Hoho? Slutat blogga?

Nu har det inte blivit så mycket uppdaterande om ni kanske har märkt det. Jag har ju jullov nu och då har bloggen också fått lite jullov. Jag får ju tänka lite på den också, alla behöver ju lite ledighet då och då ;) Nä, men jag ska bättra mej när jag åker tillbaka, det lovar jag. Men just nu vill jag bara njuta av lovet! Jag åker tillbaka den 9:e januari, så det är inte långt kvar. Redan nästa lördag är det! Men jag kommer ju sitta som ett asplöv på hela flygresan. Hörde ni att dom hade tagit några terrorister som var på ett flyg till USA? Jag kommer ju vara livrädd! Men dem har ju ökat säkerhetskollen så jag får lita på att dem inte släpper på några fulingar!

Nu ska vi har syskonmys med FRIENDS och godis, svenskt lösgodis som jag har längtat så efter när jag var i USA, men som jag inte har ätit förrän nu. Att jag har glömt av det, det förstår jag inte!

XOXO

PS. Just det, Fanny färgade håret på mej idag. Hon gjorde ett skitjobb för det blev inte alls bra! Moahaha!! Skojja bara, det blev jätte bra och Fanny var jätteduktig. Jag var väll lite nervös, för hon har aldrig gjort det förut, men nu ska hon nog bli frisör :P Haha!

20/12-09

Nu har jag varit hemma i Sverige i några dagar och det har varit full rulle hela tiden! Fast jag ska nog börja och berätta lite om flygresan, den gick ju inte lika bra som när jag åkte till USA.

Dagen började med att vi gick upp kl 6 på morgonen, efter att ha somnat vid 3 på natten. Vi hade tänkt att vi skulle vara uppe hela natten så att vi kunde sova på planet. Så vi skulle kollat på Gossip Girl hela natten, men vid tre var vi för trötta så vi somnade. Och jag låg på golvet så jag hade lite lagom ont i kroppen när jag vaknade. Men vid halv 8 åkte vi iväg till Barten med alla våra väskor och så bar det av till flygplatsen. Det var vid incheckningen som det blev lite tokigt. Jag är ju inte så bra med incheck och så där, jag har ju flygit förut, men jag kommer inte ihåg alla saker man ska få tillbaka. Jag lämnade fram mitt pass och väskan ställde jag på bandet. Sen fick jag tillbaka passet med ett boardingpass i, och mannen tog väskan, satte på den där klistermojjängen, och skickade iväg den. Sen gick han iväg så jag trodde att jag var klar och gick iväg jag med. Sedan tänkte jag inte mer på det, utan jag checkade in med Heidi, som åkte på samma plan som jag, till planet till Chicago. Sen var det på flygplatsen i Chicago som jag förstog att det var något som var fel. Jag och Heidi gick och ställde oss för att visa boardingpassen till nästa flyg till Köpenhamn, men när vi var nästan ända fram kom jag på att jag inte hade något boardingpass till den här flygresan. Heidi hade fått alla boardingpassen när hon checkade in online, så hon tänkte inte på det, och det gjorde inte jag heller. Så jag fick gå tillbaka och leta upp incheckningskön för att checka in.

Jag trodde att Fred och Mös (som åkte med ett plan tidigare till Chicago, men som var på samma till Köpenhamn och Göteborg) också hade behöft checka in igen, men dem hade fått alla boardingpass i San Fran. det var det första som var konstgt, sen visade det sig att jag inte hade fått ett klisterkvitto på att väskan är min, och dessutom hade jag inte skrivit en lapp med mitt namn och adress, så hade väskan försvunnit hade jag inte fått tillbaka den. Killarna tyckte ju att jag var jättetrög som intehade frågat om det när jag checkade in i San Fran, men jag är inte så erfaren och jag vet inte alla lappar jag sa få osv. Och då blev jag arg. På mannen som "hjälpte" mig i San Fran. Jag litar ju på att han ska hjälpa mig så allt blir rätt. Varför påminde han mig inte med namn och adress till min väska? Varför fick jag inte alla boardingpass med en gång? Men varför frågar du inte då, säger killarna. Men om ha går iväg trodde ju jag att allt var klart. Och om han nu skulle gå och göra något snabbt bara, varför sa han inte det till mig? Varför ropade han inte på mig, för han såg att jag gick iväg? Jag var både arg och orolig för att jag inte skulle få min väska. Så resan till USA gick mycket bättre än den hem, får hoppas att nästa går bättre än den senaste.

