon kommer nästa söndag (wihooo) :) Men hon är ju inte här för att vara inne på mitt rum, så det löser sig nog!
 
 
Det här rummet har varit nån slags garderob/förvaringsrum innan. Så bakom dörren gömmer sig två små skåp med lite roliga grejer i.
 
 
Här har vi strömbrytare och kablar som jag kan göra vad som helst med. Är det någon som är dum så kanske denne blir av med strömmen helt plötsligt :P När jag först flyttade in så var jag tvungen att kolla vad dem gick till och det går till nästan alla rum och lamporna i korridoren. Igår kväll när jag skulle sova så hörde jag ett klick. Jag visste inte vad det var, men jag brydde mig inte mer om det. Nån minut senare så kommer Jaime och knackar på. Han bor några dörrar ner. Då är han utan ström och undrar om jag kunde fixa det, haha :) Linda fixar!
 
Nu ska jag avsluta den här dagen med Solsidan :)
 
Hej svejs på er!

Feb 25

Heeeeej :)
 
Jag har hamnat i en period där jag inte tycker det är så kul att uppdatera bloggen. I början av terminen var det kul, då skrev jag ganska ofta. Men nu gör man inte så mycket, så då finns det liksom inget att skriva om. Man pluggar, går på lektioner, gör läxor, tränar och jobbar.
 
Men jag kan berätta hur det gick på matcherna i helgen. Normalt så har man 6 spelare till varje match, och så spelar man 3 dubbel och 6 singelmatcher. Och så vinner den som får minst 5/9 poäng, så en match är en poäng. I fredags så hade vi bara 5 personer som kunde spela, så vi hade automatiskt förlorat en singelmatch och en dubbelmatch. Så vi låg under med 2-0 från första början. Men sen var dem tjejerna väldigt mycket bättre än oss, så vi hade inte haft en chans ändå. Alla förlorade sina matcher :( Jag förlorade med 6-0, 6-0.
 
I lördags så hade vi 6 spelare tillgängliga till matchen, så det var ju bra :) Jag spelade med Carmen i dubbel och vi förlorade med 8-2. Man spelar bara ett set och först till 8 gem. I dubbel så förlorade vi 2 matcher och vann en, så det stog 1-2 till Mills College när vi började med singelmatcherna. Jag spelade mot deras 4e bästa spelare, och hon spelade i det första laget i dubbelmatchen, så jag var lite nervös. Men det gick bättre den här dagen. I fredags var det ju första matchen någonsin så nu visste jag lite var jag skulle förvänta mig. Men tyvärr slutade det med 6-0, 6-0 den här dagen också. Men riktigt så dålig var jag faktiskt inte. Det var många gånger det gick till duce till advantage till duce. Säger man samma på svenska tro? :) Så det var många gånger jag var nära att få några gem, men det slutade med att hon vann dem till slut. Och min serve gick mycket bättre i den här matchen, så det var ju bra :) Vi spelar mot dem om 4 veckor igen, då ska hon få smaka på andra bullar!
 
Har försökt hitta bilder från matchen för dem hade en skolfotograf där, men jag har inte hittat nått på deras hemsida, tyvärr. Det får bli en annan gång.
 
Nu är det dags för sängen.
 
God natt :)

Feb 22

Idag är det matchdag :) Vi spelat mot Sonoma, har ingen aning om dem är bra eller inte, men dem är säkert bra :) Har varit lite krasslig de senaste dagarna och igår skippade jag träningen för jag hade ont i halsen. Men jag kurerade mig över hela dagen, det blev mycket te och strepsils :) Men idag känns det bättre i alla fall.
 
Vi samlas 11.30 och innan dess ska jag ha lektion. Sen är det match imorgon också, så det är mycket tennis på schemat den här helgen :)
 
Och vet ni? Det är bara ca 2 veckor kvar tills Ida kommer hit och då är det Spring Break!! Våren går alltid så himla fort, det är nästan lite tråkigt. Snart står man där framför bibblan och tar emot diplomet, och då är allt över ju :( Men det ska bli kul också!
 
Nu måste jag springa till lektionen! Håll tummarna kl 14 min tid, kl 23 eran tid :)
 
GOOOOOOOO HAWKS!

