28/9-2011

Idag hade vi träning och som vanligt åker vi i våra älskade vans. Dem är inte de bästa och säkraste men vi får inte nya för det. Men det här är kanske bevis på att de behöver uppdateras? :)

Det är alltså dörren som har lossnat helt :)

27/9-2011

Tänkte bara kika in här och säga hej. Har haft fullt upp men imorgon efter min sista kvällslektion så kan jag pusta ut. Och då blir det en riktigt LEDIG helg för vi har ingen fotboll alls. Det behöver jag :) Men jag hann faktiskt säga hej till Jennie en snabbis på Skype! Men vi har bestämt att prata mer i helgen för jag var tvungen att göra klart min läxa och hon skulle gå till jobbet, kul med tidsskillnaden :) Nu måste jag sova så att jag får några timmars sömn innan det blir träning imorgon bitti.

God natt!

26/9-2011

Igår spelade vi våran första av sex seriematcher (vi är bara 4 lag i serien i år för 2 skolor hoppade av) och det var som sagt mot William Jessup. Vi har inte vunnit mot dem på 4 år och igår var det dags! Vi vann med 1-0! Det var nog bra att vi spelade mot så bra lag på försäsongen för det har utvecklat oss och det märktes på spelet. Killarna spelade före oss och dem vann också, fast med lite större siffror. Det blev 9-0 till dem. Så det var en välsigt bra fotbbolsdag för HNU :)

Idag så har jag inte gjort något intressant. Bara pluggat, ätit mat, pluggat och gått till gymmet. Jag har en uppsats som ska in imorgon och jag hade skrivit klart hela uppsatsen förrutom tesen (heter det så på svenska? haha) och den tycker jag alltid är det svåraste och skriva. Så jag tänkte att jag skulle skriva den imorgon bitti och se om det gick bättre. Men vid nio-tiden nu på kvällen så gick jag till gymmet och sprang lite och på vägen tillbaka så ploppade tesen bara upp i huvudet. Så jag var tvungen att springa till rummet, på med datorn och skriva ner det med en gång så att jag inte skulle glömma av det. Tänk vad lite spring på rullbanded kan göra :)

Nu ska jag borsta mina vanliga tänder och min visdomstand och sedan sova :)
God natt


23/9-2011

Förlåt för att jag inte har skrivit på ett par dagar men det har varit så himla mycket så jag har inte orkat. Det har varit träning, lektioner, jobb, möten och läxor. Och sedan när jag kommit tillbaka till rummet så vill jag bara lägga mej i sängen och inte göra någonting. Och inte nog med det så har min ena visdomstand börjat komma och det gör ont som tusan! Alla amerikanare insisterar på att jag måste ta ut den, men jag pratade med mammsen och hon sa att det kommer gå över :) Jag blev lite orolig där ett tag!

Idag är det fredag och våra grannar har som vanligt spelat Rebecca Blacks låt Friday, haha. Tur att man har någon som påminner en!

Själv lyssnar jag bara på Beyoncé just nu. Hela hennes nya album 4 är ju skitabra! Här är två musikvideor som jag kollar på emellan skrivandet av en uppsats :)

Beyoncé - Best thing I never had



Beyoncé - 1+1


Imorgon börjar våran serie och vi möter det laget som vann förra året. Så det är upp till bevis från första början och visa att det är vi som ska gå till Nationals det här året! Så nu ska jag ladda med att vika tvätt, skriva lite på en uppsats och kolla på nya avsnitten av How I met your mother och Two and a half men! :)


20/9-2011

Igår åkte vi ju med laget och köpte glass och det var glass på amerikanskt vis kan jag lova. Vi åkte till ett ställe där dem har ice cream sandwich. Det är två kakor med en glasskula emellan (för det räcker ju inte med glass för amerikanare, det måste vara så mycket socker som möjligt:)).

Idag var det också så där supervarmt, säkert över 30 grader. Men jag var inte ute så mycket för jag hade lektioner och sedan jobbade jag. Så det var gnaska bra för annars hade jag nog smält.


Kajsa skickade massa bilder till mej idag, det var mest på katterna faktiskt :) Men det här bilden gillade jag. Mina två favvosar Grisen och Fräsarn (Ronja) :)



Nu ska jag sova så jag orkar upp imorgon till träningen.

