18 Maj

Today is the day!
 
Idag tar jag examen från Holy Names University. Jag har varit här nu i 4 år och dem åren har gått vääääldigt fort! Det känns som inte alla längesen jag landade på SFO för första gången, och snart lämnar jag (kanske) för sista gången. Om 1.5 timma börjar ceremonin så nu måste jag fixa iordning allt.
 
Den här bilden och texten la jag upp på facebook för någon timma sen, då var det nära att jag började gråta!
 

14 Maj

Hej hoppla :)
 
Här borta på andra sidan jorden är det full rulle. Trodde det skulle bli lugnt när man var klar med skolan? Men icke då! Jag var klar med allt i torsdags, då hade jag sista provet och så gjorde jag klar en hemtenta. Förut så har man ju blivit jätteglad att man äntligen är klar, men den här gången så var jag mest deppig. Jag var såklart glad över att vara klar med skolan och alla prov, men det betyder ju också att jag snart ska lämna den här skolan som har varit mitt hem i 4 år. De senaste dagarna har jag sagt hej då till ganska många, och man blir så ledsen även om det är någon som man inte känner så jättemycket. Men det påminner om att jag snart ska lämna.
 
Nu har jag exakt 5 dagar kvar innan jag lämnar Holy Names University. Jag ska njuta så mycket det bara går, och det har jag faktiskt försökt att göra under hela den här terminen. Vårterminen brukar alltid gå så himla fort, så jag tänkte flera gånger att jag måste ta vara på alla tillfällen och göra så mycket som möjligt, och det tycker jag att jag gjorde också. T.ex. så började jag spela tennis, vilket jag är väldigt glad för att jag gjorde. Jag lärde mig mycket på bara ca 2 månader och jag vill fortsätta spela för jag tycker att det är väldigt kul :) Spelar hellre tennis än fotboll i sommar faktiskt ;) Sen har jag också gjort saker med kompisarna mer än vad jag brukade göra dem tidigare åren. Har väl varit lite "tråkig" ibland, det är ju så himla skönt och bara ligga i sängen och kolla på film om man är trött :) Men nu ryckte jag upp mig!
 
Nu tänkte jag övergå till Spring Break-resan med Ida. Jag slutade med att vi äntligen kom fram till Las Vegas, så här kommer fortsättningen :)
 
Vi kom fram till Las Vegas och var så himla överlyckliga över att äntligen vara framme att vi körde fel två gånger när vi skulle köra in till Caesar's Palace :) Så fort vi såg skylten så tog vi första vänster, men då kom vi in till Bellagio. Så ut på gatan igen och nästa vänster, men det var till huvudingången det heller, då kom vi fram till baksidan. Så ut på gatan igen och nästa vänster. Då körde vi äntligen in till entrén :) Men då var frågan: vad menas med valet parking? Vad ska vi göra, ska vi bara stå här? Så vi spanade in vad dem andra personerna i bilarna gjorde. Efter ett tag så kom vi på att vi lämnar över bilen till en person som åker och parkerar den. Glömde av att vi var på lyxhotell och att det är en självklarhet ;)
 
Caesar's Palace var något helt annorlunda än vad man är van vid. Jag hade inte ens tänkt på att det var ett lyxhotell vi skulle bo på när vi bokade, så jag blev ju jätteförvånad när vi kom dit. Det var mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Det var ju som en liten by i ett hotell. Dem hade till och med sin egen shopping-gata :)
 
 
Eftersom vi kom dit ganska sent och att Ida var ganska jetlaggad, så gjorde vi inte så mycket den första kvällen. Vi gick runt på gatan och kollade lite och åt en pizzabit till kvällsmat. Sen blev det att sova med en gång och ladda batterierna inför nästa dag :)
 
Här är Bellagios vattenshow. Dem spelade olika låtar, t.ex. Viva Las Vegas, med Elvis. Det var den enda som jag la på minnet eftersom mormor är ett stort Elvis-fan :)
 
Vattenshowen var jättebra! Här skjuter dem vattenkanoner flera meter upp i luften! Det kanske inte ser så högt ut på bild, men det var väääääldigt högt :)
 
Dagen efter så var det dags för shopping. Det fanns ju en outlet i Las Vegas så den var vi ju tvungna att gå till :) Sen besökte vi Las Vegas-skylten och kollade in poolen.
 