Feb 19

Efter helgens alla Swedish House Mafia konserter så är det det enda som spelas just nu :) Det var flera på skolan som gick de andra dagarna och alla tycker att det var hur bra som helst :) Just nu hör jag nån i korridoren som röjer loss till SHM :) Då är man lite stolt att man är svensk!
 

Igår blev det ju ingen match, men vi hade träning istället. Vi samlades 12.45 så jag tänkte att vi kommer väl tillbaka runt 15-tiden för vi brukar träna i ca 1.5-2 timmar. Men nej då. 16.40 var vi tillbaka på skolan! Jag var helt slut efter det och så skulle jag skriva en uppsats till idag. Även om man inte springer så mycket i tennis som man gör i fotboll så är det ändå jobbigt att träna så länge. Man måste ju vara fokuserad hela tiden, och handleden kände av dem 3.5 timmars träning :) Men idag regnade det så vi fick ledigt idag, så det var skönt :) Men imorgon är vi tillbaka på planen igen kl 7. Vi spelar match på fredag och lördag den här veckan. Det ska bli roligt, men det är ändå lite nervöst. Vi spelar Sonoma på fredag och dem är tydligen jättebra :S
 
Nu ska jag kolla lite på Solsidan hade jag tänkt. Har inte följt det från första början utan bara sett några avsnitt här och där, så nu ska jag se alla säsongerna :)
 
Hoppas ni har det bra där hemma!
 
God natt :)

Feb 17

Det blev en liten paus här i bloggen för det har varit en fullspäckad vecka här i Oakland och jag är så glad att den är över :)
 
Jag hade två prov, ett i torsdags och ett i fredags, så det var mycket plugg hela veckan. Men det var också konsert på onsdagkvällen :) Det var Swedish House Mafia som var i San Fran och röjde :) Det var på ett ställe som tar in ca 7,000 personer, så det var inte en stor konsert som det var i Stockholm. Jag tror vi var 14 stycken från skolan som åkte, fast vi var 6 stycken som höll ihop hela kvällen, sen såg man dem andra lite då och då :) Här kommer lite bilder från kvällen :)
 
 
 
 
 
 
Imorgon var det tänkt att vi skulle spela första hemmamatchen, men idag fick vi reda på att motståndarna inte hade tillräckligt med spelare, så matchen blev inställd. Det var lite tråkigt för det var ganska många som skulle komma eftersom det är en ledig dag imorgon (President's Day). Men vi spelar två matcher i veckan, både fredag och lördag, men jag vet inte om det är hemmamatcher. Vi får se :)
 
Nu ska jag kolla på film innan jag somnar.
 
God natt!
 

Feb 11

Den kommande dagarna kommer jag ha ganska mycket att göra, så det kommer nog inte bli så mycket skrivande här. Men idag har jag fått ganska mycket gjort, så det känns skönt :) Klockan är bara 21.30, men för en stund sedan när jag gjorde matte så kom jag på mig själv med att göra jättelätta missar, så då var det dags att sluta kände jag :) Det är ingen idé om jag bara gör fel hela tiden, då är det bättre att förtsätta imorgon :)
 
Så nu ligger jag i sängen och roar mig med SongPop och BubbelSafari på facebook, haha :) Ska roa mig en liten stund till, sen ska jag sova så att jag är pigg på träningen imorgon. Det gick faktiskt bra på träningen idag. Handleden känns jättemycket bättre, det gör knappt ont alls längre, så det känns jättekul :) Min assisterande tränare sa att mina backhand och forehand slag ser mycket bättre ut, det är kul :) Nu har vi en träningsmatch på fredag innan första hemmamatchen på måndag. Det är lite nervöst, det är så många som säger att dem ska komma och kolla nämligen. Men man vet ju aldrig, det kanske är mycket prat men liten verkstad, vi får se :)
 
Nu ska jag fortsätta att spöa mamma och Mattis i SongPop ;) hihi!!
 
