Jan 30

Nästa fredag är det dags för konsert :) Jag, Rachel och Kayla ska se Ed Sheeran inne i San Fran. Det var längesen jag gick på en konsert nu, senast var nog Robyn för två år sedan. Så det ska bli roligt :) Håller på att försöka lära mig alla låtar så att man kan sjunga med, det måste man ju! Så jag lyssnar på hans skiva så mycket som det går :) Sen några dagar senare så är det konsert igen. Men då är det lite annan musikstil. Det är Swedish House Mafia som spelar då :) Båda konserterna ska bli roliga att gå på :) Och på SHM är vi jättemånga som ska gå, säkert 15 personer!
 
Förrutom att lyssna på Ed Sheeran så har jag inte gjort något speciellt idag. Vi hade träning, sen lektion och efter det lite jobb. Och nu ligger jag och kollar på Harry Potter igen :) Har inte sett klart alla än.
 
Hoppas ni har det bra där hemma!
 
Puss och kram
 
 

Jan 29

Som lovat så tänkte jag berätta vad jag drömde igår natt.
 
Det började med en konstig dröm. Jag var tillbaka på Vindelgatan där jag bodde när jag var liten. Kommer ihåg att mamma hade lånat mina byxor (som vanligt ;)) och att det var en stor rosa barbie-bil som stog utanför på gården. Men sen var det som att farmor avbröt mitt i drömmen och skickade hem mig till hennes hus, för helt plötsligt stog jag där utanför hennes dörr. Jag ringde på och Fanny öppnade. Hela familjen var där och lagade mat. Sen från ingenstans så kommer farmor gåendes uppför trappan från nedervåningen. Vad konstigt, tänkte jag. Hon kan ju inte vara här. Och så frågade jag henne vad det är som händer. Hon stog där och kollade på mig med sina små gulliga ögon :) Men jag blev jätteförvirrad för hon lever ju inte längre. Men Fanny tyckte inte alls att det var konstigt. Sen sa farmor, "det är okej, det är okej". Och så var det som att jag kom tillbaka till min säng och så klappade farmor mig på kinden och så gick hon precis när väckarklockan ringde.
 
Först så blev jag helt förvirrad och ledsen, men sen pratade jag med Brittany från tennislaget innan träningen och med Fanny, pappa och mamma vid lunch, så då kändes det bättre och jag kom på att det faktiskt var en bra dröm. Jag tror att hon ville säga att det är okej att jag inte är med på begravningen. Vi hade ju en minnesstund med henne innan jag åkte och det kändes jättebra och det var mitt farvär till farmor, och sen tror jag och pappa att hon inte skulle vilja att jag åker halva jordklotet för hennes begravning. Jag hade mitt farväl innan och jag är med i tankarna när begravningen är.
 
Igår hittade jag bilder från i somras när vi var i farmors stuga och spelade hemmagjord golf i trädgården :)
 
 
 
 
Nu är klockan alldeles för mycket! Måste sova så att jag får några timmars sömn innan träningen imorgon :)
 
God natt!

Jan 28

Klockan är bara halv tio på kvällen men jag är jättetrött så jag ska lägga mig snart. Jag har satt på Harry Potter så jag ska se hur länge jag orkar kolla :)
 
Imorse på tennisträningen så spelade vi ett set mot två olika personer, och jag vann faktiskt båda två :) Fast det var mot nybörjare som mig själv så jag har ju ingen suck mot dem andra. När man kollar på när dem spelar så går det ju bara liiiiiite fortare ;)
 
Skriver inte så mycket nu, är för trött för det :) Men imorgon ska jag berätta om min dröm som jag hade i natt. Det var en bra dröm fast lite jobbig precis när jag vaknade. Men jag är glad att jag hade den. Berättar med imorgon, nu blir det Harry P-mannen :)
 
God natt!

Jan 27

Den här helgen har jag verkligen inte gjort någonting. Igår morse skulle vi spela tennis men då var det blött ute så vi gick en stund till gymmet istället. Sen efter brunchen så kollade jag lite Harry Potter (är inne på 6e filmen nu), strosade runt lite, åt middag och sen målade jag och mina nya tenniskompisar naglarna :) Det var min lördag.
 
Idag har inte hänt så mycket heller. Spelade tennis i eftermiddags. Det var bara jag, Carmen och tränaren, så det var bra för då fokuserade han bara på oss :) Och det känns som att det går framåt i alla fall. Fast tummen är fortfarande lite stel och öm, så det gör lite ont ibland, speciellt när man servar. Och vi gör inga såna där blöj-servar, utan det är riktiga servar med racket över huvudet och så ska det vara en riktig snärt. Men det går ju sådär :)
 
Innan träningen så åkte jag med Luckan till Emeryville för han skulle fixa något med sin telefon. Jag har blivit hans personliga chaufför det senaste :) 
Här kör vi på en motorväg med 4-5 filer. Det är fortfarande lite läskigt, speciellt när det är många bilar på vägen.
 
