ÅÄÖ

Finally! Jag har äntligen köpt en dator :) Jag åkte igår med Heidi, Alyssa och Des till Best Buy och det blev den här som fick följa med hem:










Det är ett amerikanskt tangentbord men jag har ställt in så att jag kan växla mellan svenskt och amerikanskt. Men nu när jag har skrivit utan å, ä och ö sa länge så är det lite svårt att vänja sig med ett svenskt igen. Men jag läste någonstans att man kan beställa små klisterlappar som man kan sätta pa tangenterna. Det skulle nog vara bra tror jag.

Så vad har jag gjort idag? Det är söndag och vi hade en träningsledig dag. Min roomie åkte och hälsade på sin familj, så hon åkte vid halv 8 i morses. Och dem som känner mig förstår kanske att jag inte kunde somna om vid den tiden :) Men det var ganska bra, då kunde jag lära känna min dator lite mer, förrästen så är tangenterna jättesköna! Sen kopplade jag upp mig på Skype och pratade med Tove, pappa, Ia och lite med farmor i 2,5 timma ungefär. Det var så roligt, det känns som att det var jättelängesen jag träffade dem, och det var det ju förrästen. Det är ju snart tre veckor sedan. Tiden går så fort ändå, samtidigt som det känns som att det går så långsamt.
Efter det ganska långa samtalet skulle jag Skypa med Jennie, det gick i 5 min ungefär, sen la det av helt plötsligt! Vet inte varför, finns det någon tidsgräns på hur länge man får prata varje dag eller nått?
Annars har det varit en göra-läxor-dag. A lot to do! Men nu är det time for bed! Vi ska upp 05.55 imorgon.

Sov gott!






Time to play

Idag ar det fredag och det betyder att jag bara har matte idag. Men vi har ju bortamatch idag sa tyvarr missar jag den lektionen. Tusan ocksa! ;) Vi ska samlas 11.30 i matsalen for att ata och sa tror jag att det blir tarta ocksa (innan matchen?:)) for Bitta i laget fyller ar idag. Sen har vi en fyra lang i varmen att se fram emot. Men jag har med mig musik och vattenflaska, och sa kan man ju sova en stund ocksa.

Igar kollade vi vollyboll, skolans tjejlag spelade och det var faktiskt kul. Det var jattemanga som var och kollade och alla skrek och hade sig. Jag och Maria hann inte se hela matchen for vi tvattade samtidigt, men varat lag Hawks vann!
Imorgon har vi varan forsta hemmamatch och nagra tjejer i laget har satt upp lappar overallt pa skolan om det, sa det komemr sakert komma nagra stycken och kolla. Jag ar faktiskt lite nervos redan, haha :)

Nu far jag kila ivag. Maste fixa lite smorgasar att ta med mig till matchen. Det ar inte riktigt lika lyxigt som det var i Byttorp nar man fick mat till langa bortamatcher, har far man fixa det sjalv. Smorgas + bananer + apelsin + yoghurt far det bli, och en vattenflaska sa klart!
 
Kom pa en till grej. Har duschar man aldrig efter matcherna. Jattekonstigt. Jag fragade Maria om det igar och hon kollade lite konstigt pa mig, "Ska vi lana deras omkladningsrum menar du? Nej, det gor vi aldrig". Jag forklarade att det gor man alltid i Sverige och hon tyckte det var jattekonstigt. Sa da far vi sitta med vara svettiga drakter i bilen hem, men det ar jag sa van vid nu. Det var ju det enda man gick runt i nar skolan inte hade borjat och man hade tre traningar om dagen. Men det ar anda lite konstigt tycker jag.

Ha det bast!

Bilder fran igar

Traningen imorse var valdigt lugn med tanke pa att vi har match imorgon. Vi ska spela mot Concordia University och dem ska tydligen vara valdigt bra, sa det kommer att bli en tuff match. Vi kommer aka fran skolan kl 12 sa jag maste ga tidigare fran mattelektionen. Men jag har redan pratat med honom och det var inga problen, jag far bara ta igen det jag missade. Bussresan tar ungefar 4 timmar och vi ska aka i vara fallfardiga vans. Vi far se om vi kommer fram :) haha! Matchen borjar 17.30 sa vi kommer komma hem valdigt sent pa kvallen. Pa lordag har vi match igen, fast hemma som tur ar, sa da far vi sova ut lite. Matchen imorgon ar bara en traningsmatch men det ska bli kul att aka ivag med laget. Alla sager att det ar det som ar roligast, sa det kommer nog att bli kul!