Jennie och Mattias var och hämtade mig från flygplatsen. Varför kom inte mina föräldrar? Jo, jag hade tänkt att överaska alla här hemma. Jag landade kl 15 på landvetter, men jag har sagt att jag skulle landa kl 23. Så skulle jag komma hem tidigare och överaska. Men mina sk. Vänner Fred och Mös var så roliga och ville jävlas med mig, så dem letade upp pappas namn på eniro, och nu finns telefonnummer och mejl och massa, så dem skickade ett mejl med deras flyginformation till honom och skrev att min dator krånglade och att jag hade sagt att dem skulle skicka ett. Vilka mösar!! Men dem ska allt få igen när dem minst anar det!

Sedan jag kom hem har jag jobbat torsdag och fredag på dagiset. Det var var ganska jobbigt, jag var ju vaken ca 30 timmar med tidsskillnaden och så, så jag hann inte ta igen sömnen innan jag började jobba på torsdagen, dagen efter jag kom hem. Men den tog jag igen i lördags. Jag somnade vid 11 och vaknade inte upp förrän 13.15 dagen efter, och det var för att Billy väckte mig. Hade han inte gjort det hade jag säkert kunnat sovit lite längre. Men det behövdes. Jag hade varit ganska trött de senaste dagarna. Och inte nog med det. Direkt när jag kom hem till kylan gick jag och blev förkyld. Rejält förkyld också. I fredags kunde jag knappt prata, och så skulle jag jobba också. Jag tyckte det var lite pinsamt för jag lät så himla konstigt så jag ville knappt prata. Men det var lite skumt också, för det började med att jag var jättehes, jag var nästan inte förkyld. Det kom senare. Men nu pratar jag bättre iallafall, men som sagt, nu är jag väldigt förkyld. Jag är väll inte riktigt van vid att det är så här kallt. Är ju van vid lite varmare klimat ;)

Nu har jag skrivit på det här inlägget alldeles för länge så nu ska jag gå och lägga mej! God natt!

PS. Grattis Mattias som blir systemet :)


14/12-09 - dagen innan jag åker hem :)

Dagen började med att jag vaknade vid 9. Trodde att jag skulle sova längre för jag kunde inte somna igår. Vi hade kollat på film till kl 2 på natten, och sen när jag skulle gå och lägga mig kunde jag inte somna. Låg vaken till halv 4-4. Jag tror nog att jag är lite nervös för att åka hem, men jag är glad för att åka hem också. Har inte haft hemängtan någonting under de månaderna jag har varit här. Det har varit så mycket att göra hela tiden så jag har inte riktigt hunnit längta hem. Men nu den senaste veckan har det inte varit mycket, och att veta att det är så nära tills att jag är hemma har gjort att jag har börjat längta ganska mycket. Nu ska det bli skönt att få komma hem. Sova i sin egen säng, äta riktig mat och träffa alla igen :) 

Halv 10 ringde Tove på Skype, pratade med familjen där hemma en ganska lång stund. Sen var det mammas tur att prata med mej, jag pratade med henne en ganska lång stund också. Så när klockan var 1 hade jag pratat klart med alla, efter 3.5 timma. Då var det dags att börja fixa med allt innan resan. Jag tvättade det som behövde tvättas, dammade, sopade, gick till Safeway och handlade Listerine till Fanny, lämnade min läxa till Coach och så spelade jag piano lite också. Får visa Matilda vad jag har lärt mig när jag kommer hem :) Nu, efter 6 timmar, är jag äntligen klar med allt. Väskan är nästan packad, det är bara lite smågrejer som ska ner, sånt som jag får packa ner imorgon innan vi åker. Nu ska vi avsluta dagen med att kolla på Gossip Girl och One Tree Hill, får ta med mig min B&J också :) Sen packar jag ner datorn, så vi hörs när jag är på svensk mark! Woho!! Ses snart!