En bild på mig, Kajsa och Mattis från sommaren 2009. Vi var i Stockholm för att fixa visum till mig :)

Feb 9

Den här dagen har varit en väldigt bra dag. Det började med att jag och Andrea gick till gymmet i ca en timme. Sen blev det brunch och läxor fram tills på eftermiddagen. Men jag hann inte med så mycket som jag hade velat. Det blir alltid att man fastnar så länge i matsalen för det kommer nya personer som sätter sig jämte en och så pratar man alldeles för länge. Så nu har jag lite dåligt samvete för att jag inte gjorde så mycket läxor. Hade planerat en plugg-helg nämligen, för nästa vecka kommer bli tuff. Jag har prov i Strategic Management på torsdag och prov i Calculus 2 på fredag. Plus att vi ska se Swedish House Mafia på onsdag! Konserten kommer bli jätterolig, men den kommer lite olägligt! Eller proven kommer olägligt rättare sagt! :P Så det kommer bli mycket plugg nästa vecka.
 
Jo, orsaken till varför det inte blev mycket plugg var för att vi var ett helt gäng som åkte och spelade tennis i Montclair som ligger ca 5 min från skolan. Vi blev 8 stycken som åkte iväg, jag, Brittany, Fredrik, Luckan, Rasmus, Tom, Hernan och Andro. Det finns två banor där och båda var lediga som tur var :) Vi spelade nog i 2.5 timma, vi missade till och med middagen på skolan. Men vi åkte till ett grekiskt ställe som låg i samma område och åt Gyros, det var väligt gott fast jag hade velat att dem hade med tzatziki :) Det är ju så himla gott!
 
Jag tog med kameran, men det blev tyvärr inte så många bilder eftersom alla spelade hela tiden. Och det blev så mörkt sen så inte ens en lagbild blev det.
 
 
 
I torsdags var vi ju på bio (Les Miserables), och här kommer några bilder från biosalongen :) Tjejen längst till höger känner vi inte ens. Hela salongen var nästan tom och hon väljer att sätta sig precis jämte oss!
 
 
 
 
Hahaha, nä nu skojjar jag bara. Det är Carmen som inte riktigt förstog att vi tog kort, eller jag vet inte vad hon gör egentligen :)
 
Nu håller jag på och tvättar så där på kvällskvisten, typ halv elva på kvällen :P Sen blir det nog en film tror jag. Måste vara utvilad för plugg-dagen imorgon. Jag har lovat mig själv att jag måste göra klart många läxor imorgon så att jag kan plugga på proven nästa vecka!
 
Och just det ja, glömde säga att Ed Sheeran var vääääldigt bra!! :) Fast vi hade inte så jättebra platser, vi satt allra längst bak i mitten. Men själva stället tar bara in ca 2250 personer, så det är ganska litet ändå. Så man var ju inte jättelångt bort, fast ändå så var man det på samma gång eftersom man satt längt bak :) Konserten höll på i ca 1 timma och 20 min, och jag tyckte att han kunde spelat lite mer låtar :) Han spelade inte Little Bird och Sunburn som är två av mina alla favoritlåtar. Fast jag har för mig att dem inte är från det nya albumet, så det kansek var därför. Men det var en bra konsert i alla fall :) Jag hade goosebumps (det står helt still, kommer inte ihåg vad det heter på svenska :) ) jättemycket i flera av låtarna :) Och just det, nu vet jag varför han sjunger så himla fort i många av hans låtar, och det är för att han pratar sjukt fort i vanliga fall. Det var inte mycket jag förstog av det han sa på scenen, men det gjorde inget :)
 
Nu ska jag ta hand om tvätten, det ska in i torktumlaren nu :)
 
Hej då!
 
 

Feb 8

TODAY IS THE DAY!!!
 
Om någon timme ska jag, Rachel och Kayla åka in till San Francisco för att kolla på Ed Sheeran :) Det ska bli så himla kul! Nu ska jag lyssna igenom alla låtarna en gång till så jag kan texterna ganska bra i alla fall :)
 
Och igår var jag på bio med mina tenniskompisar Carmen, Brittany och Lamella :) Vi såg Les Miserables! Och det var en jättebra film, fast jag tror nog att jag såg den när jag var för trött, haha :) Hade ju gått upp tidigt på morgonen för träning och sen lektion, läxa och jobb innan bion som började 20.50. Och den filmen var ca 2.5 timma, så jag slumrade visst till en snabbis i mitten på filmen :P Fast det var en grej som jag blev lite förvånad över. Jag visste ju att det var en musikalfilm, men jag trodde inte att dem skulle sjunga HELA tiden! För det gjorde dem verkligen, så ibland tyckte jag nästan att det blev lite mesigt när dem sjöng till varandra istället för att prata. Men annars så var den jättebra!
 
