29/9-2010

Så jag ska precis gå till matsalen och äta middag. Träffar Victor som säger någon om "dejt med en swede". Jag förstår inte vad han snackar om och han säger att jag ska gå till matsalen så förstår jag. Jag var ju ändå på väg dit så jag fortsätter att gå. När jag sen kommer in ser jag en stor affisch som är ca 1.5-2 meter lång. På den står det "Win a date with a swede" och så har dem målat två streckgubbar som ska föreställa mej och Lina. Men för att vinna en dejt så måste dem komma och kolla på våran match på lördag. Just då känner jag att alla i matsalen tittar på mej, haha :) Det var tydligen ett av våra ideer till att få mer publik till våra matcher. Jag vet inget om den här "dejten", får se om jag måste göra det :) Här är en bild på mej och affischen :) Men den blev lite sne tyvärr, jag vet inte hur jag skulle göra för att vända på den.




Nu ska jag ha sleepover med Heidi för vi har ingen träning imorgon :)

God natt!


27/9-2010

Nu har jag pluggat färdigt för idag. Fick en del gjort men det tar alltid lite längre tid än vad man räknar med. Satt utanför skolan på en bänk och det går ju förbi massa som man känner och så stannar dem och pratar lite så det tar ju längre tid att få allt gjort :) Men men, med en sån här utsikt så går det väll bra!



Nu ska jag sova så att jag är pigg till matchen imorgon. Hoppas bara att det inte är så himla varmt. Kommer ju brinna upp! Just det ja, vi spelade match i lördags också. Vi vann med 2-0. Det var ganska jobbigt att spela för det var så himla varmt och instängt runt planen så det blåste ingenting. Och så spelade vi kl 15, när det är som varmast också. Vi spelade på konstgräs och ett tag kändes det faktiskt som att mina fötter brann! Hoppas det blir bättre imorgon :)

Hoppas ni har det bra hemma och att ni inte fryser tårna av er ;)


27/9-2010

Undrar vad som har hänt med vädret? Det har ju varit runt ca 20-25 grader de senaste veckorna och det har varit ganska skönt. Men idag hände något. Just nu är klockan kvart i 7 på kvällen och det är 33 grader. Det är ju lite för varmt! Fläkten går på högvarv här inne i rummet men det hjälper ju inte, det är alldeles för varmt ändå. Tog en nap för nån timma sen och vaknade upp helt svettig. Mysigt! :)

Det är alldeles för varmt här inne så jag måste gå ut och sätta mej och göra lite läxa och så tänkte jag kolla på solnedgången samtidigt!

XOXO


25/9-2010

Filmen vi kollade på igår (Going the distance) vad ganska bra tyckte jag. Det var en sån där mysig film som man vet hur den slutar :) Det var ett par som hade ett långdistansförhållande och så var det ju jobbigt så dem bestämde att dem skulle göra slut. Men sen så klart slutade det med att killen flyttade till en stad närmade för jobb så då blev dem ihop tillslut ändå :)

Innan bion så gick vi och kollade lite i affärer och jag hitade en plånbok i Vans-butiken som jag bara var tvungen att köpa. Och så kostade den bara 25 dollar, ca 170 kr.



Nu ska jag göra lite spanska en snabbis innan jag ska gå till matsalen och äta och ladda för matchen! Vi spelat kl 15 så vid midnatt kan ni hålla tummarna :)

XOXO

24/9-2010

Det blev ingen San Fran. Vi är ju så sega så vi kom inte iväg när vi hade tänkt att vi skulle åka så det blev inte någon ide att åka in. Så vi ska åka till Emeryville istället och gå på bio och äta glass (COLDSTONE!!!) där! Efter en lååååång diskussion om vilken film vi skulle se (vi tog till och med upp förslaget att alla skulle se olika filmer) så bestämde vi oss för att vi ska se Going the Distance med Drew Barrymore och Justin Long.

Going the Distance

Måste kila!

Hej svejs!


