15/12-2010

Jag kanske ska meddela att jag har kommit hem? :) Jag kom hem i söndags så nu har jag varit hemma i ett par dagar. Jag har nästan ställt om mej till svensk tid men jag har inte vant mej vid kylan. Det är ju alldeles för kallt! :) Men jag kommer väll vänja mej hoppas jag.

Det är så skönt att vara ledig från skolan nu ett tag och inte behöva göra massa läxor hela tiden. Så nu ska jag bara ta det lugnt, så då kommer jag inte skriva så mycket i bloggen heller. Den får ha lite lov den med, så kommer jag tillbaka fit for fight i januari :)

Nu blir det handboll med glögg och pepparkakor!

Jag hoppas ni kommer ha en bra och mysig jul, det kommer jag försöka ha i alla fall :)

God jul och Gott nytt år!


9/12-2010

Idag är det torsdag och jag har knappt två dagar kvar här i USA. Och idag är det sista natten som Maria sover här så vi har köpt glass och så ska vi kolla på How I Met Your Mother. Och det är verkligen absolut sista natten hon sover här för hon kommer bo hemma nästa termin så jag kanske kommer få en ny roomie :( Fast jag hoppas inte så jag kan ha hela rummet själv, det hade jag ju i våras :)

Imorgon har jag min sista final och det är i spanska kl 9 på morgonen. Sedan måste jag packa för det har jag inte börjat med än. Jag ska också fixa allt med flyget så att jag har alla papper och så. Sedan på kvällen ska vi åka in till San Fran till Shea och Liam som bor där. Alla kommer väll dricka som tusan för att skolan är slut, haha. Men itne jag inte. Jag ska ta med mej mina resväskor så ska jag vara vaken till 5 på morgonen (eller försöka i alla fall) och sen ta taxin till flygplatsen. Och sen bär det av till SVERIGE!!

Nu måste jag sova så jag är fit for fight till provet imorgon :)

Hoppas ni har det bra!

7/12-2010

Hej :)
Tänkte fortsätta med min berättelse när vi var i LA. Jo, vi bestämde oss för att vakna vid 8 på fredagmorgonen för att ringa efter en hyrbil så vi kunde få den så tidigt som möjligt. Så vi ringde Enterprice men dem hade visst inga bilar inne så vi skulle få vänta till kl 12 med att få en bil. Men det var väl okej tyckte vi så vi bestämde oss för att vänta på att dem skulle ringa tillbaka till oss vid 11-tiden. Så vi väntade och väntade. Gick utpå gräsmattan för att jobba på brännan och lyssna på när Lina spelade gitarr, och så väntade vi lite mer. Så blev kl halv 12 och tillslut 12 och dem hade inte ringt än, så Lina ringde tillbaka. Då säger han att dem inte har fått in någon bil än för att dem andra som lånar bilar är försenade och han vet inte när dem kommer in. Så vi väntar lite till, ringer tillbaka flera gånger men det har fortfarande inte kommit in nån bil. Så blir kl halv 3 och vi har slösat bort flera timmar på att vänta. Så Lina, med eld sprutande från öronen, tar telefonen och ringer ett annat bolag som har bil och till och med kan komma och hämta upp oss för vi har ju ingen bil att ta oss dit. Så han kom 20 minuter senare och alla är nöjda och glada :)

Och just det ja, man var tvungen att vara 21 för att hyra en bil så jag var den enda som kunde köra. Så jag fick köra runt i LA! :) Det var lite nervöst första gången då vi körde på motorvägen med 6 filer. Det var ju så himla stort och massa bilar som körde huller om buller. Men jag klarade det :)



Vi hade bilen i 24 timmar så det var bara att sätta fart och se LA. Vi åkte till Hollywood, The grove, Venice beach och Hollywood-skylten.

På fredagen åkte vi till Hollywood:




Kolla mamma :) Inte Green men Doris Day, haha!

 













Och senare på kvällen åkte vi till The Grove, ett jättemysigt ställe med massa affärer:


















På lördagen gick vi upp vid 9, köpte frukost på IHOP (International house of pancakes) och åkte till utkiksplatsen där man ser både LA och Hollywoodskylten. Efter åkte vi direkt till Venice beach.


























Precis vid stranden var det en skateboardtävling. Vi kollade en stund och dem var jättebra dem som åkte. Och det var en som var jätteliten, 11 år eller nått, och han var bäst!


Inte den här killen, han var bara så söt när han åkte runt vid sidan av banan :)


Han var det! Han var braaa!





Det var några av alla bilder vi tog.

Nu ska jag börja plugga lite spanska och sen ska jag nog kolla på någon film innan jag går och lägger mej.

XOXO

6/12-2010

Idag är det bara 4 dagar tills jag åker hem! Nu längtar jag verkligen. Det ska bli så skönt att komma hem och äta riktig mat, sova i en riktig säng, träffa familjen och alla kompisar igen! Och naturligtvis komma hem till snön och minusgrader :) Lite vinter måste man ju ha, en månad blir precis lagom!

Det är riktigt skönt att förra veckan är över. Jag hade tre finals, onsdag, torsdag och fredag, så jag var jättestressad hela tiden nästan, var det inte så att jag pluggade så var jag i fotolabbet och framkallade bilder. Men nu är det över i alla fall! Den här veckan har jag bara två finals, en hemtenta tills imorgon och spanskaprov på fredag. Så det kommer inte vara så stressigt när jag har dagar emellan.

Jag har ju inte berättat så mycket om LA så det kanske är dags nu :) Jag och Lina åkte med Jill på onsdagskväll ner till LA för hon skulle åka hem till sina föräldrar som bor där nere. Vi kom fram till Isabells hus vid 1 på morgonen så vi somnade med en gång. På torsdagen så gjorde vi inte så jättemycket för vi hade ingen bil. Men vi var borta i ca 3 timmar för att handla nått att äta och affären låg inte nära precis. Vi köpte en riktigt fin thanksgivingmiddag: spaghetti och köttfärssås :) sen på kvällen vid 21 så var det dags för shopping! Jag hade tänkt att bara handla kameralinser till mej och Tove, men det blev det ju inte. Blev massa annat till mej och inga linser för vi hittade inte affären. Men jag köpte faktiskt bara saker jag behövde. Sen på fredagen blev det mer shopping, som jag inte heller hade räknat med, så när vi kom hem såg det ut så här:




Fast det var inte bara mina påsar som tur var :) Det var Linas och Issas också.

Sen på fredagen bestämde vi oss för att hyra en bil, vi ville ju inte vara fast i ghettot där Issa bodde hela helgen :)

Men vet ni, jag måste jobba med hemtentan i statistik nu så jag förtsätter med historien ikväll :)

Hoppas ni har det bra!

XOXO

1/12-2010

He's back!



Och jag måste tillbaka till plugget! En final är klar, två kvar för den här veckan!

RSS 2.0