Nu vantar jag pa att Maria ska sluta sin lektion 12.15, sen ska vi och Heidi ga och simma lite i poolen, ata och sen har jag min sista lektion kl 15. Det var den dar Essentials of Interp Comm & Effective Speech och den ser jag inte alls fram emot. Men men, jag far pallra mig dit anda.

Matilda

Q Varför har ni så lite lektioner?:O Skulle inte du ha spanska?
A Jag vet inte, det ar sa :) Jag kommer nog ha ganska mycket att gora anda, har redan fatt massa laxor. Och jag maste kopa alla bockerna ocksa! Det maste jag gora idag sa att jag kan gora dem. Jo, jag skulle haft spanska, men pa hosten har dem bara nyborjarkursen, sa jag ska ha det till varen istallet.

Tove
Q Det verkar ju vara ett ganska bra schema :) men om man skulle gå college där utan att spela fotboll, skulle man ha mer lektioner då?
A Det beror pa. Jag har 15 units, som det kallas. Man kan ha mindre, da har man mindre lektioner och sa kan man ha mer, och da har man mer lektioner. Men pga jag spelar fotboll sa racker det med 15 units, annars blir det ganska mycket.





Holy Names University Womens Soccer

Ha det bra!


Forsta skoldagen avklarad

Tyvarr sa hade inte Maria samma lektionsom jag. Det hade blivit fel pa hennes schema sa hon fick ga till en annan mattelektion. Men jag vad anda inte ensam, tva andra fran laget har samma lektion som jag, sa det var ju bra. Fast det var ju ingen mjukstart direkt utan lararen borjade med en gang babbla om massa grejer, och det var sadant som jag aldrig har haft, och definitivt inte pa engelska. Och direkt sa fick vi laxa till pa mandag. Jag har inte kopt nagon mattebok an, ska gora det imorgon sa da far jag se om jag forstar det battre. Andra lektionen var Principles of management och det var anda ganska okej och lite intressant faktiskt. Dar fick vi ocksa laxa med en gang. Vi ska valja en artikel fran en tidning vi fick och sedan beratta lite vad den handlar om.

Sa har ser mitt schema ut:

Mon: 7-9 Traning
          11-12.15 Matte
          13.30-14.45 Principles of management

Tue: 7-9 Traning
         9.30-10.45  Engelska
         15-16.15  Essentials of Interp Comm & Effective Speech

Wed: 7-9 Traning
           11-12.15 Matte
            13.30-14.45 Principles of management

Thur: 7-9 Traning
          9.30-10.45 Engelska
           15-16.15 Essentials of Interp Comm & Effective Speech

Fri: 7-9 Traning
       11-12.15 Matte

Eftersom att vi har traningarna pa morgonen sa har man hela eftermiddagen ledig. Det kanns ganska skont. Tranar man pa kvallen blir det ganska svart att hitta pa nagot sa pa det viset ar det bra att vi tranar pa morgonen. Men som sagt, sa blir man nog ganska trott. Men det far man sta ut med. Far vall sova lite pa lektionerna :) nej da, det ska jag nog inte behova gora! Jag har ju mitt rum sa nara, sa da kan man ju ga "hem". Det kanns lite konstigt faktisk. Att bo sa nara skolan. Jag behover inte vara radd for att gloma nagot, det ar ju bara att ga och hamta det i sa fall :)

Nu far jag ladda infor imorgon, da har jag tva nya lektioner.

Hors snart igen!
        

Forsta dagen i skolan...

Kl 11 har jag min allra forsta lektion, men som tur ar sa har Maria (min roomie) samma lektion sa jag blir inte helt ensam. Efter det har jag en Business-lektion och den far jag nog klara mig sjalv pa, men det ska nog ga bra. Jag har ju klarat mig hittils :) Jag har bara tva lektioner varje dag forrutom pa fredagar da jag bara har en, sa det kanns ganska bra!

Men nu hinner jag inte skriva mycket mer, time for class :S

Kramis

Rubriken ar jobbigast att fylla i!

Tror inte att jag har stallt om mig riktigt efter tidsskillnaden. Jag har varit hur trott som helst hela eftermiddagen, och det var samma sak igar. Vi var pa en Workshop for alla internationella i forrgar och hon sa att det kan ta 2-3 veckor innan man riktikt har vant sig, sa det ar nog lite det tror jag.

