29/10-2010

Nu är jag hemkommen från middagen hos Brit. Vi fick väldigt god mat. Det är tur att man får lite omväxling ibland så att man inte bara äter kafeteria-maten, den tröttnar man på ganska fort! När vi kom dit så fick vi massa snacks (det har amerikanare alltid före maten). Det var chips, dip, korv, pizzabitar, morötter, ärtor i avlånga påsar eller vad det nu heter. Sockerärtor? Det var massa i alla fall så man kunde ju inte sluta äta! Jag var ju nästan mätt när vi skulle äta, men jag fick i mej mat ändå. Det var kyckling, korv och kött, och tortellini i tomatsås och sallad. Det var jättegott det med! Och det är klart att dem ska ha efterrätt också. Chokladtårta och glass! Jag kunde verkligen inte röra mej på ett tag ska ni veta! Vi kom hem för en stund sedan och nu närmar det sej midnatt. Det får nog bli på söndag som ni får se lite bilder. Hoppas ni inte blir allt för besvikna :)

Ska avsluta med ett avsnitt av How I Met Your Mother, sen blir det bingen :) Vi samlas kl 07.00 imorgon!

God natt!


29/10-2010

Idag hade vi halloween-träning :) Vi skulle alltså klä ut oss till träningen. Det var riktigt roligt. Tog med mej kameran så jag lägger upp lite bilder lite senare. Nu ska vi ha middag med laget. Vi har det ibland dagen innan match. Imorgon spelar vi mot Simpson som ligger 4 timmar bort :( Inte kul bilfärd, speciellt inte om man inte duschar efter matchen utan åker hem i sina svettiga matchkläder. Det är riktigt mysigt!

Nu måste jag gå :) Hej svejs

26/10-2010

Idag hade vi match igen. Vi spelade mot Mills och det var verkligen en av de tråkigaste matcher jag nånsin spelat. Alla spelade 45 min var och det kändes som att det aldrig skulle ta slut. Dem är verkligen så dåliga. Känner mej lite taskig att säga så men det är sant. Våran målvakt hade inte rört bollen i första halvlek. Men vi vann med 12-0 så det blev ju lite mål :) Och Sabel gjorde ett jättesnyggt mål, det var en bisakleta (eller hur man nu stavar det, haha). Des slog ett inlägg och så hoppade hon upp och slängde sej bakåt och bollen åkte in i mål! Sjukt snyggt!

Nu måste jag plugga. Har jättemycket i skolan de kommande veckorna så jag kommer inte göra mycket annat än träna, skola, läxa, äta och sova. Men det är skönt sen när det är över!

XOXO

24/10-2010

Som vanligt så blir det aldrig som vi har planerat :) Men det slutade bra ändå igår. Vi åkte in till San Fran och åt på Cheesecake factory, det var det enda vi hann med :) Men vi hade jättekul. Vi kom dit för att fira Möse för att han hade fyllt år och det ska man väll fira med champagne? Och varför inte beställa mat och sedan en cheesecake? Och varför åka taxi hem när man kan åka limo?














































Det var våran kväll :)
Vi var ju tvungna att fira våran seger med 5-0 ;)

Nu måste jag plugga!

Hej svejs!

23/10-2010

Idag har vi match igen. Serien vände förra matchen så nu möter vi Bethany igen fast på hemmaplan. Vi vann första matchen mot dem med 8-0 har jag för mej. Vi samlas om 40 min så jag ska byta om och ta en super-snabb power nap :)

Efter matchen ska vi in till San Fran och spela bowling och äta på Cheesecake factory. Ska ta med mej kameran så att ni kan få se lite bilder, det var längesen nu tycker jag :)

Hoppas ni har det bra!

21/10-2010

En liten video med highlights från matchen igår :)

 


21/10-2010

Matchen igår vann vi med 1-0 :) Vi spelade ganska bra tycker jag och kunde gjort massa mer mål. Jag hade till och med ett skott i kryssribban. Coach tyckte att vi förtjänade sovmorgon idag så det blev ingen träning. Men jag, Lina och Maria gick till gymmet kl 8 ändå. Vi måste ju hålla oss i form :) hihi!

Idag har jag varit stressad nästan hela dagen. Det känns som att det är så mycket i skolan så jag vet inte vart jag ska börja. Hade min sista lektion för en stund sedan så nu tänkte jag att jag ska kolla på nya OTH-avsnittet så att jag lugnar ner mej :) Sen ska jag börja med läxorna.


Matilda ville se en bild på mina skor. Sådana här blev det:
Black Canvas Women's Wedges

Sen har jag inte haft tid att ringa på skype Mattis, har haft massa att göra i veckan. Kan du på lördag? Då har jag tid.