19/9-2011

Hej hopp,

idag hade vi ingen träning så jag hade sovmorgon. Och för en stund sedan fick jag ett sms från våran kapten om att vi inte har träning imorgon heller. Tydligen så är det många som har mycket i skolan just nu. Jag har inte så värst mycket så jag kan bara chilla :)

Idag hade vi första mötet där jag presenterade mej som Junior Vice President :) Det var ett möte med alla "viktiga" personer som bestämmer här på skolan. Så vi var där och presenterade oss bara så dem vet vilka vi är. Men det var lite jobbigt att prata inför alla. Och idag har det varit supervarmt så det gjorde det ju inte att jag svettades mindre. Det var nästan så att jag inte behövde gå till gymmet alls :P Men det slutade med att jag gick ändå efter mötet :) Nu ska vi åka och köpa glass med fotbollslaget. Dem tycker väl inte att vi umgås tillräckligt, haha :) Efter det så ska jag plugga lite, har prov imorgon. 

 
Clara (svensk), Rebecca (svensk), Rebecca (amerikansk) och Jag (svensk) i lördags inne i Luckans (svensk) rum :)

18/9-2011

Det är söndag kväll här borta i Kaliforninen nu och helgen är snart slut. Det har varit en riktig fotbollshelg. Vi har spelat två matcher, en i fredags och en i lördags. Det var de sista matcherna innan börjar nästa lördag. Tyvärr så fick vi inte med oss någon vinst från någon av matcherna. Men vi har mött bra lag nu under försäsongen, lag som är bättre än de som vi kommer möta i serien, så det känns som att det kommer vända nu :)

Imorse, eller runt 12-tiden rättare sagt, så åkte jag med Erica, Anitra, Regine och Lesley hem till Victoria för att äta brunch. Så jag åt ingenting förrän 12.30 och då var jag ju hungrig som en åsna! Vic och Erica är vegan/vegetarian så dem bjöd på tortillabröd med någon bönmix och tofublandning. Det var ganska gott faktiskt fast det är inget som jag skulle laga, jag gillar ju kött! :) Efter det så har vi inte gjort något speciellt idag. Det är nog första gången sedan jag kom hit som jag inte har haft något planerat alls! Annars har det alltid varit träningen, match, resa hit eller resa dit, lektion, jobb eller läxa. Idag har vi ingen träning (och inte imorgon heller, YES!) och jag har bara ett prov på tisdag som jag behöver plugga på, så det har varit skönt att kunna ta det lugnt. Vi är ett par stycken som ska plugga lite till provet bara om en stund.

Och imorse hann jag skypea lite med Kajsa som fyller år!!! Grattis på födelsedagen lille kisen :)





Nu ska vi plugga lite innan det är sängdags :)


15/9-2011

Hej på er,
hur har ni det hemma? Har hösten börjat komma än? Här är det soligt och det är ca 15-20 grader varje dag. Ibland kan det bli lite varmare om man har tur :) Men inget regn har jag sett till i alla fall, det är skönt :)

Idag har varit en lång dag. Först så sov jag så oroligt för jag var rädd att jag skulle trycka bort alarmet igen. Mitt i natten så vaknade jag till lite och jag trodde att jag hade försovit mej så jag flög upp ur sängen. Men då var klockan bara 2.50 så jag kunde sova ett par timmar till, det var skönt. Sedan hade jag lektion och efter det jobbade jag hela eftermiddagen. Idag var första gången som det var lite folk som kom och behövde hjälp. Så idag räknade jag mycket matte och det var kul så man kommer in i det igen. Och det var en liten rolig grej som hände när jag hjälpte en äldre man. Han skulle räkna ut arean på en rektangel. Då sa jag att det är lättare om du riktar en rektangel så du ser det framför dej. Så jag ritar en rektangel på tavlan och då säger han: "Men det är väl ingen rektangel? En rektangel är väl en sådan med 3 sidor! (triangel)". Jag kan säga att denna man behövde verkligen hjälp!! haha!

Nu ska jag kosa ner mej i sängen :)

God natt!

