29 aug

Jag trodde att internet blev bättre, men där hade jag fel. Ibland fungerar det jättebra, men sen helt plötsligt så slås det ifrån. Sen tar det några minuter innan det kommer tillbaka igen, och ibland kommer det inte tillbaka alls. Irriterad blir man allt. Just nu sitter jag i Rebecca Vlhas rum och kollar på film med henne och Rebecca Dis (från Sverige).

Idag var första dagen i skolan så vi fick ledigt från träningen idag. Jag har 5 lektioner som jag är säker på att jag ska ha, sen har jag en till som jag står på väntelista på. Jag gick på den lektionen precis och läraren tar bara in 15 elever, och dem platserna var redan tagna. Det är dem som först registrerar sig online för klasserna som får platserna. Så när jag skulle registrera mig så var det redan fullt, men jag var nummer 2 på väntlistan så jag hoppades på att få komma in. Men han var ganska hård så jag ska försöka komma in i den andra klassen med en annan lärare. Jag och Erica från laget var i samma position så vi gick och pratade med den andra läraren och hon sa att hon kunde ta in två elever till. Men vi var tvungna att skriva upp oss på väntelistan för att kunna komma in och det kan vi inte göra förrän imorgon för dem har stängt nu.

Att allt ska vara så komplicerat hela tiden! Jag blir så himla nervös. Jag kommer inte kunna koncentrera mig på träningen imorgon för tänk om jag inte kommer in? Jag kan ta den nästa termin men jag kommer ha andra ämnen som är ganska jobbiga så jag hade hellre fått det gjort.

Äntligen kan jag lägga upp bilderna från Oakland Zoo :) Det tog lite tid. Men nu blir bilderna så superstora, vet inte hur man gör dem mindre. Har inte lärt mig Mac riktigt. Försöker göra som jag gjorde på min PC men det går inte :( 

Rebecca, Hernan och Jag. Rasmus var också med fast han var fotografen för den här bilden.

Rasmus blev nästa överkörd av djurparkståget! :)

 

Lille Herr Nilsson träffade vi på :)

 

Gigantiska sköldpaddor hade dem också! 

 

Fina Giraffer!

 

Söta surikater träffade vi på. Han kollade verkligen rakt på mig :)

 

En riktigt fet tiger! Den låg och vilade när vi först kom så det såg ut som en vanlig tiger, men sen när den reste sig fick man en chock. En riktig fetknopp var det :)

Tre stora elefanter fanns det också. Har aldrig tänkt på hur skickliga dem är på att äta med snabeln. Dem tar en gren med massa löv på och sorterar bort grenarna. Det var riktigt roligt att kolla på :)

Söta små filurer :)

Kompisarna :)

 

Kan säga att det tog mig ungefär 45 min att göra klart det här inlägget. Blir inte internet snabbare nu så går jag till presidenten på skolan och klagar!! (fast det kommer nog aldrig hända ändå:)) Får väl stå ut med det här :)

 

Nu ska jag läsa lite innan jag somnar! 

God natt! 

 

 


24 aug

I förrgår så fick jag reda på att en kompis där hemma hade gått bort. Det var jättejobbigt i början för jag ville vara i Borås och med mina kompisar. Men nu när det har gått några dagar så känns det som att det är nog lättare för mig som är här borta. Här finns det ingen som vet vem han var och inget som påminner om honom. Hade jag varit hemma så hade det nog varit jobbigare. 
 
Har en dålig nyhet också, mitt internet i rummet fungerar inte alls. Inte ens med en internetsladd. Ska gå och prata med nån sen så att dem kan fixa det, jag kan ju inte sitta i korridoren hela året. 
 
Kl 13 ska vi ha ett pool-pass med laget. Det är nog mest återhämtning tror jag. Efter det ska vi nog passa på att sola lite :) Sen har vi ledigt hela helgen! Det ska bli skönt :) 
 
Ni får ha det bra så länge, nu blir det poolen!
 
Kram

20 aug

Igår var jag, Rebecca, Rasmus och Hernan på Oaklands djurpark :) Tänk att det tog mig 3 år att gå till djurparken som ligger knappt 10 min från skolan och som man åkt förbi flera, flera gånger. Men bättre sent än aldrig :) Här kommer lite bilder.
 

Nej jag skojjade bara. Internet är så himla segt så det går inte så bra. Men imorgon ska jag få en adapter som jag har beställt så att jag kan koppla in en internetsladd och då ska det bli lättare. Så det blir nog inte några bilder innan jag har fått den tyvärr :( 

 

I lördags spelade vi ju match och den slutade 1-1. I första halvlek spelade jag vänsterback och det kändes bra. Men i andrs fick jag spela både höger- och vänstermitt och det gick inte lika bra. På högerkanten kände jag mig helt lost, det blev jätteavigt. Sen på vänsterkanten gick det bättre för det är ju där jag brukar spela. Men jag blev lite seg i benen (alla träningar gjorde sig påminda) så benen orkade inte riktigt göra vad jag sa åt dem. Sen blev jag utbytt efter halva halvleken ungefär. Men det blev 1-1 och det var helt okej.

 

Imorgon har vi match igen mot DVC och jag vet inte så mycket om dem. Så vi får se. Men tyvärr har vi så himla många spelare som är skadade, så vi har inte så många avbytare. 

 

Nu blir det snart sängen. God natt på er där hemma :)


17 aug

Nu har jag snart varit här en vecka redan, tiden går fort men det är väl för att vi alltid har något att göra :) Vi tränar och tränar, och mellan träningarna äter och sover vi. Sen är det ju kväll redan och dags att sova. Så ser vardagen ut just nu :) Skolan börjar inte förrän den 29 aug så det är lite mindre än 2 veckor kvar. Och det är ganska skönt att den inte börjar än!