Här är Bay St, ett litet område med affärer på varje sida på bottenvåningen och lägenheter på övervåningen. Det är jättemysigt där och jag var inte där en enda gång förra terminen. INTE OK! Dem har inte så många affärer, men ett par stycken som är bra i alla fall.
 
Jag kom precis på att jag har glömt att berätta en grej. Det strulade ju så med lektionen i matte förra terminen, för Linjär Algebra blev ju inställd. Så jag visste inte om jag skulle kunna få en minor i matte för jag försökte med allting. Jag kollade på skolor i närheten om det fanns någon klass som jag kunde ta, men det fanns det inte. Var det så att det fanns så krockade det med dem lektionerna jag redan hade. Jag letade också efter en kurs på distans men det fungerade inte heller. Så jag trodde hoppet var ute. Men nu har vi kommit på en lösning. Min lärare som jag hade i Finans och Statistik gick med på att göra en Independent Study med min och Luckan. Den här veckan har jag fixat med signaturer, så på måndag ska jag få den sista signaturen och sen är det klart :) Så jag kommer få en minor i matte!!! :) WOHOOO! (om jag nu blir godkänd i alla kurserna vill säga).
 
Nu ska jag kolla igenom läxan jag har tills imorgon och sen lägga mig i tid så att jag är pigg för tennisen imorgon bitti!
 
God natt :)
 
 
 

Jan 25

Den här dagen började med tennisträning igen. Fast det hade regnat över natten så banorna var fortfarande blöta, så det blev löpning idag igen :( Men tränaren ville att vi skulle spela senare på dagen om vi kunde så att vi fick spela lite tennis. Så jag och Carmen åkte efter lunch och vi spelade våran allra första match :) Carmen spelade lite tennis i High School men hon har inte tränat så många gånger som jag har gjort nu för hon kom inte första veckan. Så jag vann faktiskt min allra första match :)
 
Imorgon bitti ska vi åka och träna igen. Det är ingen vila alls när det gäller tennis har jag märkt :) Men det är roligt ändå så det är ingen fara :)
 
Annars så har det inte hänt så mycket idag. Just nu sitter jag, Andrea och Luckan och kollar på Harry Potter :) Ska gå och lägga mig snart tänkte jag.
 
Jag avslutar med två bilder från förra terminen på mig och Erica. Vi hade lite tråkigt i bibblan :)
 
 
 
 

Jan 24

Nu är det mattedags här borta :) Jag och Victor sitter och gör läxa, fast jag ligger lite före för jag började lite igår, så jag passar på att skriva lite medans han kommer ikapp :)
 
Just nu är det tennis varje morgon, och det behövs kan jag lova :) Fast jag har fått ont runt tummen, så jag pratade med den assisterande tränaren och hon trodde att jag höll för hårt. Så jag ska försöka att slappna av lite. Och idag spelade vi inte för det hade regnat så planerna var blöta, så det var bra att min tumme fick vila sig lite. Fast istället så sprang vi runt löparbanan (eller vad det nu heter). En 400-meters bana. Det var längesen jag sprang så mycket så jag blev ganska trött. Fast tennisspelare är inte vana att springa alls så jag kom först ändå.
 
Men imorgon ska vi spela ganska mycket sa tränaren så då får vi se hur det går. Är ganska nervös för första matchen för jag kan inte riktigt reglerna än. T.ex, när det står 15 lika så säger man 15 all. Och om det står 15-0 så säger man 15-love. Vet inte varför dem kallar 0 för love. Sen när man servar så ska man säga ställningen varje gång, tänk om jag säger fel? Det borde vara som det är på dem stora matcherna där dem har en person som håller ställningen åt en :)
 
Nu är Victor ikapp :) Och gissa vad jag ska göra sen, kolla på Harry Potter!!! Dem hade hela boxen här på skolan som man kunde låna så den senaste veckan har jag haft Harry Potter-dagar :) Fast jag började kolla på dem två sista filmerna för jag såg 6:e filmen i Sverige, då var jag tvungen att se dem sista :) Men nu har jag börjat om och är inne på 3:e filmen. Kanske hinner se klart den ikväll :)
 
 
Nu måste jag gå!
 