Puss och kramis!


Ett till inlägg idag, vad händer?

Nu har vi lämnat av Larsa och Christine på bartstation och så har vi hunnit med att äta brunch och lämnat in uppsatsen också. Vi är väldigt effektiva idag!! :) Nu ska jag kolla på sista halvleken av en match som vi spelade. Vi har ju fått läxa i fotbollen också. Analysera och massa! Men nu har jag ju bara en halvlek kvar, så det går väll ganska bra. Sen ska vi kolla på Gossip Girl. Jag har ju inte sett det än. Eller, jag såg första avsnittet, men jag tyckte inte det var så bra så jag kollade inte på det mer. Får väll ge det en chans till. Vi har bestämt att vi ska se klart hela första säsongen innan vi åker hem. Så vi har tre dagar på oss, det fixar vi lätt!


           Christine, jag och Larsa utanför barten (ungefär som ett tåg)


Idag är sista dagen man får stanna här, men det är okej att stanna längre men då får man betala 15 dollar för varje extra natt. Det är det vi har gjort, och så är inte matsalen öppen heller så vi får fixa egen mat. Igår åkte vi till Safeway, så vi ska leva på nudlar, pizza och flingor de kommande dagarna. Det låter gott va? Nu måste mammsen och pappsen fixa lite god mat till mig när jag kommer hem. Och sen ska jag ju stå ut med flygplansmat också. Jag vet inte om jag kommer klara det! Det kommer bli tufft! ;)

Nu började jag kolla på Idol istället för att göra läxan, haha! Men jag har ju missat allt så jag har ju mycket att ta igen. Jag kollade på Erik Grönwalls "Run to the hills" och vinnarlåten, och det var ju hur bra som helst. Varför har ingen sagt att jag missat något så bra! Han sjunger ju som jag vet inte vad! Ryser över hela kroppen :) Nu har jag kommit på vad jag ska göra när jag kommer hem, kolla igenom alla låtarna :) Nä, nu måste jag faktiskt ta och göra läxan!

XOXO

12/12-09

Typiskt! Jag som hade tänkt att jag skulle gå till gymmet idag på morgonen. Tog på mig träningskläderna och så sprang jag till gymmet för det spöregnar ute. Men det är väll klart att det ska vara låst då. Det är väll för att alla har nästan åkt hem, men ändå. Tänk på dem som är kvar, ska vi vara på campus och bli tjockisar? Jag ville ju träna. Och så var det ju så tråkigt väder så jag ville inte ta en springtur. Så jag fick springa tillbaka till rummet istället, lite träning blev det då ju :) Så nu har jag lyssnat på musik och rättat felen på min final. Nu ska vi snart åka och lämna av Lars och Christine på Bart. Dem ska ta flyget till LA. Och Nikhil och Manuel åkte inatt vid 4-5 tiden. Så nu är det inte många kvar. Men snart åker jag hem också :) Det ska bli så roooligt!!


11/12-09

I tisdags åkte vi ju till San Jose för att shoppa. Och det blev en del shopping för mig, nu känns det som att jag har shoppat alldeles för mycket. I måndags åkte jag med Maria och köpte lite grejer, men det blev inte så mycket. Vi hade nömligen inte så mycket tid för Maria skulle jobba, och vi åkte ju ganska mycket fel så det tog ju upp det mesta av tiden :) Men det var kul det med, Maria blir ju så rädd när hon kör fel, haha! Så det blev shopping i måndags, tisdags och i onsdags åkte vi och shoppade mer. Fast då var det inte till mig. Familjen hemma har ju beställningar på vad dem vill ha, tror inte jag får plats med allt i resväskan. Den kommer bli knökafull. Som när vi åkte till Nevada under Thanksgiving. Jag kanske glömde säga det, men den var så full så jag kunde inte stänga den riktigt, men då hade jag täcke och kudde där i också. Men det ska nog gå bra ska ni se!
Här är lite av shoppingen:


