29/4-2012

Klockan är snart 1 på natten här i Oakland. Det är lördagnatt och jag har suttit och skrivit på en uppsats hela kvällen medans alla andra antingen har gått ut någonstans eller åkt hem till Alexandria som hade fest. Så kul har jag haft det ikväll :) Men jag var verkligen tvungen att skriva för uppsatsen ska in på måndag och jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva. Jag hade börjat tidigare i veckan men jag hade tänkt lite fel och så var jag helt fast. Men jag gjorde massa research så jag kunde skriva upp hur jag skulle lägga upp resten av uppsatsen och då var det mycket lättare. Så nu har jag skrivit 6 sidor av 8. Så imorgon har jag bara två sidor kvar och det känns jättebra.

Igår var vi ute och åt med ASHNU, skolans elevråd. Vi hade bokat bord på Izzy's Steak House. Det här får jag kanske inte säga men vi behövde inte snåla i alla fall för vi använde pengar från våran egen budget som var kvar. Det blev både förrätt, varmrätt och efterrätt och de flesta tog filet mignon som varmrätt :) Det var ett litet mysigt ställe men det var ganska dyrt och jag tyckte faktiskt inte att maten var så god. Till förrätt beställde jag jätteräkor med någon sås till och jag åt en, resten delade jag ut :) Jag fick smaka av andras förrätter och dem var inte heller nägra tiopoängare.

Men vet ni vad? Mathias tog creme brulee (vet inte riktgit hur det stavas) och jag fick smaka och det var ju så himla gott! Typ varm vaniljsås med ett lager av nån karamellgrejs. Jag som ÄLSKAR vaniljsås! Ska äta det varje gång till efterätt nu hädanefter :)



                               Jag och Ojo


                               Mathias "fyllde år" :)


                              Bryson and Shanell

(Kollade igenom inlägget och upptäckte att jag skrev Bryson and Shanell, haha. Tyckte det var lite roligt så det får stå kvar:))

Idag spelade vi match också, våran sista match för våren. Vi spelade mot East Bay och vi har inte vunnit mot dem många gånger, inte nån gång vad jag kommer ihåg. Så det ar kul att kunna avsluta våren med en vinst och speciellt när det var mot East Bay :) Vi vann med 2-1 och jag startade en liten fight på plan och fick gult kort, haha. Nä så var det väl inte riktigt. Men mot slutet, ca 3 min kvar, så tyckte en tjej att jag gick in lite för hårt (fast det gjorde jag verkligen inte) men hon blev väl bara så upprörd för att hon visste att dem skulle förlora. Så hon började skrika åt mig och knuffade mig lite. Jag stog bara och skrattade åt henne och då började BB, våran målvakt, lägga sig i. Hon är lite ghetto av sig och skrek: "ingen gör så mot en av mina lagkompisar!" så blev det BB mot den där tjejen istället. Riktigt drama! Men det blev inga knytnävar men domaren började med att ge mig ett gult kort (vet inte varför) och sen East Bay-tjejen och BB. Det var ett litet roligt slut på våren :)



Nu är det dags för sängen!
God natt!


23/4-2012

I lördags hade vi ju match igen och den här gången var det mot Sierra Junior College. Som vanligt kanske man kan börja säga, så spelade vi dåligt i första halvlek och mycket bättre i andra. Vet inte riktigt mer vad jag ska skriva, det var ju bara en träningsmatch. Men resultatet kanske jag ska nämna :) Det blev 1-1!

Annars har det varit lugnt. Blev klar med ett av mina två slutuppsatser igår så det känns bra. Fast jag är så trög! Idag träffade jag läraren i korridoren och då nämnde jag att jag var klar med uppsatsen. "Bra, då kan ju du ha din presentation imorgon" säger hon då. Tusans bananer! Fast det är inte värsta talet man ska ha, man ska bara berätta vad man skrivit så jag behöver inte förbereda mig så mycket tror jag inte. Så det ska nog gå bra, och så är det ju skönt att jag blir helt klar med ett ämne redan imorgon :)

Såg att Borås GIF hade spelat match mot Dalsjöfors (har inte varit svårt att undgå för allas statusar handlade om den matchen :)). Minns jag rätt så var det en DM-match och dem förlorade med 1-0 i förlängning. Alla skrev att dem hade spelat jättebra och dem var jättenöjda. Jag blev riktigt imponerand :) Kul att det börjar vända för Borås GIF och att dem får ett stabilt damlag, har dem till och med farmalag nu?