Igar sa akte vi pa en Bay Cruise runt San Francisco fran 19-22 ungefar. Jag hade tagit med kameran for att ta lite kort pa San Francisco for Maria sa att det ar jattefint pa kvallen. Men naturligtvis var jag pa nedre dack nar vi akte forbi sa jag missade allt! Typiskt! Tog lite kort anda, men det blev pa sa langt hall sa det blev inte sa bra.

Imorse hade vi traning mellan 7-9, som vi nu kommer att ha varje vardagsmorgon sa vi kommer att ga upp vid 6 varje dag. Det ser jag inte fram emot. Inte for att jag ar som Fanny som sover bort hela dagarna :) men kl 6 ar anda valdigt tidigt! Man blir ju sa trott pa dagen sen.

Vid lunch sa hade vi fotografering, hela laget, enskilda kort och sa alla Athletics pa skolan. Jag kanske kan lagga upp bilderna nar dem har lagts upp pa hemsidan. Efter det sa gick vi direkt till gymmet for massa styrketester. Gor sa manga repetitioner du kan pa varje ovning, sa nu ar man ganska seg igen. Men vi har ingen traning imorgon pga att skolan borjar sa da kan man ju vila upp sig. Forrasten sa har jag fatt mitt schema nu. Har det inte framfor mig men kan kanske lagga upp det sen om ni ar nyfikna :)


Anonym
Q Oj, vad manga ni ar i laget. Fina bilder, var hittade du dom, Har kollat bade pa AISS hemsida & skolans, men hittar inget utav varde.
A Ja, vi ar 26 st i laget, sa ont om spelare har vi inte :) Bilderna pa skolan hittade jag pa Google och bilden pa laget tog jag fran Facebook. Vem ar du forrasten?

Ia
Q Har ni det kallt eller? ni har mycket klader pa er? (;
A Pa kvallen nar solen har gatt ner blir det ganska kallt faktiskt. Samma sak pa morgonen nar man tranar kl 7, da far man ha tjocktroja och langbyxer for att inte frysa :) Men nar val solen har kommit upp blir det varmt. Och de flesta gar runt i jeans och langtrojor, jag forstar inte hur de kan det nar det ar sa varmt! Det blir ju jattejobbigt! En annan sak som jag ocksa tycker ar lite konstig. Det ar manga som ater med handerna istallet for att anvand kniv och gaffel. Som erfaren dagisfroken lar vi ju barnen att ata med bestick, men man far nog inte lara sig det har i USA ;)



Ni har vall inte missat att TH ska slappa en ny singel? Den finns att lyssna pa Youtube, men jag har inte kunnat gora det an. Har som sagt ingen egen dator. Ni far lyssna pa den at mej :)
             
Ha det bra alla!
XOXO

Lite bilder!

Idag var det att ga upp tidigt igen, redan 05.55. Traningen borjar kl 7 fran och med idag fran till kl 9 sa det blir ingen sovmorgon har inte! Idag och imorgon ar de sista dagarna vi har tva traningar om dagen, men alla nya (inklusive jag) maste ga pa nagon workshop i eftermiddag sa vi kommer inte kunna trana. Det betyder att vi bara har en dag med 2 traningar kvar! Men gud vad tiden gar fort. Jag har snart varit har i tva veckor redan. Det kanns som att det var i forrgar jag satt i vardagsrummet kl 12 pa natten och packade om resvaskan for att den vagde for mycket. Tiden gar ju sa snabbt. Snart sitter jag vall pa planet hem till Sverige for jullolv!

Har far ni nagra bilder som jag hittade pa internet :)


                                                          Har ser ni hela skolomradet. 
                                                                                


                               I mitten ar biblioteket, till vanster olika kontor eller natt, och till hoger 
                                                 ar en av byggnaderna med klassrum.

                                          Alla tjejerna i laget innan vi sag en baseboll-match.
                                                     (Oakland Athletics-New York Yankees)

Nu ska jag ga och fixa med massa papper! Hoppas ni har det bra dar hemma!

Kramar

Godnatt, eller god morgon for er?