 
Dagen efter åkte vi till Grand Canyon tidigt på morgonen, men dem bilderna kommer senare :) På kvällen åkte vi till Freemont, det var ett lite speciellt ställe. Men det var mycket som hände där. Det var en gata mellan hotell som var inhängnat med ett tag typ. Där kunde man åka linbana över alla människor, det var uppträdanden lite här och var och det fanns massa bares och casinos.
 
 
 
Det kommer mer om Las Vegas en annan gång :) Nu ska vi till Berkeley och hänga där lite, vet inte riktigt vad vi ska göra :)
 
Puss och kram
 
 
 
 
 

6 maj

Idag har jag inte varit med pappa och Fanny alls. Dem släppte av mig på skolan runt 8.30 imorse. Jag hade lektion och möte och sen var jag tvungen att plugga med Selina på eftermiddagen och kvällen. Vi har matteprov på onsdag så vi får inte bli lata nu in i det sista. Men Fanny och pappa hade haft en bra dag. Dem åkte runt i San Francisco och dem fick hjälp av Ingrid, våran gps. Hon är tyvärr inte så bra på engelska så jag sitter mest och skrattar åt henne när hon pratar. Det är nästan som att det är bättre att ha det på engelska ;)
 
Imorgon hinner jag inte vara med pappa och Fanny alls tror jag inte. Eftersom vi har provet på onsdag så måste jag plugga igenom allt imorgon. Sen är det study day imorgon också, så då ska jag jobba i mattelabbet mellan 14-17.
 
Här är jag och pappa när vi var och shoppade igår. Han går redan runt med en påse :)
 
Pappa med bilen, han är riktigt nöjd :)
 
Nu ska jag duscha och sen gå och lägga mig. Internet fungerar inte nu igen. Det har varit nere hela dagen så nu har dem fixat så att man kan få skjuts till ett cafe eller liknande om man behöver internet. Det är ju typiskt att det ska hända nu när alla slutprov drar igång. Men jag kan ju låna Fredriks och Rasmus internet, så det är ju bra :)
 
God natt på er!

4 Maj

Nu är pappa och Fanny här hos mig :)
 
Jag kunde inte sova så mycket igår natt, tror det var för att jag var så glad för att dem skulle komma. Först somnade jag inte förrän vid kl 1 på natten, sen vaknade jag kl 6 för att jag var helt igensnuvig pga pollen. Sen kunde jag inte somna om, haha :)
 
Imorse så gjorde jag och Selina lite matte. Provet är på onsdag så jag hoppas att jag hinner göra lite imorgon, sen måste jag plugga ganska mycket på måndag och tisdag så jag vet inte om jag hinner vara med pappa och Fanny så mycket då. Efter det så åt vi lunch och sen gick vi till poolen en liten stund. Men jag kunde inte vara där så länge för jag var ju tvungen att åka till SFO för att möta upp pappa och Fanny :)
 
Vi har inte gjort något speciellt idag. Vi hämtade ut hyrbilen på flygplatsen och sen åkte vi med våran gps Ingrid till hotellet som ligger vid vattnet i Alameda. Det är ca 10-15 min från skolan så det är ju inte så långt bort. Vi åkte och köpte lite grejer som Fanny behövde, tvål och sånt, och så åt vi på ett mexikanskt ställe. Sen åkte vi en snabbis till skolan för jag var tvungen att hämta lite grejer, jag gick ju fortfarande omkring i shorts och så varmt är det inte när solen går ner :)
 