Idag är det fredag och det är dagen innan våran första träningsmatch. (Den mot Ghana var bara en spontan-grej och vi spelade inte full tid så den räknas inte riktigt). Idag hade vi bara träning på morgonen och äntligen så har träningsvärken släppt, lagom till första matchen imorgon :) Vi spelar mot Cal State East Bay så det kommer bli en tuff match.

Våran förra tränare Nick fick sparken i somras (ingen vet riktigt varför) så våran assisterande tränare Jovan tog över det jobbet, och det känns bättre med honom som tränare. Han är från Japan och tycker inte att man ska bli straffad med att springa för minsta grej som alla andra amerikanska tränare. Och det är ganska skönt för man blev så irriterad på Nick när han gjorde så. Hade första-års-spelarna glömt att pumpa bollarna så fick vi springa istället hela träningen. I förrgår hände samma grej och det är klart att Jovan inte var glad när vi inte hade några bollar med luft i, men han såg det som ett straff i sig att vi spelade med dem dåliga bollarna istället. Så hellre en Japansk tränare än en amerikansk :)

En annan grej, Nick är nu assisterande tränare för Cal State East Bay så vi kommer ju spela mot honom imorgon, och då måste vi ju vinna ännu mer!! :)

Nu ska jag gå igenom lite arbete som jag måste göra eftersom att jag är Student Coordinator for the math lab. Jag har varit "hjälplärare" i matte och då har vi jobbat i ett mattelabb. Där är det drop-in så vem som helst får komma och fråga om hjälp. Det kommer jag fortfarande göra, men jag kommer också vara den som de andra hjälplärare vänder sig till om de inte kan jobba till exempel. Då får jag försöka få tag på någon annan. Och nu innan skolan börjar ska jag göra ett schema tillsammans med chefen, ett sign-in papper, och en affisch som vi ska sätta upp runt om i skolan. Sen när mattelabbet har öppnat så ska jag också göra en sammanställning efter varje vecka över vilka som kom till mattelabbet, vilken tid och för vilken kurs, så ska jag skicka ut det till alla mattelärare så att dem kan se vilka som besöker oss :) Jag är inte så nervös inför det utan det ska mest bli kul att få prova på något nytt :) Men nu är det dags att börja jobba på det så att det blir klart snart :)

Hej svejs!

15 aug

Idag är det pappas stora dag :) Han fyller ju 50 år idag! Grattis på födelsedagen och jag hoppas du får en bra dag nu pappa.

Idag spelade vi ju match mot Ghanas U-20 lag och vi hade ju ingen aning om vilken nivå dem låg på. Men det visade sig snabbt att dem var ganska mycket bättre än oss. Dem var så himla snabba i fötterna, tekniska och tuffa och rullade bollen på marken hela tiden. Dem var verkligen skitbra. Vi förlorade med 3-0 men det hade ju kunnat bli mer. Sen spelade vi bara 2x35 för dem kom ungefär 30-40 min sent, som riktiga stjärnor seglade dem in på planen, haha :)

Nu är klockan mycket, redan halv 10. Jag måste ju gå och lägga mig nu ;)

13 aug

Första dagen av försäsongen är klar. Vi tränade imorse från 7-9 och på eftermiddagen mellan 14-16. Klockan är snart halv tio på kvällen och jag är helt slut! Började packa upp och göra iordning på mitt rum för en stund sedan men kom på att det kommer nog ta ett tag innan jag är klar så jag la allting på skrivbordet så får jag fixa resten imorgon :) Nu har jag blivit av med 2 av 5 boxar och resväskan är uppackas, så nu kan man ta sig fram i det lilla rummet jag har. Det är verkligen mini! Frågan är om jag kommer få plats med allt :)

Imorgon har vi samma träningstider, men på morgonen ska vi faktiskt ha en träningsmatch mot Ghanas U-20 lag. Dem tränade på planen jämte oss idag och våran tränare Jovan började prata med deras tränare och så blev det som det blev :) Det ska bli kul, men har ingen aning om hur bra dem är. Det märker vi imorgon :)

Hoppas ni har det bra där hemma! Här ska det vara mellan 25-30 grader hela veckan vilket jag inte alls är van vid! Termometern gick ju knappt över 15-sträcket hemma så det är skönt att det är lite värme här borta :)

Nu blir det sängen. God natt!

Framme på HNU :)

Efter 24 långa timmar så kom jag äntligen fram till skolan. Det var en resa med förseningar, väntan, illamående och missförstånd. Men allt löste sig till slut och jag fick till och med min väska med mig, det är inte illa! :)
Kom fram till skolan efter en trevlig taxitur med en vietnames som kostade mig över 500 kr dock, men ville inte ta tunnelbanan sent en lördagkväll. Men när jag kommer till skolan så har jag en rolig present som väntade från mig själv, nämligen en ny MacBook Air :) Håller fortfarande på och lär mig den och det går bättre och bättre :)
 
Eftersom jag sov nästan hela resan från Chicago till SF så var jag inte så jättetrött när jag kom till skolan och somnade inte förrän runt 3-tiden. Sen är det ju lagom kul att man vaknar 6.10 och är pigg också, det känner jag nu när klockan är efter nio på kvällen. Men annars har jag inte varit så trött faktiskt. Idag har vi bara tagit det lugnt och legat vid poolen och solat och badat. Bästa uppladningen inför fotbollen som börjar imorgon bitti! 
 
Ville bara in och säga hej för det var ju ett tag sen nu, men eftersom jag är tillbaka i USA så är jag tillbaka här i bloggen också :) Nu ska jag läsa lite innan jag somnar.
 
God natt!!
 

576190_10152012303405182_135311226_n.jpgUtsikten över SF och Bay Area från skolan är inte helt fel :)


RSS 2.0