Oh, lucky you! Tva inlagg pa en dag blev det idag! Det ar inte illa! :) Har precis varit pa Target igen (den stora affaren som har ALLT). Den har gangen akte jag med en svensk tjej, Maria heter hon ocksa, och hennes rumskompis. Sa nu har jag kopt in lite nodvandigheter som mjolk, brod, tvattmedel m.m. Sadana grejer som ar sa roliga att kopa! :) Forrasten sa kostar det pengar att tvatt sina klader. Man koper ett kort som man fyller pa med 5 dollar och sa stoppar man in det i tvattmaskinen och torktumlaren, sa dras det pengar fran kortet. Alltid ska allt kosta! Kommer fa leva pa brod och vatten nar jag kommer hem ;)

Vet ni!? Jag och Maria kollade pa tv igar pa nagon amerikansk tv-show, eller natt. Men under reklamen sa visade dem att One Tree Hill sasong 6 kommer ut den 26 aug! Weeeiii!! Den ska jag kopa! Var forrasten inna pa Best Buy och dar fanns sasong 5 for bara 19 dollar. Den skall ocksa kopas, aven om den sasongen inte var sa bra som de andra sa maste man ju ha alla sasongerna. Man kan ju inte bara hoppas over en! Annu mer grejer som ska kopas, tusan! :) Fast det ar ju roliga grejer, sa det ar inte samma sak!


Nina
Q Tänkte fråga dig hur stort dit rum är? Har du toa och dusch i rummet eller delar du?
Haha du verkar inte ha fixat så mycket innan du åkte, jag menar dator och adapter och sådant :P
Har du kommit på vad för du ska plugga ännu?
A Rummet ar inte sa jattestort, det far plats tva garderober, tva sangar, tva skrivbord, byra och kylskap. Ska visa bilder sa fort jag far en dator, nar nu det kommer bli av :) Toalett och dusch delar man, det finns tre toaletter och tre duschar och ett badkar. Nej, dator hade jag tankt att kopa har eftersom det ar billigare, men naturligtvis ska det alltid krangla! Adapter hade jag inte en tanke pa faktiskt. Pappa hade till och med en san hemma som jag kunde tagit med mej, men jag hade helt glomt av att uttagen inte ar likadana som i Sverige. Jag har inte bestamt mitt major an, men det behover man inte goran forran om ett ar eller sa, men ju fortare man har bestamt sig desto battre. Da kan man ta kurser som riktar in sig mot sitt major. Men jag ska nog komma pa det snart hoppas jag :)

Tommy
Q Har träningen varit tuffare än väntat? hur trivs du på skolan hitills? har du varit i san fransisco än?
A Jag visste att det skulle vara jobbigt de forsta dagarna innan matcherna borjar och sa, men jag var vall forberedd pa en forsasong som Byttorps ungefar, fast det ar inte riktigt samma. Har ar det mycket mera spring, spring och spring i olika former. Inte lika mycket styrketraning. Men jag trodde inta att jag skulle vara sa hilma seg i benen som man var efter de forsta dagarna. Men nu har jag borjat aterhamta mig som tur ar! Jag trivs bra pa skolan, fast klasserna har ju inte borjat an. De borjar pa onsdag. Jag landade ju i San Francisco och pa vagen till Oakland sag jag en glimt av Golden Gate-bron och Alcatras (eller hur det nu stavas). En gang skulle vi till Target men hamnade visst lite fel, sa vi kom till San Francisco och da sag jag lite av stan, men inte mycket. Nar vi inte har sa mycket traningar och sa, sa ska vi aka in och kolla lite mer. Da ska jag ta med mig SF-guide boken :)

Mamma
Q Får du spela mycket?Spelar du på samma plats som i Byttorp? Vem är Maria,var kommer hon ifrån??
A Pa traningsmatcherna har alla fatt spela ungefar halva matchen. Nar serien borjar blir det vall inte samma sak.Ja, vi spelar 4-3-3 och da spelar jag vansterback, sa jag far springa som en gnu fram och tillbaka for ytterbackarna ska med upp i anfallet :)

Saknar allihopa!!
Kramis

Orientation-dag

Idag har det varit full rulle fran kl 06.30. Jag har tranat och sen var det att ge sig ivag direkt till Orientation, man far massa information om klasser och alla byggnader och massa annat. Nu har jag precis atit och ska traffa en svensk tjej som spelar vollyboll (tror jag) om typ 10 min. Och jag maste till mitt rum innan och lamna traningsvaskan, jag har inte ens hunnit duscha an. Vi ska i alla fall pa nagor workshop for alla internationella elever eller natt.

Nu maste jag ga!

Skriver kanske en liten langre rad ikvall :)

Kramis


Fragestund

Hej allihop! Hoppas ni har det bra dar hemma. Hur ar vadret, ar det fortfarande regnigt? :) Har at det sol och supervarmt. I forrgar glomde jag smorja in mig med solskyddskram sa jag brande mig lite. Men annas ar det bra. Jag ar faktiskt supergad for jag och Maria fick byta rum, sa nu ar vi roomies :) Vi gick och pratade med Tom som har hand om sanna saker, och han var lite svar att overtyga men med vara "puppieyes" sa fick vi till slut! Nu ar klockan ungefar halv 11 och vi har flyttat alla Marias grejer till mitt rum och stadat och gjort fint.