Nu är klockan 22 och vi somnar nog allihopa snart. Vi vet inte riktigt hur morgondagen ser ut, det får vi ta imorgon. Men vi ska nog försöka kolla på Elfsborgsmatchen, ta en sväng till poolen och kanske lite shopping. Vi får se :)
 
Nu blir det sängen, god natt :)

3 Maj

Idag är det exakt en vecka kvar tills jag är helt klar med college!  Och det är en dag kvar tills pappa och Fanny kommer :) Imorgon är det exakt två veckor kvar till examensdagen! Och sen kommer Tove och Ia nån gång där emellan. Det är många nedräkningar nu och i veckan så hämtade jag min cap anf gown, det som man har på sig på examensdagen. En sån där ful svart huvudbonad med en löjlig tofs som hänger ner, haha! Och ett stort svart lakan typ! Vi kommer vara sååå fina! :)
 
Jag har börjat och fixa bilderna från spring break, men jag och Ida tog ju så himla många bilder, så det kommer ta sin lilla tid :) Har bara lagt upp några från bilresan till Las Vegas, men jag fixade alla bilderna igår från när vi var i Las Vegas, så dem kanske kommer upp imorgon. Så jag tänkte börja att berätta lite om resan till Las Vegas, alltså våran första dag på roadtrippen :)
 
Jag och Idag går upp vid 4.30 tror jag det var. Det blev inte mycket sömn för vi kom inte tillbaka till skolan förrän runt 20-tiden kvällen innan. Det krånglade nämligen ganska mycket när vi skulle hyra bilen. Det var så himla mycket extra kostnade som vi inte hade räknat med, men dem var man ju tvungna att betala ändå. Och hon som hjälpte oss var ju inte så smart hon heller.
 
Hon skulle ha ett visakort från den personen som bilen skulle stå på, och vi valde mitt kort först. Men då säger jag till henne att jag inte har den totala summan som bilen skulle kosta på mitt kort just nu, men hon sa att det inte kommer dras nu ändå så att det skulle vara lugnt. Sen håller hon på och fixar nått och sen säger hon att det inte gick igenom. Men jag sa ju att jag inte hade så mycket pengar på mitt kort precis? Då gick det såklart att inte använda mitt kort förräns om 24 timmar igen, så då var vi tvugna att skriva bilen på Ida. Emellan allt så måste ju jag och Ida diskutera detta på svenska också, haha. Så det tog sin lilla tid :) Men tillslut fick vi tillgång till våran vita Ford Mustang :)
 
Vi åkte direkt till skolan och jag var tvungen att packa om min väska för jag kom ju precis från Utah och hade spelat tennis. Så jag flög därifrån och mötte upp Ida på SFO, hon fick vänta lite men hon klarade sig ju :) Så jag var tvungen att packa ur min väska och sen packa om dem. Sen var jag också tvungen att göra klart matten så att jag inte skulle behöva göra det när vi kom tillbaka efter en vecka. Så jag höll på att fixa med lite grejer och kom inte i säng förräns ganska sent. Men det gick ganska bra att gå upp ändå, vi skulle ju till Las Vegas!!
 
Vägen bjöd först på väldigt fina gröna ängar. Ida var mega-imponerad och tog alldeles för många kort på bara gräs, haha :)
 
Sen efter en kulle så blev möttes vi av en helt annan natur. Det var inte mycket grönt på ett bra tag.
 
Det var ganska coolt att kolla på i alla fall :)
 
Sen var det dags för oss att bestämma om vi skulle åka igenom Death Valley eller inte. Det är en plats som ligger under vattennivån, fast inte under vattnet :) Enligt google maps så skulle det ta 2 timmar extra att åka den vägen. Har vi ändå gett oss iväg på en biltur på 8 timmar så kan vi väl åka 2 timmar till? Så vi valde att ta vägen förbi Death Valley :)
 
Jag kan meddela att det var en låååååång, lååååång väg med inget slut kändes det som. Det var raksträcka efter raksträcka och det fanns nästan inget att kolla på. Förrutom på vägen ner till själva Death Valley, den vägen var ganska rolig, haha. Men om ni frågar Ida så var hon livrädd. Det var en smal och jättekrokig väg som var nära branten nästan hela tiden.
 