 

Igår satt jag och gjorde min final i engelska i 3 timmar och 40 min. Egentligen hadevi bara tre timmar på oss, men jag och en annan tjej fick sitta lite längre. Men det tog ju alldeles för lång tid. Jag tycker att hon hade alldeles för myket uppgifter. Först hade vi 10 ord vi skulle översätta, en text vi skulle rätta och tre korta uppsatser vi skulle skriva. Vi skulle också läst en artikel och märka ut speciella saker, allt detta på tre timmar. Alldeles för mycket ju! Men nu är det gjort i alla fall, och det känns skönt. Har precis skrivit färdigt min hemtenta i Management också, så nu är jag helt klar. Marlo sitter och rättar till den lite bara, sen är den klaaaar! Och jag har inga mer läxor på några veckor, det känns jätteskönt!! Nu kan jag ta det lite lugnt!

Idag lämnade Maria mig :( Hon blev klar med sin sista final idag, så hon åkte hem. Vi kom på det igår vid halv 12 på kvällen, det är ju hennes sista kväll. Så då var vi tvungna att åka till Safeway och köpa lite B&J och kolla på film. Hon packade idag, och det var lite sorgligt. Jag vill inte ha någon annan roomie, jag får hoppas att jag inte får någon!



Och vet ni? Heidi ska ju åka till Norge över jullovet, och hon har alltid trott att hon ska åka på måndag. Men i förrgår så kollade hon på flygbiljetten och hon skulle visst åka på tisdag. Men det ska ju jag också. Det visade sig att vi är på samma plan. Först från SFO till Chicago, och sedan till Köpenhamn. Då åker hon vidare till Oslo medans vi åker till Göteborg. Men hur stor är chansen att vi åker på samma plan? :)

Nu har jag ju skrivit på det här inlägget lite för länge. Jag började vid 12 på dagen och nu är klockan halv 1 på natten. Har ju till och med fått ändra datumet på rubriken ;) haha! Det har varit så mycket som har hänt, så jag har inte hunnit skriva klart det. Nu är det många som har åkt hem, så det är ganska lugnt på campus just nu. Lite tråkigt att alla åker hem. Börjar ju nästan gråta. Okej, inte riktigt, jag kommer ju se dem igen. Men det är ju lite tråkigt ändå! Fast det ska bli kul att komma hem. Nu längtar jag faktiskt.

Men nu tror jag att jag äntligen har skrivit med allt som jag ville för den här gången. Efter ungefär 12 timmar ;) haha!

God natt, eller god morgon!!


8/12-09



Nu ska jag snart iväg till San Jose och shoppa :) Jag var ju och shoppade igår med Maria, men vi åkte ju mest fel än vad vi hade tid till att shoppa ;) haha! Maria är inte den, hur ska man säga, hon  kör inte dåligt men hon är verkligen rädd när hon kör. Hon tror att alla ska köra på henne och att hon kommer krocka. Så det är lite kul att åka med henne ;) Innan vi åker iväg tänkte jag skriva lite på min final i management, men först kollade jag min faktura på min svenska telefon på internet, och då blev jag bara arg! Jag har betalat för en extra tilläggstjänst i tre månader som jag ringde om att dem skulle avbeställa innan jag åkte hit. Men nej, det har dem inte gjort! Nu blir jag arg igen bara för att jag skriver om det! Skulle aldrig bytt till telenor, skulle aldrig köpt en telefon med abonnemang två månader innan jag åkte till USA. Jag är ju såååååå dum!!!