Vi spelade varan andra match igar och vi vann med 3-1, fast vi kunde ha gjort mer mal med alla de malchanser vi hade, men men! Och bara for att vi var sa himla bra sa slapp vi traningen pa eftermiddagen och sa fick vi HELA lordagen ledigt! Weeiii!! Det behovs lite vila for man ar jatteseg i benen efter alla traningar och matcherna.

Det kommer nog droja nagra dagar till innan jag kan borja skriva riktig svenska med a,a och o, for jag skulle bestallt en dator pa natet men det var nagot fel med mitt visakort. Det gick tydligen inte, sa det blir nog lattast om jag koper en i affaren. Jag maste u bara komma dit sa vi far se nar det blir. Men da ska jag lagga upp bilder med en gang sa att ni far se hur det ser ut! Det lovar jag! 

Nu har jag ju ganska mycket tid over idag sa jag tankte svara pa lite fragor som jag lovade:)
Q = Fraga
A = Svar

Mamma
Q Hur gick proven du gjorde vid den tiden på dygnet, kunde du tänka då?Du vet väl att USA alltid ska va störst & bäst i allt.Har du skaffat ett kontantkort? Får du låna data på skolan nu.Hur är vädret är de varmt? 
A Det var ganska jobbigt att gora det provet som jag gjorde forsta dagen. Jag gjorde det pa 2.5 timma ungefar och da var kl 03.00 pa natten svenska tid. Sa emellanat blev jag ganska trott. Nej, jag har inte skaffat ett kort som jag kan ringa med an. Har inte bestamt hur jag ska gora. Jag kanske maste kopa en ny telefon sa att jag kan ringa i USA ocksa, jag vet inte hur jag ska gora. Nagon som har nagot bra tips? Vadret ar valdigt varmt och skont, men solen gar ner vid 20-21 pa kvallen och da blir det ganska snabbt kallt faktiskt.

Jennie
Q År tjejerna snälla mot dig nu då? Eller har ni ens hunnit umgås så mycket mellan alla träningarna? ;P
A Ja, alla ar jattesnalla verkligen. Och alla som har bil har sagt att ar det nagot jag behover kopa sa ar det bara att saga till sa kor jag dig dit. I borjan sa hann man inte umgas sa jattemycket, da var det bara trana, ata, sova, trana, ata, sova...ungefar :)

Tove
Q är det fint? hur är skolan? hur går det med engelskan, är det svårt eller fattar du typ allting?
A Utifran ar skolan ganska fin, men det skulle ju behova renoveras lite innifran tycker jag :) Men det ar kanske for att jag kommer fran en sa fin skola som Backang som jag har blivit lite bortskamd ;) Jag forstar ungefar allt dem sager, det ar vissa ord som jag aldrig hort, men da fragar jag bara och sa forklarar dem for mej :) Men det ar mycket svarare att prata, men det kommer mer och mer.

Lena och farmor
Q Allt är ju "big size" i USA, big size till big size-människor, kan det vara en liten sammanhang her tro?
A Ja, jag tror faktiskt att det har nagot med det att gora :) Allt ar verkligen i big-size!

Mona
Q Undrar om det är långt in till San Fransisco?
A Det tar ungefar 20 min med bil. Men om man aker vid fel tidpunkt, t.ex vid lunch eller nar alla slutar jobba, da kan det ta dubelt sa lang id. Aven om de har motorvagar med 4 filer eller mer sa ar det helt stopp! :) Lite skillnad fran Sverige!

Kajsa
Q Hej hur har du det? vad blev matchen? Om du hittar nånting om Michael Jackson kan du säga till då? hehe jag har köpt. Michael Jackson Live in Bucharest: The DANGEROUS TOUR!!!!!
A Jag har det bara bra har :) Men jag saknar er hemma. Snart far vi Skypa!! Jag har sett nagra trojor och cd-skior med honom, da tankte jag pa dej :) ar det nagot speciellt du vill ha? Aaa, den maste jag se nar jag kommer hem! Du har vall kollat pa den minst 20 ganger redan :)