Hoppas ni har det bra hemma i snön :) Hos oss kommer regnet i helgen :(

XOXO

20/10-2010

Hos oss är klockan nu 10 på morgonen och jag och Maria har precis ätit frukost. Vi ska snart samlas för vi har match idag igen. Det betyder ingen skola idag.

Igår åkte jag och Möse in till San Fran för att ta bilder till våran fotografiklass, men det var ju helt i onödan kanske. Vi tar ju kort med en gammal kamera med film i. Jag hade tagit ungefär 25 av 36 kort och de sista tog Möse. Sen när rullen var slut skulle han rulla tillbaka filmen, men det visste han ju inte riktigt hur man skulle göra och han kunde inte vänta tills jag läste i instruktionsboken :) Så han vevade på snurran och sen drog han i den och då öppnas luckan till filmen. Men filmen var inte inrullad så filmen utsattes för ljus och då blir den förstörd. Så dem sista bilderna är helt förstörda men vi vet inte hur det är med dem andra. Dem kanske klarar sej, vi får se hur det blir när vi ska framkalla dem :) Och jag som hade slängt ut 6 dollar på hemlösa för att få en bild av dem :) Men det är bara att ta nya :) Förhoppningsvis så klarar sej några!


Nu måste jag göra mej i ordning för vi samlas snart!

Hoppas ni har det bra!

PS. Tror att Amanda har kommit hem till Sverige nu efter ett år i USA. Hoppas resan har gått bra och så ses vi snart efter 1.5 år snart ju!

17/10-1020

Vi förlorade matchen :( Jag tror att vi var nervösa och så kunde vi inte riktigt spela vårat spel. Deras första mål kom från ett skott utifrån och våran målis stog för långt ut så hon hann inte tillbaka. Vi skapde chanser också men antingen skjuter vi utanför, på målvakten eller en lös blöjboll som knappt rullar fram, då är det inte lätt att göra mål. Men med 2 min kvar får vi en hörna och vi petar in den. Då står det 1-1, och i USA går man alltid till övertid
(2X10 min) om det står lika (men har ingen aning varför. Har frågat men det verkar som att ingen amerikanare vet heller:)). Efter två minuter av övertiden kommer deras målis ut för att rädda ett skott, returen hamnar på våra fötter med öppet mål, men som alltid, utanför! Sedan i andra övertids-delen lobbar dem bollen över våran målvakt och dem vinner. Det var jättetråkigt, men det är inte kört för oss ändå. Nu har vi båda en förlust var. Förrästen, det var den bästa matchen jag har spelat på länge. Var väll trött på att bara "göra mitt jobb" så jag bestämde mej för att göra lite extra :) hihi! Spelade hela matchen, nästan 120 min och jag har sån träningsvärk idag! Det var längesen jag spelade så länge för Coach brukar alltid byta ut oss (det är nått speciellt med Amerika och byten, så fort det är obestämt antal byten så gör dem minst 6 byten varje match).

Vet ni? Idag var första gången som det regnade sen jag kom hit! Och det var faktiskt skönt med lite kallare väder och regn. Då kan man bara sitta inne och ta det lugnt och inte ha dåligt samvete för att man inte har varit ute på hela dagen. Så idag har jag inte gjort någonting alls förrutom att göra klart min läxa :)

Nu ska jag gå och sova så jag orkar träna imorgon!

XOXO

15/10-2010

Vi hade tänkt att komma iväg till San Fran redan vid 10, men som vanligt blir det aldrig som vi planerat :) Vid 13 kom vi äntligen iväg. Vi gick runt och kollade lite i affärer och sen åt vi på Cheesecake factory. Jag och Lina delade på en pasta carbonara för man får så mycket mat, och det var hur gott som helst! Men det hindrar en inte från att köpa en red velvet cheesecake till efterrätt. Det var första gången jag åt en riktigt cheesecake och det var det godaste jag nånsin smakat! Och man fick inte en liten bit heller, den skulle räcka till minst tre personer. Så jag fick en to-go-box och tog med den hem så jag kan äta lite imorgon :) Sen köpte hag ett par nya skor också :) Köpte ett par högklackade faktiskt med kilklack av märket Toms.


Imorgon spelar vi match igen. Då är det William Jessup (WJ) vi möter, det laget som egentligen vann förra året men som hade spelat med en avstängd spelare som då gjorde att vi gick förbi och vann tillslut, så det är en väldigt viktig match imorgon. Vi har inte förlorat någon match än i serien men WJ förlorade faktiskt i tisdags. Det är bra för oss men vi måste se till att vinna imorgon ändå.

Nu måste jag sova så att jag är utvilad till imorgon.

God natt!

15/10-2010

Nu ska vi åka in till San Fran. Det är jag, Lina, Victoria och Möse. Vi ska ta med oss två kameror så att vi kan ta kort till våran fotografiklass och några som vi vill spara bara :)


Hoppas ni har det bra!