Nu kom Larsa förbi, nu ska vi åka! :)



Lyssnade på denna låten preci, tänkte på konserten och Jennie och Ida :)

6/12-09

Igår åkte jag ju med Heidi till en norsk middag. Det var i San Jose som ligger ungefär en timma från Oakland. Vi åkte först hem till hennes framor och farfar. Dem var jättegulliga. Sen åkte vi med dem och hennes farbror till stugan där middagen skulle vara. Det var tydligen jättestort för de hade tre olika sittningar. När vi kom dit träffade vi många från Heidis släkt och alla var jättetrevliga. Det kändes lite konstigt i början med massa nya människor och så, men sen gick det bra :) Alla var ju så snälla! Och sen kom ju middagen, det var det godaste jag ätit på länge! Vi fick potatis, köttbullar, brun sås, sylt, lutfisk och norska kakor till efterrätt. Jag är så trött på skolmaten så det var gott att få i sig lite riktig mat för en gång skull. Det enda jag kommer göra medans jag är hemma är att äta, äta och äta! :)

Heidis pappa kan lite norska, och vi pratade lite. Men hennes farfar och farbror kan prata flytande, så jag pratade lite med dem. Det var ganska roligt :) Sen pratade vi med någon på middagen som tydligen var född i Varberg, haha :)

Efter middagen åkte vi hem till skolan och kollade lite på Vänner, det gör vi nu med förrästen :) Nu när vi har tid har vi blivit Vännergalna igen :) Det är ju så bra!! Annars har vi inte gjort något speciellt idag, det har varit tråkigt väder idag, regnat faktiskt, tro det eller ej. Jag hörde att det är nu ungefär som deras vinter börjar, och det betyder att det kommer regna väldigt mycket. Svenske-Maria som var här förra året som au pair sa att det regnade nästan ända fram till Mars, det var jättetråkigt väder. När man kommer till Californien ska det ju vara sol, eller?

Nu kanske vi ska avsluta dagen med att kolla på film, får se hur det blir.
God natt!

5/12-09

Nä, nu får jag allt ta och skriva en liten sammanfattning av allt som har hänt sedan thanksgiving. Skärpning på mej säger jag!

- thanksgiving-breaket började med att Chris bror åkte hela vägen från Nevada för att hämta upp oss, och sedan köra hela vägen hem igen. Jättesnällt av honom! Och resan var inte den roligaste heller. Det tar normalt kanske 3-4 timmar, men vägen till Nevada tog för oss nästan 6 timmar. Det var nog inte bara vi som hade bestämt oss för att åke iväg då för thanksgiving. Vi åkte på motorvägen med 4 filer, men det var helt stopp! Då är det mycket bilar!

- På thanksgiving, torsdagen, så åkte vi och kollade på bergen lite. Se lite av Nevada och vara lite turister :)



- Sedan var det dags för middagen. Chris mamma hade stått och lagat mat sedan tidigt på morgonen. Det var ju inte bara att chris hade med sig fem kompisar hem, en del av hans släkt skulle också komma, så det var fullt hus!
- Vi satt och pratade och kollade på film till midnatt och varför inte åka en timma till Reno för att shoppa på Black friday (stor rea!) som öppnar kl 24? Jo, men det gör vi! Så vi tog bilen och vid midnatt bar det av mot Reno. vi kom fram vid ett och då händer det som inte får hända: vi låser in bilnycklarna i bilen. Eller inte vi, Chris var det faktiskt! Jaha, nu får vi sova på trottoaren i kylan, tänkte jag. Men Chris ringde till sin farbror som har en försäkring som gör att de kan komma och öppna upp bilen om sådant händer. Farbrorn var bara tvungen att aäga att det var hans bil, så vi fick tag i nycklarna till slut. Men hans farbror var ju inte så jätteglad, det var ju ganska sent!

- Det var ju ganska kallt där uppe, så jag köpte mej ett par vinterskor för en gångs skull. Det var längesen jag hade ett par varma skor, har nästan glömt av hur det känns att inte frysa om tårna :) skönt var det iallafall, tog på dem med en gång!

- I Reno var vi ungefär till kl 5 på morgonen. Sen tyckte vi att det var dags att åka hem. Men vi var tvungna att göra ett stopp på vägen, det bästa stoppet, nämligen Best Buy. En sådan här fick följa med hem:



Woho!! Köpte en kamera till Tovebove också, fast hon ville ha Nikon D3000, jag köpte D5000. Jag har inte döpt han än, ska komma på ett bra namn :) Jag var inne i affären lite för länge, så alla väntade på mig och vi var inte hemma förrän halv 8 på morgonen. Det var en lååång dag, men väldigt rolig!!