24/9-2010

Äntligen är det fredag!! :)
Har bara fotografi idag som börjar 13.30 men var ändå tvungen att gå upp tidigt till träningen. Men det är väll okej, då kan man ju ta en nap istället ;) Gick till mörka rummet där man framkallar sina egna bilder. Var tvungen att göra en till lektionen idag. Det blev en bild på ett träd, men jag vet inte om det blev bra eller inte. Ville ha den svart-vit, men det blev mest grått. Får fråga läraren vad han säger. Efter lektionen så ska jag, Lina och möse in till San Fran och gå på bio hade vi tänkt. Ska nog ta med kameran med filmrulle i och ta några bilder till fotografi-klassen. Tar nog med min kamera också :) Det är nog min fredag tror jag. Imorgon spelar vi första matchen i serien så det ska bli roligt. Är nog lite nervös bara, men det är väl normalt :)

Nu måste jag ta en nap så jag orkar vara vaken på lektionen! :)

Puss och kram

21/9-2010

Klockan är redan 10 på kvällen, vart har dagen tagit vägen egentligen? Den har bara flygit förbi. Jag vaknade kl 05.50 som vanligt för träningen. Sen var det Accounting-lektion med en gång efter träningen. Sen hade jag ju en midterm andra lektionen i Statistics. Man fick ju ha med sej alla notes och boken och så, så det gick nog ganska bra hoppas jag. Men det var nog mest för att ni höll tummarna, för det gjorde ni va? :P

Vet ni? #1

Vi har precis bokat biljetter till en konsert! WOHO! :) Vi ska se Robyn, hon spelar i San Fran den 23 november. Det är jag, Lina, Sabel och Vic som ska gå. Sen kanske Victor, Tom och Scott också hänger på. Så kuuuul! Konserter är ju så himla roligt! :)



Vet ni? #2
Vi har ingen träning imorgon bitti! :) Coach tyckte att vi skulle få en dag ledigt så att vi hinner komma ikapp med läxorna. Det är många som har midterms nu i veckan och nästa vecka. Så det ska bli skönt att få sova ut!

Men nu måste jag göra lite läxa faktiskt! :)

XOXO

20/9-2010

Tänkte berätta lite om matchen i lördags. Vi mötte Westmont (tror aldrig att vi har mött dem tidigare, men kommer inte riktigt ihåg:)) som kommer från Santa Barbara, LA. Dem hade spelat mot William Jessup, det laget som är i våran serie som vi förlorade mot, och vunnit med 2-0 så vi visste att dem skulle vara bra. men för att vara så bra förberedda som möjligt så måste man ju värma upp :)



Kolla skotttekniken! ;)

Och sen är det dags för uppropning (eller vad man nu ska kalla det:))




Sen kör vi våran ramsa, som innan varje match. Vi gungar från sida till sida allihopa samtidigt och så börjar vi med att viska hawks, hawks, hawks, och så säger vi det högre och högre och tillslut så skriker vi HAWKS, HAWKS, HAWKS!!




Sen började matchen och vi började lite ostadigt, men sen efter 20-25 min kom vi in i matchen igen och vi spelade ganska och båda lagen hade chanser. Med ca 5 min kvar har vi en frispark som LB skjuter i ribban, tusan! Sen efter nån min bara så slår en Westmont-spelare ett inlägg och en forward är fri och nickar ihop med Sabel, våran målis, och på nått sätt så går bollen in i mål :( Andra halvlek så spelar vi jättebra och har massa bra lägen men vi våra skott blir bara mösiga, typ fjösbollar som rullar utanför eller som är lätta för målvakten att ta. Så igen så får vi inte in bollen och vi förlorar med 1-0. Tråkigt igen! Men vi får öva på att få in bollen i mål!


Och det man övar på uppvärmninen tar man med sej in i matchen ;) moahahaha! Ska skicka videon till dej pappa så att du lär dej lite!


Nu ska jag iväg till kafeterian och äta och sen ska jag och Tom plugga till vårat prov i Statistics som vi har imorgon. Här börjar man inte flera dagar att plugga som hemma i Sverige, utan här är det nån timma dagen innan. Det räcker ;) Man har ju open book och så får man ha med sej alla notes så man behöver ju inte komma ihåg så mycket! :)

Hoppas ni har det bra!

puss och kram

17/9-2010

Hej på er!