14/9-2011

Gissa vad jag gjorde idag? Stängde av alarmet imorse i sömnen så jag missade träningen. Typiskt! Men jag gick upp ändå och gick till gymmet istället. Efter det hade jag lektion, sedan möte så jag missade lunchen för sen hade jag lektion igen. Nu är jag tillbaka på rummet och ska äta lite nudlar och kolla på film. Får slappna av lite innan jag har lektion ikväll från 19.30-22. Alldeles för sent för mej, så jag kanske måste sova lite innan :P

Imorgon blir en väldigt lång dag också. Den första lektionen är inställd så det är skönt, men sedan har jag lektion, snabb lunch och sedan jobb nästan hela eftermiddagen och kvällen. Enligt det nya schemat så jobbar jag 12.30-13.30 och sedan 14.30-16.00. Vet inte varför dem la det så, vem vill jobba så liksom? Så dem ska försöka byta det. Men imorgon jobbar jag dem tiderna och sedan ska jag jobba för Ty som inte kunde jobba på kvällen 17-18.30. Så det är lite jobbigt med 1-timmars mellanrum, men det får gå bra imorgon.

Nu ska jag kolla på Enough med JLo. Vi såg lite av den när vi var i LA så jag måste se klart den nu. Måste se hur den slutar :)

Kramis


12/9-2011

Dagen började som en helt vanlig dag (förrutom att vi inte hade träning så vi hade sovmorgon). Jag var på väg till min första lektion och då träffade jag på en från klassen som är på väg tillbaka till rummen. Lektionen hade visst blivit inställd för en av lärarna hade dött igår. Professor Durbin som jag hade hela förra året i Accounting hade lämnat oss. Först blev jag så chockad att jag trodde hon skojjade, men nej, det gjorde hon tyvärr inte. Vi vet inte varför han dog än, men han var gammal för att göra alla de grejer som han gjorde. Han hade väldigt många bollar i luften. Han hade flera lektioner i veckan, han var rådgivare till flera elever, han var högsta chefen för hela Businessprogrammet på skolan och hade hand om MBA-utbildningen. Så för en person som är 65-70 år så var det kanske för mycket? Jag hörde också att han hade varit sjuk under sommaren, matförgiftningen eller något, och gått ner massa i vikt. I eftermiddags var det minnesstund i kapellet, alla såg så ledsna ut och vissa grät. Hela dagen har varit lite sorgsen. Men som dem sa på minnesstunden, han är på ett bättre ställe och nu behöver han inte lida mer.

Förrutom det sorgsna som har hänt så har jag velat fram och tillbaka hela dan. Efter lunch så har jag haft lektion, pluggat, varit på minnesstund, pluggat lite mer, ätit middag, pluggat igen och sedan gått till gymmet. Och nu sitter jag här i sängen och ska snart gå och lägga mej. Vi har inte träning imorgon heller så jag kan sova ut. Tror nog att våran coach inte mår så bra. Lediga två dagar i rad, det måste vara något som är fel? ;)

Förrästen, här ser ni den nya Junior Vice President (det är hon i mitten):




Puss och kramis :)

11/9-2011

Nu är det spöktimmen här borta i Kalifornien. Jag ska snart gå och lägga mej, vi har match imorgon och vi samlas 8.15. Vi ska åka 4 timmar bort så det blir en heldag. Kollade vädret och det blir ca 33 grader varmt i Redding där vi spelar. Åååå vad jag älskar att spela i den värmen!! :P

Den här helgen har varit en väldigt tråkig helg faktiskt. Jag har mest fixat och donat och gjort läxor. Men nu känner jag att jag har jobbat ikapp mej i alla fall, så det känns skönt. Har till och med fixat en del bilder från Hawaii, har inte hunnit göra det tidigare ju. Så här kommer några från Hanauma Bay.























God natt på er :)


9/9-2011

Här är jag, Rebecca och Clara på väg till IKEA i LA. Det låg bara 5 minuter från hotellet så vi var tvugna att svänga förbi där en stund. Vi köpte massa ljus som luktar så himla gott! Har tänt dem varje kväll innan jag gått och lagt mej sen jag kom tillbaka :)







9/9-2011

Jag skrev ett jättelångt inlägg igår och precis när jag skulle publicera det så slutade internet fungera. Så jag stängde av datorn och tänkte att inlägget sparas i utkast, för det brukar det ju göra. Men det gjorde det inte den här gången, typiskt.

Men jag ville säga att vi är hemma nu igen i alla fall. Vi kom hem sent i förrgår efter en 6-7 timmars bilresa. Vi spelade match tidigare samma dag mot Azusa som är rankade 1a i USA i NAIA-ligan. Så vi visste att det skulle bli en tuff match. Men vi spelade bra, nog bästa matchen hittils men tyvärr släppte vi in ett mål när det var 10 min kvar. Det var tråkigt men vi kände ändå att vi gjorde en bra match mot ett så bra lag.