Ha det så bra :)

Jan 23

Nu är jag och jobbar i mattelabbet, men det är ingen här så jag tänkte göra lite läxa så länge. Det är ju lika bra så är den klar sen :)
 
Fanny skickade ett mejl med bilder på farmor precis. Farmor dog den 3 januari så dem ska sätta ihop ett bildspel så jag bad Fanny skicka lite bilder som dem hade valt ut. Fast det var nog inte bra att jag kollade på dem nu för nu sitter jag här och gråter nästan. Jag vet inte om jag har förstått än att hon inte kommer komma tillbaka. Nu när jag är här i USA så hade jag ju inte fått träffa henne ändå förrän när jag kommer hem i maj. Så på ett sätt känns det som att allt är som vanligt, fastän att det inte är det. Men nu är hon med farfar i alla fall och det känns bra. Nu är dem inte ensamma.
 
 
Den här bilden tyckte jag var så söt på farmor!
 
 
Här är jag, Fanny och Tove och julbakar hon farmor och farfar som vi brukade göra varje år.
 
Nu ska jag torka tårarna och försöka tänka på något annat en stund.
 
Hej då!
 
 
 
 
 

Jan 20

Nu har jag klarat mina första tennis-träningar :) Den första träningen var i torsdags och det var ingen lugn start. Vi började träna 7.30 och kom tillbaka till skolan förrän 10.30. Så det blev ca 3 timmars tennis första dagen, och vilken träningsvärk jag haft! Jag har haft ont i hela överkroppen i flera dagar plus att jag fick en blåsa vid tummen första dagen. Men det är kul ändå :)
 
I fredags så var vi på bröllop. Daniel som gick på skolan för några år sedan gifte sig med Tammy :) Så det var jag, Fredrik, Luckan, Rasmus och Tom som var bjudna till själva bröllopet. Vi var i San Fran några timmar för vi gick och åt efteråt också. Sen på kvällen åkte vi till ett ställe i Oakland för att fira :)
 
Annars har det inte hänt så mycket här. Vi är lediga imorgon för det är Martin Luther King Day, fast spelar man tennis så ska man träna kl 8 på morgonen :) Men det är ju inte kl 6.20 som när jag spelade fotboll, så det är lugnt. Är bara rädd för att det blir en lååååång träning imorgon också eftersom det är en helgdag och ingen har lektioner. Men det får vi se imorgon :P
 
Nu ska vi kolla film :)
 
Ha det bra!

Jan 16

Imorgon bitti är det tennisträning, woaaaaa!!! Jag är lite nervös faktiskt!! :) Men jag pratade med tennistränaren idag och det är inte bara jag som är nybörjare. Vi är 4 stycken: jag, två softboll -tjejer och en tjej från cross country laget. Och dem har inte heller spelat så mycket tennis, så det känns lite bättre. Fast jag är ändå lite nervös, jag vill ju inte vara jättedålig. Det är ju inte kul!! :P
 
Men tränaren sa att jag skulle träna några gånger och sen bestämma mig vad jag ville göra. Och han sa att jag inte behöver vara med på alla träningar och matcher. Eftersom vi hjälper dem så ska vi inte behöva missa lektioner och så för det, så det är ju bra. Så vi får se hur det känns imorgon :)
 
Annars har jag inte gjort så mycket idag. Hade lektion imorse och sen har jag gjort lite läxa och bara tagit det lugnt. Imorgon ska jag också prata med en lärare som jag hade i Finans och se om hon vill göra en independent study med mig. Jag behöver en till matte-lektion för att få en minor i matematik och hon är nog det sista hoppet. Har frågat andra lärare, men dem har inte tid, dem gör det på deras fritid liksom så det förstår man ju. En independent study kan man ha om man behöver en kurs som inte lärs ut för tillfället t.ex. Då kan läraren göra en egen kurs som innehåller ungefär samma grejer om läraren vill och har tid. Eftersom det inte finns någon mer mattekurs jag kan ta, och det finns ingen onlinekurs på någon annan skola heller, så är det enda hoppet :( Jag hoppas det komer lösa sig.
 
Nu ska jag sova så att jag är utvilad till träningen imorgon. Avslutar med en bild från i höstas någon gång :)
 
Jag, Paola, Rebecca och Kristy :)
 

Jan 15

Idag är det Rasmus födelsedag, han blir gammal man nu. Hela 26 år :) Han har uppkörning just nu (kul present till sig själv om han klarar det :) ) så jag och Hernan ska åka och köpa en liten tårta eller nått. 
 
Annars har jag inte gjort mycket idag, hade lektion 13.30-14.45. Nu har jag ju bara lektion en gång om dagen så det känns som att jag kommer bli ganska lat av mig :) Men Mattelabbet ska starta nästa vecka så då kommer jag börja jobba också.
 