Mamma
Q Är du ensam svensk i ditt lag? Var kommer dom andra ifrån? Är ditt rum bra?  Hur går de förresten med dina ljumskar?
A Ja, jag ar ensam svensk i mitt lag. Alla andra ar amerikanskor. Men det ar nagra svenska i herrlaget och sa finns det nagra svenska golfare och en vollyboll-tjej ocksa. Det ar skont att kunna prata svenska ibland faktiskt :) Nu ar mitt rum bra nar Maria har flyttat in :) Det ser ltie mer hemtrevligt ut nu. Jag hade ju knappt nagra grejer att inreda med :) Det ar bra med ljumskarna nu, men sen fick man ju ont overallt istallet for att vi tranade sa mycket i borjan. Och vet ni vad man gor da? Da tar man is i en liten pase och satter det pa stallet dar man har ont. Det ar valdigt viktigt att man tar is. Har du ont nanstans? Satt is pa! Har du inte ont nanstans? Satt is pa i alla fall!!

Forrasten, nu har jag skaffat mig en adapter sa nu kan jag antligen ladda min mobil. Nar den inte hade nagot batteri sa fick jag ligga med iPod-horlurarna i oronen hela natten. Man kan stalla alarm med iPoden mendet later inte hogt utan det later i horlurarna. Sa nu behover jag inte vara oroligt for att forsova mig langre, och slippa vakna flera ganger om natten och upptacka att holurarna har trillat ur. Da blir man lite orolig, tank om jag forsover mig?!  Men no more!! :) 

Skolan borjar pa onsdag och jag borjar bli lite nervos. Jag har fatt mina kurser och sa men inte riktigt alla tider. Det kan jag lagga upp sen!

Nu ska jag och Maria ga och ata brunch :)

Har far ni ett nytt uttryck Lena och farmor :)

Ha det super!!

Kramis!


Ooops!

Oj, jag tar nog tillbaka att det jag sa om att jag svara pa alla fragor, det kom ju massor! Nej jag skoja bara. Klart jag ska svara pa alla fragorna, men tyvarr har jag inte sa mycket tid till att gora det nu. Vi ska namligen kolla och analysera forsta matchen vi spelade i tisdags, vi vann med 1-0 forrasten :) Vi har match imorgon igen, fast det ar 10.30 pa morgonen, sen vet jag inte om det ar sa mycket planerat efter det. Men pa kvallen ska jag nog ha tid till att svara pa ALLA fragor!

Nu maste jag ga, Maria har kommit for att hamta mig :)

Ha det bast!!

Antligen lite tid over!

Antligen har jag lite mer tid pa mig att skriva lite. Coach Nick (som forrasten ar valdigt lik Adam Sandler, ska nog borja kalla honom det) andrade schemat idag, och istallet for att ha motet pa kvallen hade vi det direkt efter traningen. Sa vid 5 vad vi klara, skont att fa ta det lite lugnt i nagra timmar. Har knappt haft sa mycket tid, forrutom pa natten men da sover man ju, till att fixa massa grejer jag behover. Sa jag har varit pa mitt rum och gjort i ordning lite, har knappt hunnit gora det hemtrevligt an, duschat och atit och nu sitter jag framfor datorn och har lite hemlangtan.

En sak jag glomde skriva om innan: Nar vi var pa Target och handlade sa stannade vi till vid en frozen yogurt-affar, eller natt. Det var hur gatt som helst!! Man fick ta sin egen bagare, och da menar jag inte en liten bagare som man far tva kulor i hemma i Sverige, utan minst en och en halv liter var det. Sen fick man fylla dem med vilken sort man ville, och det gjorde man sjalv. Sen fanns det all sorters topping man kan tanka sig, strossel, chokladsas, olika frukter, godis, brownies m.m. Sen vagde och betalade man framme vid kassan. Skitsmart! Mitt nya paradis!! :)
Jag skulle ju kopa schampoo och balsam ocksa. Alltsa, har i USA har dem ju allt i Bigsize. Jag gick runt och letade efter mindre, men det fanns ju inte! Dem ar ju stora att det knappt far plats i necessaren! I'm a tiny little woman!;) Men nu behover jag inte kopa det pa ett bra tag i alla fall! :)

Har jag sagt att vi ar 11 svenskar pa skolan? Det ar kanske 6-7 svenska i killarnas fotbollslag, sen ar det nagra golfare ocksa, bade tjejer och killar tror jag, men dem har jag inte traffat an. Skont att kunna prata svenska med nagra!