Hur har ni det där hemma? Vet ni? Jag har varit här i 5 veckor redan! Det är ju mer än en månad. Det betyder att det är mindre än 3/4-delar kvar tills jag kommer hem. Tiden kommer ju bara flyga förbi ju! :)

Jo, nu har jag äntligen tid att skriva lite. Det har varit så mycket det senaste. Men jag tänkte börja berätta lite om resan till Oregon. Det är väll bäst att börja om från början så jag börjar berätta lite om torsdagen då vi åkte. Vi hade träning på morgonen (även om vi ska åka till Oregon i 12 timmar så ska vi träna på morgonen. Men men...), sen åt vi frukost och så hade vi lektion. Kl 12.00 skulle vi vara klara för avfärd. Vi skulle åka med två vans med 15 platser i varje, men tydligen hade vi fått en med 9 istället. Vi hade ju fått plats alla spelare men då hade vi fått lämna bagaget hemma :) Så efter massa väntande så kom vi fram till att vi skulle hyra en van. Så när klockan är 13.30 har vi fått in alla spelare plus allt bagage, och det var ju inte mycket plats över ska ni veta. Resan tog 12 timmar med alla kissepauser och en längre matpaus och redan var så här kul:



Jag lovar att jag inte var vaken längre än 30 minuter i vanen :) haha! Gick på toa en gång och så var jag naturligtvis vaken när vi åt!  Men sen låg jag faktiskt och sov mesta delen av resan. Visst är jag rolig att åka bil med? ;) Det roliga är att vi kom fram till hotellet vid halv 2 på natten och sen somnade jag med en gång när jag la mej i sängen och sov resten av natten. Inte alls likt mej! I vanliga fall (när man inte går upp 05.50 varje dag för att träna) så kan jag ju knappt ta en nap på 30 min för då får jag svårt att somna på kvällen. Men jag fick åksjuketabletter av Kassie så det måste varit dem som gjorde att jag blev så trött. Hon sa att man blev det av dem tabletterna. Men det var ganska skönt för resan gick ju fort :) Men jag sov inte på golvet i alla fall som Erica :)



De två första nätterna sov vi i Salem, Oregon. Vi spelade en match på fredagen och en på lördagen. Den första matchen så mötte vi Concordia som är rankade etta i hela USA i våran NAIA-serie. Vi förlorade med 4-0 så ni kanske tror att dem var jättebra, men så bra var dem faktiskt inte. Vi spelade jättedåligt första halvleken och dem gjorde 3 mål på 10 min och ett till sen i slutet så vi släppte in alla 4 mål i första. Men sen i andra halvlek så spelade vi hur bra som helst. Vi hade övertaget ett bra tag men vi gjorde tyvärr inget mål och vi släppte inte in nått heller. Synd att vi inte spelade så bra i första bara. 

andra matchen på lördagen så spelade vi mot Corbin. Det var en ganska tråkig match. Vi spelade inte så jättebra men vi vann med 2-0 ändå. Har inte så mycket mer att säga om den matchen så jag går vidare med resan :) Efter matchen på lördagen så lämnade vi hotellet och åkte vidare till Portland, chekade in på ett nytt och jättefint hotell. Här är två bilder från första kvällen där, vi är några som ligger och tittar på tv och chiller som man säger på norska.






Jo, just det. Det här är lite roligt. Delstater i USA har lite olika lagar, hela landet har liksom inte samma lagar som i Sverige. T.ex. så får man ta körkort när man är 14 i vissa delstater. Det är ju helt sjukt! Då är man ju en liten bäbis! Och i Oregon så får man inte tanka bilen själv:





Söndagen hade vi ingen match så vi var lediga hela dagen. Vi åkte in till Portland på nån marknat en stund på dagen. Det var roligt, man så massa märkliga saker. Ett smakprov:


En sköldpappa på promenad med matte :)


Killen hade en cool gitarr. Det var liksom 3 gitarrer i en :)

Resten av dagen så tog vi det bara lugnt. Var i poolen lite, gjorde läxa och så kollade vi på tv. Sen på måndagen hade vi våran sista match. Vi var det bättre lagen men bollen ville inte in. Så den matchen slutade 0-0.