Tennistränaren skickade ett e-mail till mig precis :) Jag ska nog träffa honom imorgon eller på torsdag så då får vi se hur det blir. Han sa att jag inte behöver vara med på alla träningar och matcher, för jag vill inte missa för mycket i skolan och riskera att jag får sämre betyg när jag bara vill vara snäll och hjälpa till. Och det verkade som att han förstog det, så vi får se vad han har att säga när jag träffar honom. Men jag blir ju lite nervös nu när jag tänker på det. Att jag ska spela tennis? haha :)
 
Nu ska vi åka iväg och köpa tårta :)
 
Hej svejs!
 

Jan 14

Då var det dags för min sista termin här i USA :) Det känns både bra och dåligt. Det kommer kännas konstigt att inte åka tillbaka sen i Augusti, men sen har jag ju varit här i 4 år så det får allt ta och räcka :) Men frågan är ju vad jag ska göra sen? Ja du, det är en bra fråga som inte ens jag vet svaret på.
 
Jag kom fram till skolan igår kväll vid 19.30. Då hade jag missat middagen och inte ätit sen kl 14 engelsk tid då jag var på London Heathrow. På planet har jag ingen aptit alls, så jag brukar aldrig äta något, och det gjorde jag inte igår heller. Så när jag kom fram till skolan hade jag inte ätit något på ca 12-13 timmar, då var jag ganska hungrig kan jag lova. Så jag tänkte gå till vending machinen (typ varuautomat, vet inte vad det heter på svenska :) ), och köpa nudlar, men då var det ju helt tomt där. Så det slutade att jag åt två små snack bars, så det kändes riktigt bra att äta frukost i morse :)
 
Till en annan sak. Eftersom fotbollens säsong är på hösten så behöver seniors inte vara med och träna deras sista termin på våren, så jag ska inte spela fotboll mer. Men nu fick jag ett mejl från min tränare och han frågade om jag skulle vara intresserad av att vara med i tennislaget. Dem behöver en till spelare annars blir dem diskade, dem har bara 5 spelare nämligen. Det hade varit jättekul att spela tennis, men jag är ju inte så bra. Jag har ju bara spelat på skojs skull lite då och då. Men deras tränare ska skicka ett e-mejl till mig så jag får se vad som händer. Kanske blir så att jag spelar lite tennis, haha :)
 
Och just det, en annan grej som hände på vägen hem igår. Från London så hade jag sådan tur att jag inte behövde åka ensam, för Chris från Tyskland skulle åka med samma plan. Så vi åkte tunnelbana från flygplatsen och på tunnelbanan satt det en man bakom oss. Sen börjar han prata med oss och vi pratar ganska mycket. Det visar sig att han jobbar på en media plattform (typ) och jag tror att han var med och startade upp det. Kollade lite på deras hemsida www.fairobserver.com och det verkar ju lite interessant det dem skriver. När han sen skulle gå av så säger han att vi ska kolla upp hemsidan och skicka ett mejl till honom, och så går han. Så vi vet inte vad vi ska skriva i mejlet :) Sen hade han så konstigt namn så jag vet inte vad han heter :) Men kollade på dem som hade grundat företaget och jag tror att jag hittade honom :) Men funderar fortfarande på vad jag ska skriva till honom :P
 
Nu känns det som att det blev väldigt mycket text så det är väl bäst att ni får se lite bilder med. Här kommer lite bilder från lovet:
 
Freddie skulle jobba sent på nyår och börja tidigt dagen efter, så jag, Jennie, Ida och Freddie firade nyår i förväg :)
 
Det var såklart 3-rätters och jag gjorde efterrätten. Det blev trippel choklad pannacotta och det var riktigt gott :) Och vädligt fina blev dem också :)
 
Dags för förrätten :) Freddie hade gjort jättegod skagenröra på toast. Hade kunnat äta hur många som helst, men eftersom att det bara var förrätt så fick det räcka med en :(
 
Sen blev det bilder framför julgranen :)
 
Sen var det nyår på riktigt två dagar senare :) Då var vi några stycken hemma hos Jennie. Det var knytkalas kan man säga och jag hade hand om potatis. Så jag, med lite hjälp av Tove, hade skalat potatis för 15 personer. Det tog ett tag :)
 
Simon var bålmästare :)
 
Här blev det samma förrätt som hemma hos Freddie :)
 
Ida fuskade lite och körde på samma efterrätt :) Men den här gången blev det med tomtebloss.
 
 
Freddie kom och hälsade på en sväng efter jobbet runt tolvslaget :)
 
Sen blev det en konstig lek :)
 
Och det var typ det :)
Kändes som att det blev ett lång inlägg, så nu har ni lite och göra :) Får väl ta igen nu efter det långa lovet!
 
Nu blir det snart lunch :) Hej svejs.

RSS 2.0