Vill ni veta hur min flygresa gick? Om inte, sluta lasa!:)

04.00 ringde klockan for att ga upp, bilen mot Landvetter gick 04.45. Da hade jag somnat vid 02.00, sa jag hade ju inte sovit jattelange.
06.55 satt en gratandes Linda pa plandet till Paris. Tararna bara rann, den 10-ariga tjejen som satt jamte mig tyckte sakert att jag var varsta mesen. Men hon skulle faktiskt inte vara ifran sin familj och sina vanner i 4 manader!
09.00 landade planet i Paris. Tog bussen till ratt terminal, sedan ett minitag till flyget. Flygplatsen var verkligen jattestor! Och jag kom pa ratt flyg, med en gang! Yei mee!!
11.30 en timma forsenat lyfte planet mot San Francisco. Och vad gjorde jag de 11 timmarna? Jag sov lite, at ganska konstig flygplansmat, kollade pa 17 again och Hannah Montana-filmen och sa laste jag lite. Aven om det var 11 timmar sa gick tiden faktiskt ganska fort.
13.40 amerikansk tid landade planet. Tanya (en av coacherna) skulle hamta upp mig pa flygplatsen. Hon skulle ha pa sig en Holy Names-troja och halla en skylt med mitt namn pa sa att jag kunde se henne. Nar jag kommer ut fran all kontroll som var tvungen att goras (fingeravtryck och ogoncheck bl.a.) sa ser jag nagra personer med olika skyltar md namn pa, men inget med mitt! Hon har sakert akt trodde jag, flyget var ju en timma sent. Jag gick runt i en halvtimma och letade men hittade henne inte. Da fick jag ta mig i kragen och fraga i informationen. Han (som var norsk forrasten) sa att jag skulle ringa fran en liten telefon och beratta min situation sa skulle dem ropa ut det i hogtalarna. Och sen, som tur var, sa hittade jag henne!
16.00 kor vi in pa skolomradet efter ca 45 min i bilko fran flygplatsen. Forsta traningen har redan borjat sa jag far mina nycklar till mitt rum, byter om och ivag till traningen som bestog av att springa upp och ner i skolans laaanga trappor. Precis vad man vill gora efter en 13 timmars flygtur.
18.00 var jag pa vag till biblioteket for att gora ett engelska- och matteprov. Det var inget man skulle ova till utan det var bara till for att se vilken niva man lag pa. Men eftersom det var min forsta dag har i USA sa var jag installd pa att klockan var 03.00 pa natten, och da skulle jag satta mig och gora ett prov. Ni kan ju gissa hur det gick.
20.30 vad jag klar med provet och da var det att ga direkt till en sal for att fa lite information om allt mojligt.
22.00 fick jag antligen ga och lagga mig, efter en valdigt lang dag.
04.30 vet inte varfor, men da vaknar jag och ar superpigg. Kan inte somna om utan ligger i sangen och filosoferar. Kollar pa videor som Fanny och Tove spelat in pa min mobil som jag inte fick se innan jag akte (Ska jag ladda upp dem har i bloggen kanske?;)). Borjade grata. Laste brevet jag hade fatt av Fanny med lite godis i. Grat annu mer.
07.00 hade jag gratit fardigt och var klar for att trana.

Nu ar det time for bed!
Tack for alla fina kommentarer. Det ar valdigt roligt att lasa. Fortsatt sa! :)

PUSSochKRAM

PS. Har ni nagra fragor sa ar det bara att skriva dem i kommentarsfaltet sa kan jag svara pa dom har i bloggen.

Tjoho!

Hur har ni det dar hemma? Hoppas ni har det bra! Saknar er lite faktiskt :)

Jag vet inte om jag har berattat det men min roommate har inte kommit an, hon ar ingen athlete sa hon kommer inte forran nar skolan borjar. Men jag ska nog byta sa att jag far en roommate fran laget, Maria heter hon. Men vi har inte fatt svar an om det ar okej. Vi ska kolla det efter traningen. Det blir nog lite lattare om man bor med nagon fran laget, vi maste ju ga upp vid 6 pa morgonen for att trana och det ar nog inte sa kul for den andra att vakna varje morgon sa tidigt.

Vara tre-traningar-om-dagen-dagar ar over, tack och lov!! Nu har vi bara tva traningar om dagen nagra dagar till, men sen nar skolan borjar den 26 sa tranar vi 7-9 varje morgon, vardagar.

Nu har jag antligen skaffat mig en kudde och ett tacke. Jag borjade fa lite ont i nacken av att ligga pa en handduk ;) Ree-ree, Bno (manga i laget har lite roliga smeknamn ;)), Heidi och Maria foljde med mig till Taget, en jattestor affar som har ALLT! Mat, klader, inredningsgrejer, allt mojligt.