Efter matchen var det raka vägen till hotellet, duscha och packa och sen in i bilarna och åka iväg med en gång. Vi kom hem vid 01.30 på natten och jag somnade inte förrän vid 3. Dagen efter hade jag lektion 9.30 så det var ganska jobbigt att gå upp och jag var ganska trött den dagen. Men nu har jag återhämtat mej i alla fall :)
Den här resan tog ett tag att skriva, har nog suttit här i över en timme :) haha! Men jag har inget annat att göra så. Vi har match imorgon igen så jag ska snart gå och lägga mej. Ska nog avsluta dagen med det nya One Tree Hill-avsnittet :)

Hoppas ni har det bra hemma!
Puss och kram

15/9-2010

Ni kanske har undrat vart jag har tagit vägen? Nu är jag tillbaka på skolan i alla fall :) Har ju varit i Oregon ett par dagar och har inte haft tid att skriva. Vi kom hem tisdag morgon vid 2. Hinner inte berätta mer om resan för jag har lektion om 10 min.

Måste gå tyvärr men nu vet ni att jag lever i alla fall :)

8/9-2010

Köpte precis spanskaboken för 83 dollar, ca 620 kr. Det sved lite måste jag erkänna!

Men tusan bananer! Nu är klockan 23.30 och jag har inte packat. Ska ju upp om 6 timmar. Måste kila :)

8/9-2010

Igår hade jag lite tid över så jag la över bilder från kameran till datorn. Tänkte bjuda på ett par stycken från helgen och en veckan innan.

Först vill jag visa utsikten från vårat rum. Man kommer inte så jättenära för jag har inte så bra zoom. Men med ögat kan man se golden gate bron en fin dag :)




De här bilderna är från en torsdagkväll för någon vecka sedan när vi åkte in till Blake's i Berkeley.







Några bilder från i söndags då vi åkte hem till Heidi för en grekisk söndagkväll. Varning för goood mat!

 
















Och i måndags åkte vi till Redwood park ungefär 5 min från skolan. Chris, som gick på skolan förra året, fyllde år så det var en födelsedags-barbeque. Vi blev ganska många till slut :)




Jag och fördelsedagsbarnet :)





















Nu har ni något att kolla igenom medans jag åker till Oregon :) Vi åker imorgon och ska spela tre matcher där uppe. Vi spelar fredag, lördag och måndag. Det ska bli kul att åka dit upp och spela men på ett sätt ser jag inte riktigt fram emot det. Vi åker ju i vans i 12 timmar. Kommer ihåg när vi åkte till LA förra året som tog 6 timmar, att det var alldelses för mycket. Man sitter ju som packade sillar. Det är liksom inte att man får var sin stol som i minibussar utan det är ett helt säte där man sitter 3-4 stycken. I 12 timmar!! Min rumpa kommer att vara avdomnad efter 2! Nä men nu får jag sluta, det ska bli kul ändå :) haha! Så ikväll måste jag packa och så ska jag försöka göra lite mer läxa så att jag inte har så mycket jag måste göra där uppe. Tar med mej datorn så om jag får internet på hotellet så skriver jag en rad eller två. Om inte får ni kolla igenom bilderna en gång till :)

Hoppas ni har det bra!

XOXO 

8/9-2010

GRATTIS till min systeryster Fanny som fyller 18 :) Vi skypade i morse min tid så jag fick se när hon öppnade sin present från mig och Tove. Vi hade gjort en sån där scrapbooking-bok med gamla bilder. Hon såg ut att bli glad i alla fall :) Och så fick hon en film också.






Hoppas du har haft en bra 18-års dag. syns bara att jagi nte kunde vara med helt :( Men jag var ju med en liten stund i alla fall :)



5/9-2010

Har precis skrivit en lång uppsats till Jennie :) haha! Vi skickar mejl och det är verkligen mycket att läsa och skriva varje gång :) Men det är roligt!

Idag har vi legat vid poolen en stund. Ska ta en dusch snart och sen ska vi åka till Heidi och äta grekiskt middag. Vi är ganska många som ska dit så det ska bli roligt! Ska ta med kameran och ta lite kort så får ni se lite bilder sen.