13/10-2010

Värmen är tillbaka! Idag har det varit 30 grader, precis som igår och det är alldeles för varmt för att spela fotboll, gå i skolan, att inte kunna vara i poolen för att den är stängd och att vara i ett rum och en skola som inte har ac! Men jag försöker stå ut. Det är lte svårt att sova men det är lite bättre nu när vi har en fläkt i alla fall.
Så idag i värmen efter träning och skolan bestämde jag mej för att beställa min flygbiljett hem. Började kolla på det vid 15, hade fortfarande inte köpt en vid 17 för jag ville hitta den billigaste så jag kollade på massa olika sidor. Tog ett brejk och gick till matsalen med Lina och Möse och åt middag. Sedan gick vi till bibblan för att plugga och jag skulle även beställa min flygbiljett. Vid 20.30, efter massa letande, hade jag äntligen beställt en. Men det var värt tiden för jag fick en för 5485 kr! Det är skitabra ju :) Men jag hann inte göra nån läxa och nu är jag för trött. Men det var ingen läxa jag hade tills imorgon så det är lugnt. Så nu ska jag kolla på ett avsnitt av Gossip Girl och sen ska jag sova i värmen.

Hoppas ni har det bra hemma!

XOXO


12/10-2010

Har kollat på flygbiljetter idag och jag har tänkt åka hem den 11 december. Då är jag hemma i Sverige den 12 dec och då får jag nästan en hel månad hemma. För vi börjar inte skolan förrän den 12 jan, så då åker jag en dag innan så jag kommer fram på eftermiddagen/kvällen innan den 12, så då får jag vara hemma i en månad minus en dag :) Det är ju jättelänge! Men jag har inte bokat än för jag är inte säker på om jag vill ha en eller två mellanlandningar. Det kan vara skönt att ha två mellanlandningar för då blir inte varje flygresa så lång och så får man röra på sej emellanåt. Men en mellanlandning går 4 timmar snabbare och så är det en lyftning och landning mindre. En mellanlandning är bara 100 kr billigare och det är inte så mycket som det brukar vara. Dessutom så kostar en tur och retur bara 6000 kr. Det är 1000 kr billigare än alla andra tur och returer jag har köpt. Det är ju jättebra!

Nu har jag ju gjort den här flygresan 5 gånger och då tycker man ju att man borde vara van. Men jag blir bara mer nervös för varje gång. Bara av att kolla på flygbiljetter gör mej helt skakis ju, jag är jätterädd! Nej, nu måstej ag tänka på nått annat så det är bäst att jag kollar på ett avsnitt av OTH och sen ska jag sova.

God natt!

11/10-2010

Under de två månaderna jag har varit här nu har jag fått två vykort från Sverige :) Ett fick jag för en månad sedan ungefär. Det var från mormor, morfar och Ia. Det andra fick jag i veckan och det var från mamma, Matilda, Kajsa, Ronja och Sune. På det vykortet var det en bild på Tippen-gänget, haha! Var har du fått den bilden ifrån mamma? Den måste ju varit jättegammal. Tippen var mitt favoritprogram när jag var liten. Koommer ihåg att jag hade massa tippen-saker, bl.a. en jojjo. Och det var så kul att få post, tack så jättemycket! Jag blev jätteglad :)

Har inte gjort något spciellt i helgen. Vi spelade match i lördags mot ett lag från New York. Vi vann med 2-0. Sen har det varit mycket plugg. Har ett quiz idag och en exam. Sen imorgon är det dags för nästa exam så det blir plugg idag också. Men resten av veckan blir det lugnt så då ska jag ta mej tid att kolla flygbiljett hem pappa :)

Nu måste jag plugga lite till innan lekitonen.

Ha det bra!

8/10-2010

De senaste dagarna har det inte hänt något speciellt. Det har varit träning, skola och läxor i princip. Men i onsdags spelade vi ju match mot Simpsons och dem var bättre än de två senaste lagen vi har mött. Vi spelade inte sädär jättebra men vi skapade chanser men hade svårt att få in bollen, antingen åkte bollen helt åt skogen eller så räddade deras målvakt. Men tillslut så fick vi en straff som LB satte i mål och det blev slutresultatet. Imorogn har vi match igen men det är bara en träningsmatch. Vi ska spela mot ett lag som kommer från New York. Kl 09.00 börjar matchen så det blir att gå upp tidigt imorgon med.