Time for practice, men den har traningen kommer att bli ganska lugn. Vi ska spela match imorgon!

XOXO

Grattis pappsen!

Vill bara saga GRATTIS till pappis som fyller ar! Hoppas du har haft en bra fodelsedag och att Tove och Fanny kopte nagot fint till dej!

Det ar allt jag hinner med just nu. Ska trana igen kl 14, men vi ska aka en bit till platsen sa vi ska traffas om typ 5 min :)
Gotta run!!

Saknar er!!

XOXO :)

Hello from Holy Names

Hej hopp!

Nu har jag nagra minuter over (ca. 25 min) innan traningen borjar. Det ar saker som hander hela tiden, jag har inte ens hunnit aka och kopa kudde och tacke. Skulle gjort det idag var det tankt, men Hawk Day tog sa himla lang tid. Jag far nog sova med mina lakan och en handduk som kudde idag med :)

Dagen borjade att laget traffades 07.15 for att aka en bit i minivans till platsen dar vi skulle trana. Men jag var uppe redan vid 04.30. Jag vaknade och var inte ens trott. Det var jattejobbigt, och konstigt ocksa for jag hade ju knappt sovit pa ett dygn eller natt pga tidsskillnaden. Men men, det blir la bra.

Kvallen ser ut sa att traning borjat 04.30. Vi ska springa pa campusomradet. Sendan ska vi ata och ha nagot mote efter det. Sen ar det faktiskt traning igen, tro det eller ej. Efter det hoppas jag att jag somnar och sover anda fram till 06.00. Vi har namligen traning 07.00 imorgon.

Min adress till skolan:
Holy Names University
3500 Mountain BLVD
Oakland, CA, 94619

Hemsida: www.hnu.edu

Imorgon har jag nog lite mera tid over, sa da kan jag nog skriva lite mer om flygresan och sa.

Time for running!

PS. Det ar roligt att lasa alla kommentarer :)
 

Nu lämnar jag Borås

Och vad gör det om inte annars, regnar! Det är något jag inte kommer sakna. Annars kommer jag nog sakna allt och alla! Vi är just nu på väg till flygplatsen. Hela tjocka släkten kommer ju att vinka av mej:) mamma, pappa, mina 4 syskon och så kommer mormor och morfar också. Vi hörs när jag är framme i usa. Miss u! Pussochkram

PANIK!

Nu är klockan 00.30.

Min största väska får inte väga mer än 23 kilo. Vad vägde den? Jo, 24,5 kg. En rejäl rensning fick göras. Men det gick tillslut. Minus en massa kläder, men nu väger den 22,5 kg i alla fall. Jag får helt enkelt köpa mer kläder där borta, och det är ju inte helt fel :)

Men den lilla väskan är fortfarande inte helt klar, och klockan är ju ganska mycket som sagt. Men det löser sig! Jag har nämligen två andra problem.
 
1. Min externa hårddisk som jag köpte idag, eller det blir ju igår, vill inte fungera. Jag kopplar in den med USB-sladd men den får liksom ingen kontakt med datorn :S

2. Mitt minneskort till kameran har, på nått konstigt sätt, blivit låst! Jag kan inte använda kameran och jag vet inte hur jag ska låsa upp den! Jag kommer ihåg att det har hänt så en gång innan, men det var länge sen och jag har ingen aning om hur jag löste det!  Tusan, att det ska krångla precis nu! Men jag har ju fortfarande några timmar kvar innan jag måste åka, ca 04.45.

Nä, nu ska jag allt fixa till kameran! Nästa gång jag skriver är jag nog in the united states of america! :)

Kommer sakna er massor! <3

Puss och kram

Heej :)

Den här bloggen startades för att de som vill ska kunna läsa om vad jag har för mig på andra sidan jorden! Jag ska nämligen åka till Oakland, USA, för att gå på fotbollscollege. Skolan heter Holy Names University och är en väldit religiös skola. T.ex. så ska man gå till kyrkan minst en gång om dagen, man ska vara tillbaka på sina rum senast 21.00, alla kommer att få en skoluniform man ska ha på sig. Sen kommer alla också att läsa några kurser om religion.





                                                   

                                                              Den här kommer jag använda mycket!



Nä, nu skojar jag bara!! haha :)

Men jag ska faktiskt gå på Holy Names University. Grundaren var religiös, men annars är det inget så religiöst med skolan.

Men nu tror jag att jag måste börja packa. Jag åker ju redan imorgon, hjälp!

                                                
                                                                                Ronja vill inte att jag ska åka!

Time to pack!

See u!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0