Nä nu måste jag göra mig iordning innan vi ska äta och åka iväg till San Fran. Det ska bli såååååå kul!!!
 

Feb 6

Jag ska snart gå och lägga mig men tänkte skriva lite här en snabbis. Jag har gått och lagt mig alldeles för sent nu 3 dagar i rad. Har inte kunnat somna tidigt, vet inte varför. Men igår var jag på yoga faktiskt. Det är en lärare som är yoga-instruktör så hon har gratis yoga varje tisdag eftermiddag. Och igår somnade jag faktiskt ganska fort, men det blev ändå sent för jag satt och pluggade alldeles för länge. Men ska försöka gå varje tisdag, det kan nog vara bra :)
 
Och vet ni? Jag jobbade idag i mattelabbet och jag var så himla irriterad på den tjejen jag jobbade med. På kvällarna från 17-19 är vi alltid två som jobbar för det brukar vara mer folk då. Men i alla fall. Förra veckan när jag och Aja jobbade ihop så började jag prata med henne när jag kom in i salen. Typ frågade hur hon mådde och så. Och hon: "Jag mår bra." Sen var den konversationen slut. Hon var verkligen inte sugen på att prata. Och det kom inte en enda person då, så vi satt där alldeles knäpptysta.
 
Idag så var jag nyfiken på om hon skulle vara lika tråkig och osocial. Jag hade kommit till salen innan henne. Och när hon kom in så sa jag hej hej som en normal person skulle gjort. Men hon bara log och skrattade lite nervöst typ. Hon sa inte ens hej. Nähä, skit i det då. Då återgick jag till min dator. Men sen kommer det roliga. Det kommer in en kvinna som börjar prata med mig och som behövde hjälp med matte. Och så kommer det in en kille samtidigt. Han börjar fråga lite grejer som jag svara på också. Aja sitter nu och glor sönder sin bok och bryr sig inte att det kommit in människor. Eftersom jag pratade med kvinnan först så börjar jag hjälpa henne. Killen sätter sig ner och börjar göra lite matte. Men Aja frågar liksom inte ens om han behöver hjälp, eller ens säger att han kan fråga henne något om han behöver hjälp. Jag tror inte ens att han fattade att hon var en tutor också. Sen efter ca 20 min så reste sig killen upp och började gå. Så jag frågade om han inte hade några frågor eller så, men han skulle komma tillbaka imorgon sa han. OCH HON BARA SITTER DÄR OCH INTE GÖR NÅGONTING! Jag blev jättearg, så kan man ju inte göra. Man kan göra sin egen läxa om det inte är någon i mattelabbet, men är det någon som kommer in så får man ju göra sitt jobb.
 
Nä, nu ska jag försöka sova :) Ögonen går i kors nu!
 
God natt!

Feb 4

Igår var det Super Bowl-söndag., finalen i amerikansk fotboll. Jag är inte så intresserad av den sporten med San Francisco 49ers skulle ju spela så då är det ju lite kul :) Fast jag såg inte hela matchen, den höll ju på i över 4 timmar. Jag och Andro (från Kroatien) spelade tennis på en allmän bana som vem som helst får spela på. Den ligger bara ca 5 min från skolan, så det är bra. Han har spelat när han var mindre så han ville spela mot mig. Men jag hade ingen chans, haha :) Men jag fick några poäng i alla fall.
 
Vi kom tillbaka till skolan när halva matchen återstod ungefär. Men då hade jag ju missat showen som var i halvtid, och det var ju Beyonce :( Så jag var tvungen att kolla på den i efterhand. Vill ni se uppträdandet så kan ni göra det med :) Det var ju en Destiny's Child mini-återförening!
 
 
 
Nu ska jag kolla lite på Harry Potter, har bara sista filmen kvar nu ;)
 
God natt!