Jo, vi hade ju spanskaprov förra veckan tror jag det var och jag gick till min lärare idag för att kolla vad jag fick. Jag tyckte att det var ganska svårt och det kändes inte bra efter provet så jag förväntade mej inte att jag skulle få bra betyg. Men oooops, jag fick ju 94% vilket är A och min lärare sa att det var bäst i klassen :) HOHO! Det gjorde min dag! Men på måndag och tisdag har jag två nya exam, ett i macroekonomi och ett i accounting så jag ska plugga heeeela helgen! Det blir nog kul, haha!

Men som sagt, nu måste jag börja plugga och så ska jag kolla på ett avsnitt av OTH eller Gossip Girl innan jag somnar. Har inte bestämt mej vilket det blir, det slutar kanske med att det blir båda :)

XOXO


5/10-2010

Jag och Maria har längtat så mycket till den här dagen. Vet ni varför? För att vi har sovmorgon imorgon :) Vi har nämligen match så vi har ingen träning, WOHO! :) Och det betyder inga lektioner heller för matchen är mitt på dagen. Förra året blev jag jätteglad för att jag inte behövde gå på lektionerna, men nu är det tvärtom. Man missar så mycket så jag vill inte missa dem, speciellt inte när vi ska ha exams nästa vecka. Men det löser väll sej alltid. Imorgon ska vi spela mot Simpson och dem är ett av de bättre lagen så imorgon måste vi visa vad vi går för.

Nu ska jag sova så jag är utvilad tills imorgon.

God natt!


4/10-2010

I lördags spelade vi ju match igen. Den här gången var det mot Mills, ett college med bara tjejer. Dem vi spelade mot i tisdags, som vi vann mot med 8-0, hade vunnit med 2-0 mot Mills, alltså kunde dem inte vara så jättebra. Men det var inget mot vad dem var, dem var ännu sämre, om man får lov att säga så. Jag spelade back och hon som spelade topp var så liten och spinkig att jag var rädd att nudda henne. Och några roliga händelser från matchen:

- En forward stog några meter bakom mej (jag spelade back) och stog och kollade lite vad som hände. Tränaren måste säga till henne att hon är offside och måste ställa sej i linje med backlinjen eller framför. Hon "Jaha, okej" helt ovetande om den regeln. Jag började nästan skratta.

- En av deras backar skulle rensa och får en konstig skruv på marken. Hon viker sej och börjar skratta. Ännu en gång håller jag mej för skratt.

- Jag går in i en duell och helt plötsligt hör jag ett skrik. Då blev motståndaren rädd och jag ser att hon gömmer sitt ansikte i händerna.

Det här var några där jag var inblandad. Är hundra på att det var massa andra roliga saker som hände också :) haha!

Som ni förstår var dem inte så bra och det stog 10-0 i halvlek. Andra halvlek var bara jättetråkig och vi gjorde "bara" två mål till. Men vi får väll vara nöjda med resultatet ändå :)

Efter matchen åkte vi till Emeryville och gick på bio igen. Den här gången såg vi "The social network", filmen om han som skapade facebook. Den var bra och det var intressant, men den började ju alldeles för sent för mej. Vi skulle gått på 21-bion men vi kom precis kl 21 och det var redan slutsålt så vi fick gå på 22.30-bion istället. Det slutade ju med att jag slumrade till en sekunde eller två under filmen :) Men den var faktiskt bra, jag lovar! :)

Igår åkte vi in till San Francisco för en gratis festival. Det var väll helt okej men jag insåg att det finns en orsak till varför jag inte har varit på festival. Jag är nog ingen festivalmänniska :) Man gick så mycket så jag fick ont i ryggen och axlarna, jag var hungrig och det fanns inget gott att äta. Det fanns bara bajjamajjor så jag ville inte gå på toa och det var grus och sand överallt så jag var jättesmutsig. Vad jag är mesig :) haha!

Nu ska jag gå och äta middag och sen blir det läxa hela kvällen. Så roligt!!

XOXO


30/9-2010

Har precis kommit hem från Berkeley. Vi åkte dit igen för att plugga lite på Starbuck, det är nya pluggstället :) annars har det inte varit något speciellt idag. Lektioner som vanligt och sen åkte vi till Berkeley med en gång. Så nu har jag inga mer läxor för idag så jag ska kolla på OTH innan jag lägger mej hade jag tänkt.

Jag har en sak att berätta faktiskt. Igår på träningen hade Coach en överraskning till oss. Kommer ni ihåg att vi åkte till LA förra året och att vi åkte till Oregon i år för att spela träningsmatcher? Coach har redan bestämt vart vi ska åka nästa år. Han hade New York och Florida i tankarna, men det blev för dyrt. Så vi åker till Hawaii istället! :) WOHO!! Alla blev superglada! Men vi måste jobba lite och få in pengar för skolan betalar inte allt. Men det är det ju värt! Det kommer bli så kul :)

Hoppas ni har det bra hemma! :)

XOXO

RSS 2.0