Eftersom vi har varit borta så mycket med fotbollen nu i början av skolan så har jag missat så himla mycket och är jättemycket efter. Så igår hade jag nästan ett nervöst sammanbrott för att jag är efter i skolan, jag har ett test idag och jag visste inte när jag skulle börja jobba (och jag har verkligen försökt få tag i någon som vet nått, men inte fått något svar). Men det blev bättre framåt kvällen för jag fick tag på Michelle som har hand om jobbet och jag skulle jobba 17-19. Så då kändes allt mycket bättre :) Men jag har fortfarande mycket att ta ikapp, jag får jobba på det idag och imorgon för på söndag har vi match igen och hela dagen kommer gå åt till det för vi ska åka ca 4 timmar.

Slutligen ville jag bara säga Grattis Fanny-banny på födelsedagen (igår), hoppas du hade en bra dag och att du fick äta mycket tårta :)







Nu ska jag ta en power-nap, plugga lite, sedan jobba en timme och efter det har jag testet. Sen vet jag inte riktigt vad som händer i eftermiddag, men säkert lite plugg :(

Puss och kram

5/9-2011

Vi är nu framme i LA. Vi kom hit i förrgår kväll och vi bor på ett Marriott-hotell, det är så himla fint. Mycket finare än det vi bodde på i Hawaii! Och kolla vad vi möttes av:



Gulligt va? Alla på hotellet är så trevliga :)

Vi spelade match idag mot Vanguard och igen gjorde vi en bra match men hade varken turen eller domaren med oss och förlorade med 3-1. Det var tråkigt men efter matchen åkte vi hem till Moniques familj som är härifrån och blev bjudna på god middag. Så det gjorde förlusten lite lättare :) Nu ligger vi och kollar på Vänner så det känns lite som att man ligger hemma i sängen och kollar :) Men vet ni vad som saknas? GRISEN! Kolla vad Kestrel har med sej hit till LA. Han låg och väntade på henne tills vi kom tillbaka till hotellet, och jag har ingen att gosa med. Och grisen ligger helt ensam flera mil bort. Stackaren! Haha :)



Nu ska vi gå och lägga oss. Imorgon ska vi äta frukost 8.30 och sedan ha pool-recovery vid 12-tiden. Annars ska vi inte göra något speciellt tror jag inte. Göra lite läxa får jag nog göra.

Puss och kramisar!

3/9-2011

Jag har ju inte skrivit att jag är tillbaka på skolan än, det har varit så mycket sen vi kom tillbaka i torsdags morgon. Vi reste hela natten och kom hem vid 8 på morgonen, sov en halvtimma och sedan var det dags för lektioner. Den dagen var jag väldigt seg kan jag lova. I går (fredags) så hade vi träning på morgonen, sedan lyssnade vi på radion när Sverige förlorade mot Ungern, efter det så åkte jag, Peter och Fredrik och fixade ett amerikansk personnummer så nu kan vi börja jobba i USA :) Men det var så himla lång kö så jag kom 45 min sent till lektionen, men läraren var snäll så det var ingen fara :)

Idag, lördag, så tränade jag på morgonen (vi var tvungna att springa 3 miles själva) och sedan pratade jag med mamma och pappa ganska länge. Det var kul att prata med dem igen, det känns som att det var längesen. Och speciellt efter att jag drömde att mamma ville döda mej inatt, tur att det bara var en dröm :)

Just nu sitter jag och kolla på vädret för LA och packar samtidigt, för imorgon åker vi iväg igen med fotbollslaget. Vädret säger att det ska bli 37 grader på tisdag och onsdag, och det ska vi spela match i! Får ju börja dricka vatten idag om jag ska klara av den värmen!


Här kommer lite bilder från Hawaii:


Utsikt från hotellet



Vi åkte till en utkiksplats



Samma ställe


Utsiktet från andra hållet


Det kommer komma upp mer bilder men har inte hunnit fixa till alla än. Vi är i LA tills på onsdag och jag vet inte om vi har internet på hotellet. Vi hade inte det för två år sedan då vi var där, men man vet aldrig :) Om vi inte hörs så får ni ha det så bra tills på onsdag då jag har kommit hem :)

Puss och kram


RSS 2.0