28 Aug

Åh jag är så irriterad! 
 
Jag och Nathalia bestämde att vi skulle träffas 8.30 utanför min lägenhet för att ta oss till mötesplatsen för en tour som skolan anordnat. Det handlade om området El Raval som är det farliga området om jag minns rätt. Så jag var ju utanför 8.30. Jag väntade och väntade. 8.50 gick jag upp för att kolla Facebook för att se om hon hade skrivit nått. Då skrev hon att hon skulle bli sen, så jag väntade några minuter och gick ner sen igen. Jag väntade och väntade, hon kom aldrig. Ni är klockan 9.50 och touren skulle börja 9.45 så den har jag ju missat nu. Jag vet fortfarande inte vart hon är för hon har inte skrivit något. Nu är det ju försent för touren så jag får hitta på något annat. Tänkte ta mig till La Rambla och gå runt där och kika lite. Något måste jag ju göra idag annars har jag ju gått upp 7.30 i onödan! 
 
Det blir nog bra.
 
Hej så länge! 

26 Aug

Första natten här i Barcelona gick ganska bra, förrutom att jag hade hela två mardrömmar typ! Och i båda så var jag här i Barcelona.
 
I den första så var jag förföljd av någon snubbe och jag sprang runt på den gatan som jag åkte på igår. Jag kommer inte ihåg så mycket från den drömmen men jag kommer ihåg att jag sprang och sprang, haha :)
 
I den andra drömmen så var jag här i rummet, men det roliga var att mamma också var här :) Det fanns två sängar i mitt rum och mamma sov i en av dem. Sen skulle jag ju gå upp kl 6 på morgonen och mamma hade ställt sin klocka också. Jag stängde av min men mamma kunde inte stänga av sin, precis som i verklighehen :) Hon började skrika och gorma och jag sa att hon skulle vara tyst för hon skulle väcka den andra tjejen som sov i rummet bredvid. När hon fått av alarmet så började hon spela musik på hög nivå och började larva sig som en 5-åring. Granntjejen började skrika och svära för att mamma väckte henne och jag var skitarg för att hon löjlade sig. Sen ringde klockan som tur var och jag trodde att jag hade försovit mig. Men jag hade ju gott om tid :) 
 
Eftersom jag inte hann köpa någon mat igårkväll så tänkte jag att jag skulle köpa något på vägen till skolan. Det var bara ca 5 min till skolan och det var bara raka vägen, men jag gick från lägenheten 7.15 bara för att vara på den säkra sidan. Jag köpte med mig någon baguette-pizza-grej och sedan började jag gå mot skolan, trodde jag. Jag gick och gick men men jag kände inte igen gatnamnen. Tillslut så frågade jag en man om vägen och då hade jag gått åt fel håll, typiskt. Jag som abrukar vara bra på att hitta, men jag tror att det var för att taxichauffören körde runt i cirklar och vi kom från fel håll liksom. Så nu ligger stranden åt andra hållet än vad jag trodde :) 
 
Jag kom till skolan precis kl 8 helt genomsvettig, men jag kom i tid i alla fall. Jag gjorde ett test och nu ska jag ha lektion 15-19 varje dag. Jag som trodde jag skulle ha det på morgonen. Det är ju lite tråkigt att ha det mitt på dagen. Men vi är bara 4 personer i våran grupp så det är ju bra. 
 
Efter provet så gick jag "hem" och skulle försöka sova lite, men det gick inte. Så jag gick och köpte lite mat så att jag har lite att äta. Men det var inte den största mataffären så jag ska försöka hitta en bättre nästa gång :)
 
Nu har jag gått upp och ner för trapporna några gånger och jag bor ju på tredje våningen. Inte konstigt att man blir förvirrad om det står att man bor på andra? Haha. 
 
Nu ska jag snart gå till skolan :)
 
Hej då så länge!

25 Aug

Hejsan!
 