Feb 2

Idag var det dags för min andra förälder att fylla halvvägs till 100 :)
 
Grattis på 50-års dagen lille mammsen :) Jag hoppas du hade en bra dag! Det verkade som att ni hade det trevligt när vi skypeade i alla fall :)
 
 
Igår hade jag ju som sagt min första tennismatch. Men det var en träningsmatch bara så det var inte upplagt exakt som en riktiga match kommer se ut. Men det var bra att pröva på det i alla fall :) Vi spelade ett set mot två olika tjejer. Första matchen så gick det ganska bra, jag tyckte att vi var ganska jämna. Men jag förlorade med 6-4. Andra matchen spelade jag mot en som var lite bättre, men den matchen tyckte jag var roligare att spela. Det var liksom inte att bollen gick 2-3 gånger fram och tillbaka, utan det kunde vara runt 10 gånger fram och tillbaka. Så den matchen tyckte jag var roligare men jag förlorade med 6-1.
 
Men min tränare tyckte att jag spelade bra. Han sa att jag till och med såg ut som en riktig tennisspelare :) Det var roligt att höra!
 
Idag var den första riktiga tennismatchen, men jag hade lektion så jag kunde tyvärr inte vara med. Nu får jag vänta i två veckor innan nästa match. Men då hinner jag träna upp mig lite till :)
 Annars har jag inte gjort något speciellt idag. Luckan har precis klippt Rasmus hår och jag har suttit jämte och bidragit med musik och åsikter :) Kl är nu 22 så jag tror att det blir en lugn kväll :)
 
Ha det bra så länge!
 

Jan 31

Idag var det rena julafton efter träningen :) Vi fick alla nya skor och nya kläder. Imorgon är ju första träningsmatchen så vi ska se lite proffsiga ut! Vi fick två linnen (svart och röd), två kjolar (svart och vit), skor och en längärmad tröja som jag inte har en aning om vad det heter. Det är en lite tajtare tröja som man har när man löper. Och allt är Nike och det var ju inte billiga grejer precis. Fast vi kanske fick lite billigare, det vet jag inte. Och alla var så avundsjuka för att vi fick skor eftersom vi inte får det i fotbollen :) Nu ville alla spela tennis helt plötsligt :P
 
                                                        (Grisen fick såklart vara med på bild :P )
 
En annan bra sak hände idag också. Ida bokat flygbiljett idag, hon ska komma och hälsa på mig i mars :) Hon kommer när vi har Spring Break så vi ska åka till LA, Las Vegas och Grand Canyon :) Det kommer bli jättekul!! Och sen kommer pappa och Fanny 1.5 månad senare, och sen Ia och Tove precis innan graduation :) Det känns som att den här våren kommer gå hur fort som helst!
 
Ida och jag i julas :)
 
Det var faktiskt en till bra sak som hände i måndags. Jag fick ett mejl om hur jag ligger till med klasser och så inför graduation. Och längst ner i mejlet står det så här:
 
Allowed to particiate in Commencement?     YES
 

Wohoooooooo :) Det betyder att jag inte har några mer klasser att ta efter den här terminen och jag får lov att ha på mig den svarta kappan och mössan (eller vad man ska kalla det) och slänga den i luften som i alla filmer ;)
 
Men som med alla bra saker så kommer det även dåliga. I måndags betalade jag skolan och då låg dollarn i ca 6.46. Sen gick jag in och kollade igår, och då har den såklart sjunkit till 6.35 :( Så jag förlorade ca 1000 kr. Det var lite surt. Men jag får väl jobba lite extra i mattelabbet :)
 
Om några timmar är farmors begravning hemma i Borås. Kl 10 är den så släkten börjar väl gå upp om nån timma kanske. Det känns lite tråkigt att jag inte kan vara där, men jag känner ändå att jag gjorde rätt som i att inte åkte halva jorden fram och tillbaka på 4-5 dagar. Jag har ju fått farmors godkännande nu också så nu känns det också bättre för det. Jag hoppas jag hinner skypea med dem imorgon bitti (för mig) innan jag ska iväg på match.
 
Nu ska jag lyssna lite mer på Ed Sheeran och sen gå och lägga mig.
 
God natt!
 
 
 

RSS 2.0