- Eftersom vi kome hem så sent, eller tidigt kanske man ska säga, så sov vi bort nästan hela fredagen. Men vid 5 gick vi upp och åt middag :) Sen på kvällen åkte vi hem till en av Chris kompisar, åt pizza, kollade på amerikansk fotboll.

- Lördagen började med att vi åt frukost och kollade på tv. Sen Skypade jag med Jennie, för hon fyllde ju 20! :) Tråkigt att jag inte kunde vara där och fira henne som vi brukade göra :( Jag får fira dej extra när jag kommer hem! Efter det åkte vi upp i bergen och åkte pulka. Det var en ganska brant backe och alla som åkte var helt galna. Det var inte så mycket snö i backen, utan det var mest is. Jag åkte en gång och vi åkte på en iskulle så jag fick jätteont i rumpan.



 Efter pulkaåkningen åkte vi till Lake Tahoe, som var jättefint!



Förrästen, bilderna är tagna med min superkamera :)

- På söndagen kollade vi först på El Clasico, och sedan var det att packa och åka hem. Det var knappt så att vi fick med oss alla grejer hem. Det var redan fullt när vi åkte dit, och sen blev det ju ganska mycket shopping för alla på Black friday, så vi satt som packade sillar vägen hem. Men som tur var gick det ganska snabbt att åka hem, det var inte kö, så det kanske tog 3.5 timma.

Så vad har hänt sedan i söndags?

- Jag har haft mycket att göra i skolan i tisdags och onsdags
- Hade min sista communication-lektion i torsdags (YES!)
- Gick på audition för the spring-play, haha! Fick extracredit för att få bättre betyg i communication, det var därför jag gjorde det.
- Skulle donerat blod med Heidi, men jag hade levt i Europa i mer än 6 mån de senaste 5 åren, så jag fick inte det. Diskriminering! Vad är det för fel med Europa?
- Haft mitt första fotojobb :) Okej, inte direkt jobb, men Dani, min teammate som var med i vinterpjäsen, ville att jag skulle ta kort med min superkamera, så det gjorde jag såklart :)
- För första gången sen skolan började har jag inte så mycket kvar! Det är ju finals näata vecka, men jag har bara en i engelska på torsdag och en take-home-final i management. Communication hade vi i torsdags och i fredags fick jag reda på att jag inte behöver göra finals i matte, för jag har redan klarat kursen.
- Jag var på surprise-party för Taylor igår i Berkeley.


Just nu sitter vi och kollar på Ironman, förstår inte riktigt allt för jag sitter och skriver samtidigt, och så Skype-ringde mamma innan, så då missade jag lite. Men den är bra ändå :) Sen ska jag åka med Heidi till en Norweigan-dinner. Hennes lillasyster ska vara servitris vet jag. Sen får jag se vad som händer. Det blir nog kul :)

Hoppas ni har det bra hemma!

XOXO


1/12-09

Tar en paus i pluggandet och lyssnar lite på musik. Och förrästen, så kan jag inte sova! Andra dagen i rad som en stor killerbug är jämte min säng. Igår satt jag i sängen och pluggade, och helt plötsligt från tomma intet, landade han precis jämte mig på sängen. Jag fick ju panik, och som tur var, var inte Maria hemma så jag sov i hennes säng :) Idag satt jag och pluggade i sängen och hör samma ljud igen. NEJ! Inte en till! Jo då, det är klart det är. Den här gången satt det en jämte sängen på golvet och lurade. Det är tur att det finns snälla människor som hjälper mig att döda dem, annars vet jag inte vad jag hade gjort! Men jag hatar dem! Jag vågar ju knappt vara på rummet. Jag som trodde att dem var borta, för det hade gått ungefär två veckor sen den senaste var här. Men nu är dem tydligen tillbaka igen, och fönstret har varit stängt HELA tiden, jag har ingen aning om hur dem kommer in. Har väll gjort en hemlig ingång nånstans bara för att dem vet att jag inte gillar dem!

Nu tillbaka till min essay!




RSS 2.0