Efter önskemål om att jag ska fortsätta skriva så får jag väl uppfylla dessa önskemål :)
 
Just nu är jag nämligen i Barcelona och ska bo här i 10 veckor och plugga spanska. Jag kom precis fram till lägenheten där jag ska bo. Flygresan och taxiresan gick bra. Jag beställde ingen transfer (hade nog blivit lättare om jag gjort det) så jag fick ta taxi till ett hotell där jag skulle hämta nycklarna till lägenheten. Sen när jag hade fixat det så fick jag ta taxi igen till lägenheten och det skulle bara vara två km rakt fram och sen vänster. Men jag vet inte vad den här taxichauffören gjorde. Han var på lite dåligt humör för han satt där framme och mumlade lite och han körde mot rött hela 3 gånger!! Och han körde ju inte bara rakt fram och vänster, han körde åt massa olika håll så jag trodde att vi var vilse. Men tillslut var vi framme i alla fall så det var ju skönt. 
 
I nyckelknippan fanns 4 nycklar så det var bara att pröva sig fram. Kom in genom huvuddörren lätt men sen var det ju lite klurigt att hitta vilken lägenhet jag skulle bo i. Det stog nämligen så här på papprena j
ag fått: Rocafort 89, 2o1a. Så jag trodde att det betydde andra våningen och lägenhet 1. Så jag gick upp för första trappan och där står det en etta på en dörr. Då måste det ju vara den tänker jag. Ena nyckeln går in och det går att vrida om, men jag får inte upp dörren. Och handtaget är en rund knopp som sitter i mitten av dörren, konstigt. Jag försöker och försöker, ringer på dörren men det är ingen hemma heller. Så kommer jag ihåg att det fanns ett emergency nummer som man kunde ringa, så jag ringer det och kollar vad dem säger. Då är det en tjej som säger att en annan hade problem att komma in i den lägenheten förra gången också. Typiskt då, att det alltid ska vara nått krångligt. Hon sa att man var tvungen att dra dörren mot sig lite och sen vrida om, försökte med detta men det gick verkigen inte. Kände mig jättedum. Jag sa att jag skulle ringa tillbaka om jag behövde hjälp. Men efter ett tag gav jag upp och satte mig på trappan. Det var lite folk som kom och gick men jag frågade inte om hjälp. Sen efter ett tag bestämde jag mig för att fråga nästa person som kom, och det gjorde jag. Jag frågade om hon kunde hjälpa mig, så visade jag pappret och vilken lägenhet jag bodde i. Då bodde vi i samma lägenhet, haha. 
 
Hon hjälpte mig med väskorna för jag var ju på fel våning naturligtvis. Men jag ska kolla imorgon för jag tror att vi gick upp till tredje våningen. Inte konstigt att man kommer fel! Hon visade mig runt lite i lägenheten. Det finns 5 rum men vi är bara 3 som bor här om jag förståg rätt. Hon var från Ryssland tror jag och kunde inte så bra engelska. Och hon åker hem nu om några dagar så jag vet inte hur många vi kommer vara här i lägenheten. 
 
Och en annan rolig grej. Loggade in på Facebook och såg att våran målvaktstränare från första året i USA hade lagt upp en bild på La Sagrada Familia. Så jag frågade vad han gjorde i Barcelona och då ska han ta en master här. Han kom igår tydligen. Så honom måste jag träffa någon gång :) Skönt att veta att man inte är själv i en ny stad. Nu har jag Ricardo och Issa som redan är här. Issa lärde jag känna genom Lina när vi var i USA. Hon pluggade ett år i LA och jag och Lina åkte ner och hälsade på henne i några dagar. Så jag ska träffa Issa någon gång snart hoppas jag :) 
 
Nu ska jag gör mig iordning för sängen och kolla Solsidan innan jag somnar. Sen imorgon bitti ska jag göra ett placeringstest för att se vilken grupp jag ska in i. 
 
God natt från mig och Grisen i Barcelona  :)
 
 

RSS 2.0