Det är svårt att visa hur slingrigt det var, men här är två bilder som kanske visar lite i alla fall.
 
 
 
Väl nere i Death Valley så möttes vi av värsta värmen. Det var skitvarmt och vi körde nedcabbat och det kändes som att jag skulle bränna mig, haha :) Där var det en väg som också var ganska låååååång och rak.
 
 
 
Här är vi precis vid vattennivån :)
 
Coola berg :)
 
Sen kom solnedgången och vi hade fortfarande inte kommit fram. När vi åkte 6.16 på morgonen så tänkte vi att vi skulle vara framme runt 18-tiden om vi tog Death Valley-vägen, det skulle ju ta 10 timmar enligt google maps plus några stopp. Men neeeej då. Solen hinner gå ner och det känns som att vi inte är i närheten av att vara framme.
 
Men sen ser vi ljuset glimta fram genom tunneln, en stad som lyser upp mitt i all öknen! Vi är ÄNTLIGEN framme!!!!
 
 
Fortsättning följer :)

2 Maj

Heeeej!!!
 
Jag vet inte vad som händer, men jag har inte tid att skriva i bloggen. Nu när jag inte har så mycket i skolan så gör jag massa annat istället :) Idag t.ex. så åkte jag med Bonnie för att ta kort på henne som hon ska skicka till sina släktingar nu när hon tar examen. Sen hade jag lektion och efter det solade jag och Brit en liten stund. Det var nämligen runt 30 grader idag, väldigt varmt!! Efter det så jobbade jag i två timmar, fast det var ingen som kom till mattelabbet så jag gjorde lite läxa och spelade spel :) Sen var det middag, läxa, gym och sen åkte jag, Andrea, Brit och Re till Berkeley för att köpa mat/frozen yogurt :) Kanske inte så bra att äta massa glass och sånt kl 11 på kvällen...
 
Nu är det bara två dagar kvar tills pappa och Fanny kommer, jag har längtat jättelänge, men det betyder att allt med HNU snart är slut. Så det känns både bra och dåligt. Jag försöker göra så mycket med kompisarna här som det bara går nu, jag vet ju inte om jag kommer få träffa dem igen. Och samtidigt som det är kul att pappa, Ia, Fanny och Tove kommer så är det tråkigt eftersom mamma, Mattis och Kisen inte kommer.
 
Nu ska jag snart sova men tänkte bjuda på lite bilder från när vi spelade tennis i Utah under första helgen på spring break :)
 
Utah var väldigt kalt och grått, ganska tråkigt.
 
Cory :) Dem här bilderna är från första matchen.
 
Jag och min dubbelspartner Carmen :) Vi förlorade rejält, haha.
 
Lamella, hon är nummer ett i singel.
 
Här är vi igen, glada efter förlusten :)
 
Jag när jag spelade singel. Det var jättesvårt och spela för det blåste som bara den! Sen hade jag nog inte haft en chans ändå :P Men jag var sååååå nära att få ett gem! Det gick till add-in, add-out och fram och tillbaka flera gånger!
 
Yasmine, hon är nummer två i singel :)
 
Andra matchen. När jag och Carmen gör ett misstag så låtsas vi alltid slå racken rätt i marken, så jag var tvungen att få det på bild :)
 
Tränaren Scott, Cory, Yasmine, Carmen, jag, Lamella och Katie
 
Katie och Lamella som var dubbelspartners, och Carmen i bakgrunden :)
 

Det var allt för den här gången :) Det blev inte så många bilder från andra matchen för Trina ville inte ta kort då, vet inte varför. Nu ska jag sova, god natt :)
 
 

RSS 2.0