Elfsborg hade ju också spelat idag och jag läste på bt.se att Ishizaki gjorde världens monstermål!! Var tvungen att kolla på klippet och det var ju verkligen ett MONSTERMÅL! När jag kommer hem ska jag alls gå på många matcher :)



Snart är det dags för sängen. Imorgon är det tredje sista träningen (YES!). Snart är det slut, haha :)

God natt!

19/4-2012

Å vad jag fick dåligt samvete nu, har inte skrivit något på 1 vecka och 2 dagar! Det är ju skamligt! Men jag har haft fullt upp så jag har inte haft tid eller ork att skriva något. Men jag ska sammanfatta 9 dagar väldigt kort tänkte jag.

Förra lördagen så åkte jag, Clara, Rebecca och Luckan in till San Francisco några timmar. Vi gick runt och kollade lite och åt på en thairestaurang. Det var tyvärr inte lika gott som svensk thai :) Men jag hittade i alla fall en ny plånbok. Erica hade köpt en ny liten smidig plånbok och då kom jag på att jag också måste ha en ny liten, jag går ju runt med en liten portmonä från Kreta som är typ 10 år gammal :)Fast jag har en större plånbok också men det är kul att kunna variera sig lite, så jag kände att jag behövde uppdatera mig. Den här fick det bli i alla fall :)



På söndagen spelade vi match mot Dominican och för en gångs skull så var solen framme. Fast helgen innan så var det också soligt och då hade jag solat utan solkräm och det tog inte alls mycket. Så jag tyckte inte att jag behövde solkrämdå heller. Men där hade jag ju fel! Redan efter matchen såg jag röd ut, men det var bara en början. På kvällen var jag verkligen som en tomat, jag fick till och med dåligt samvete för att jag var så trög! :) Men nu är det bra i alla fall, har redan börjat flaga dock. Men tillbaka till matchen, vi förlorade med 1-0 och dem gjorde mål på straff. Finns inte så mycket att säga, bara att första halvlek var jättedålig och andra var bättre och vi missade massa chanser.

Sedan dess så har det varit skola, träning, läxor för fulla muggar. Som tur är så har jobbet på high schoolsen blivit inställda den här veckan så jag har kunnat jobba på mina slutuppsatser. Jag är snart klar med en av dem och har samlat ihop material så att jag kan börja skriva den andra. Men det är så mycket annat som händer hela tiden nu i slutet. Imorgon måste vi gå på softboll-tjejernas match och direkt efter det är jag, Clara, Rebecca och Selina bjudna till Jovan på en internationell middag :) Det kommer bli en svensk-japansk middag fast med italiensk mat :)

Sedan på lördag har vi match igen kl 9 på morgonen och det kommer bli ca 25 grader så man kommer ju inte vilja spendera dagen inomhus och skriva uppsatser efter matchen. Jo, det känns verkligen som att sommaren är här nu :) Idag har det varit kanske 23 grader eller något och hela helgen kommer bli fin!

Till en annan grej som jag gjorde idag. The Pacific Islanders Club hade uppvisning idag, dem hade en Lu'au (det är en Hawaiiansk klubb) så kafeterian serverade Hawaiiansk mat och dem hade lite danser och tävlingar och det var jättebra verkligen! Vi gick ju på en Lu'au när vi var i Hawaii i höstas men tyckte nästan att den här var bättre :) Här är några bilder:







Nu kanske det blev lite mycket  att läsa på en gång :) Men det kanske inte blir så mycket uppdatering fram till den 2 maj för jag kommer som sagt ha mycket att göra. Men är klar med alla finals den 2 maj i alla fall, så det ska bli skönt. Då har jag över en vecka att bara ta det lugnt innan hemfärd :)

Nu ska jag gå och lägga mig så jag är pigg och redo för mattequizzet imorgon bitti :)

God natt!