Igår var det lördag ja (det är söndag idag redan!), och jag och Lina hade massa tvätt att fixa. Så vi satt i tvättstugan i 2.5 timma tror jag och medans maskinerna gjorde sitt så passade vi på att göra läxa. Två flugor i en smäll! Sen var vi i Tom och Scotts rum hela kvällen. Först hade vi planerat att vi skulle åka in till San Fran till en bar som ligger på toppen på en byggnad. Det är jättefint där. Det var jag, Lina, Victor, Tom (australiensare) och Scott (walesare, eller säger man så? Från Wales i alla fall:)). Men det blev inte att vi åkte iväg. Några fick ju i sej lite för mycket av det goda så vi stannade på rummet och spelade gitarr och sjöng :)

Nu måste jag ta en dusch, vi ska åka om 50 min!

XOXO

3/9-2010



Årets lagbild! Togs vid vattnet kl 07.00 innan träningen för några dagar sedan. Dert var väll lite tidigt kan man tycka men det blev mycket bättre än förra årets. Den här bilden blev ganska liten så om ni inte ser mej så sitter jag längst fram till vänster. 



Förra årets lagbild som jag tycker är jättekonstig. Dem ville väll ha med utsikten skulle jag kunna tro, men det var liksom ingen plats så fotografen fick stå på en liten stege och ta uppifrån, och som ni ser så syns ju nästan inte alla. Bara huvuden som sticker fram lite här och var. Och längst till vänster ser man till och med ombyggnadsgrejer för dem höll nämligen på att bygga om kapellet som ligger precis bakom. Det är ju snyggt att få med ;)



En bild från våran första "riktiga" match. Vi spelade mot Southern Oregon, det var ingen roliga match alls. Det fungerade inte för oss men det blev 0-0 ändå så det var bra. Nästa match har vi nästa fredag i Oregon, samma ställe som vi spelade nationals förra året i november. Den gången flög vi upp men så lyxigt får vi det inte igen. Den här gången ska vi åka med våra vans upp. Det tar minst 10 timmar!  JIPPI!!

Den här helgen har vi långhelg. Vi är lediga på måndag för att det är Labor day. Vi har inga matcher heller så vi ska se om vi kan hitta på något roligt. Idag har jag, Lina, Victor och Danne suttit på rummet och lyssnat på musik och så har Lina och Victor spelat gitarr också. Lina köpte nämligen en gitarr idag. hon var tvungen att köpa en, hon stog inte ut längre. Men hon har ändå klarat sej i 3 veckor. Så hon var verkligen glad idag!

Nä nu är klockan 00.30. Ska gå och lägga mej nu. Har varit uppe sedan 05.50 så jag är ganska trött.

God natt :)

31/8-2010

Just nu sitter jag på starbucks i Berkeley med Lina och möse. Vi har suttit här i några timmar nu och pluggat och fikat. JAg är klar så jag väntar bara på att de andra mösarna ska bli klara. Men sen måste jag göra läxa ändå när jag kommer tillbaka till skolan. Har inte spanskaboken än och jag ska göra läxan med Tom och Erica (tror jag hon heter:)). Men innan vi kommer hem ska vi ta en sväng om förbi Chipotle, en mexikansk kedja kan man kanske kalla det. Man kan i alla fall köpa mexikansk mat, det populäraste är burritos. Om ni inte vet var det är så är det tortillabröd med ris, bönor och kyckling kan man ta. Det finns lite olika att välja på.


Läste precis mammas kommentar hon gjorde på ett inlägg. Så här skre hon: Men vet du vad Ia hittade i din byttorpsväska igår.hahaha,en gammal pannkaka tror hon att de va,snacka om att de måste luktat.Tur att jag ringde så att hon kollade annars hade den legat till dec. när du kommer hem hihi kul  

Ooops. Det var visst något jag hade glömt där :) haha! Men om det var min byttorpsväska måste den vara minst ett år gammal. Använde inte den väskan i somras när jag var hemma så det är ju från förra sommaren när jag spelade i Byttorp. Haha! Ja, det måste luktat gott :)

Nu ska jag gå och göra min spanskaläxaoch sen ska jag gå och lägga mej. Hoppas ni har det bra!

XOXO

RSS 2.0