10/4-2012

Igår fyllde Disen år och hon blev så glad när hon fick sin present :) Här ser ni ramen som vi gjorde. Vi skrev ut så många bilder så det fick bli lite bilder runt om ramen också, men det blev bra tyckre jag :) Och det tyckte hon med. Och så fick hon en liten rosa blomma också!





Imorse pratade jag med mamma och hon hade hittat Majsen så här innan hon skulle till jobbet:



Vissa gillar mjuka sängar och andra gillar hårda handfat :)

Nu ska vi till Luckans rum allihopa och kolla på film. Det blir ett bra avslut på den här regniga dagen! :)


8/4-2012

Nu är påsken över och det känns inte ens som att det har varit påsk, ingen påskstämning här för fem öre. Det skymtar inte ens en liten kyckling nånstans, inga fjädrar och inget påskris. Innan kom jag och tänka på att jag inte har firat påsk på 3 år. Jag har nästan glömt av hur man firar påsk. Vad äter man för mat förrutom ägg? :)
Jag vet i alla fall att man får påskägg och det fick jag i alla fall i år. Men det var så mycket godis där i så jag kände att jag la på mig något kilo, eller vad säger ni?




Den här söndagen har i alla fall varit lite annorlunda än alla andra tråkiga söndagar., så har vi ingen träning imorgon för vi har påskledigt, så jag har ingen ångest för att jag måste gå upp klockan 6 för att träna :) För det andra, så hade jag gjort det mesta av matteläxan så jag hade bara några få tal kvar att göra idag, och det gick snabbt :) För det tredje, så gick vi till Sparky's (som ligger 5-10 min från skolan om man går) för att äta middag. Det var jag, Clara, Rebecca, Luckan och Mathias som gick och åt lite hamburgare och krulliga chips (curly fries:)). Kanske inte så bra med tanke på att jag redan lagt på mig ett par kilon? ;)

Imorgon fyller Rebecca 21 år så jag och Clara åkte till Safeway och köpte ingredienser för att göra marängswiss. Tyvärr hade dem inte maränger, det är tydligen inte så vanligt här i USA som det är i Sverige, så vi köpte mini-marschmallows så det kommer bli marschmallow-swiss istället :) Som present så köpte vi en lite större ram och skrev ut massa bilder så gjorde vi ett kollage kan man säga i ramen. Tyvärr fick det inte plats med så många bilder så resten ska vi sätta lite fint på ramen istället. Vi klippte ut glittriga stjärnor och hjärtan  också och satte dem bland korten i ramen. Det ser väldigt hemmagjort ut men blev jättegulligt tyckte jag :)

Nu ska jag vika ihop lite tvätt som ligger här och skräpar :)

6/4-2012

Glad Påsk från mig och allt godis :)







Fick mitt påskägg igår och jag blev jätteglad! Fick till och med en extra påse med mer godis, allt hade väl inte fått plats i ägget :) USA har verkligen inte så bra godis som Sverige!

Idag ska vi in till San Francisco tror jag. Vi ska nog gå runt och kika lite i affärer och njuta av påsken :) Det är så skönt att ha varken skola eller jobb på en fredag :)

Nu ska jag gå och äta frukost annars blir jag mätt på godiset snart! Hoppas ni har en bra påskhelg där hemma! Och förrästen, det blev inget LA som ni kanske märkte :)

PS. En bild till pappsen :)


4/4-2012

Nu känner man att det inte är så mycket på terminen kvar för mot slutet så brukar jag alltid bli så himla trött på dagarna. Jag har inte sovit på dagarna alls mycket den här terminen, men nu känner jag att jag måste. Jag hade lektion precis och det var nästan så att jag somnade. Men det är också på slutet som man har mest att göra. Innan jag är helt klar med den här terminen ska jag göra det här:


- Slutarbete i etik på 10-12 sidor.
- En presentation om slutarbetet på 5 min (etik).
- Gruppresentation (etik) som ska vara ungefär en hel lektion (75 min)
- Ett reflektionspapper på gruppresentationen på 2-3 sidor (etik).
- Slutprov i Calculus 1 (matte) som är på allt vi gjort över hela terminen.
- Läxor och quiz i Calculus 1 varje vecka.
- Slutarbete om en kvinna från gamla testamentet (Bibel-lektionen) på 8-10 sidor.
- En presentation om slutarbetet på 5 min (Bibeln).
- Slutprov i ISAC 103 (historia).
- Prov imorgon i Bibel så ikväll ska jag läsa massa Bibeltexter.

Ikväll om exakt 4 veckor ska jag vara klart med allt det här utom slutarbetet i Bibeln, den ska vara klar några dagar senare. Men 4 veckor känns som ingenting för det är så himla mycket. Och i Etik så har vi knappt gjort någonting den här terminen, två quiz har vi haft och ett prov men det har inte varit så svårt så jag har inte behövt plugga så mycket till det. Och nu bestämmer hon att vi ska ha gruppresentation, reflektionspapper OCH slutarbete den sista månaden. Kunde hon inte lagt presentationen tidigare så vi inte behövde ha allt samtidigt liksom. Hon får ju planera lite!! Men om jag börjar lite smått så kanske jag är klar tidigt med de stora uppsatserna och så kan jag fokusera på proven och presentationerna sen.

Förrästen, tror nog att alla där hemma hörde vad som hände på ett univeristet här i Oakland för jag fick massa meddelanden och samtal om att ni var oroliga. Det var skottlossning och jag tror det var 7 som dog. Men det var inte min skola (peppar peppar) som tur var. Men skolan ligger inte långt bort så det var lite läskigt när man hörde vad som hade hänt. Här kan ni se en karta på hur nära våra skolor ligger. Kollade på google maps och det tar 17 min att köra dit.



Ikväll har jag lektion och måste göra en liten läxa innan dess. Hoppas ni har det bra där hemma!

Puss och kram!


1/4-2012

Nu blev det ett sånt där hopp mellan inläggen igen. Jag hade ju sagt till mig själv att jag skulle bättra mig, tusan! Men det blev lite mycket i slutet på veckan för jag hade prov i matte på fredagen och det blev ganska mycket plugg inför det provet. Men det kändes ganska bra så allt plugg var värt det :)

Förrästen, Davids familj har ju kommit hit för att hälsa på i några veckor och Tove och familjen skickade med ett påskägg med massa godis (tror jag:)) till mig :) Fast gissa vad som hände? Olivia hade ägget i sin väska och på vägen till skolan så blev hon rånad! Dem försökte hinna ikapp honom (för att rädda mitt ägg!) men det var så mycket folk så han kom undan :(

APRIL APRIL :) Moahahahahahaaa!! Har ni lurat några idag då? Här borta har det inte blivi mycket alls. Dem är inte så luriga av sig amerikanare. Men såg den här bilden på fb, den var lite rolig :)



Den här helgen har varit väldigt lugn. Idag har jag pluggat lite och tvättat 4 maskiner och sedan vikt alltihop! Det tar tid det där! Och imorse skypade jag med både mamma och pappa :) Beställde fiskelina och nått annat fiskeredkap som jag ska ta med mig hem till pappa. Det var mycket billigare att köpa det här nämligen. Men frågan är om jag får med mig det hem, känns som att jag har så himla mycket grejer nu :)

Imorgon är det en ny vecka igen och det är bara 4 veckor kvar i skolan. Jag har 2 10-sidors papper, en redovisning och tre prov kvar. Vet inte hur jag kommer klara av det här! Och nästa helg kanske vi ska åka till LA också :) Vi får se vad som händer!

Nu ska jag kolla ett avsnitt av How I Met Your Mother och sedan ska jag sova.
God natt på er!

RSS 2.0