31/1-2012

I lördags så åkte jag med Erica och hennes kompis Lindsey till Berkeley för att kolla på hennes kompis spela vattenpolo. Eller säger man spela? Det låter så konstigt :) Har aldrig kollat på en match innan så det var kul. Och dem var så fula! Dem drog ner varandra under vattnet med benen så att inte domaren skulle se, riktiga fula fiskar!

Det enda som var tråkigt var att matchen började kl 18 och det blev väldigt kallt! Och vi visste inte att det var utomhus så jag tog mina converse och en skinnjacka bara. Mina tår var kritvita när vi kom hem sen :)


                                                            Erica, jag och Lindsey

Nu ska jag och Erica gå och lägga oss så vi orkar upp imorgon. Klockan är redan efter midnatt ju :)

God natt!

28/1-2012

Kollade min mejl idag och Kajsa hade skickat lite bilder på missarna när dem leker i snön :) Visste inte att det hade kommit så mycket snö sen jag åkte. Det är lite mysigt med snö fast tycker om solen bättre, så ska nog ut och sola efter frukosten tror jag ;)



Tjocke-Sune är tjock som vanligt :)


Och Buse-Maja busar som vanligt :)



Och så Fräsarn, Ronjis, ligger och latar sig som vanligt :)

27/1-2012

Idag var det jätteskönt väder här i Oakland. Jag, Vic och Luckan åkte till Berkeley en stund och åt lunch och fixade en grej på banken. Vi bestämde oss för att sitta ute och äta och jag satt i jeans och linne och svettades ihjäl, typ :) Det var nog mellan 18-20 grader tror jag och imorgon kommer det bli lika fint. Så jag ska upp och sola imorgon har jag bestämt :)

Imorgon ska jag också kolla på Ericas kompis som spelar vattenpolo. Vet inte riktigt vilken tid men hoppas det inte krockar med mina sol-planer :)

Nu ska jag försöka sova!

God natt!!


26/1-2012

Det är redan torsdag och jag har bara två lektioner kvar innan det är helg :) Det har varit ganska mycket den här veckan, fast inte bara med läxor, utan det har varit mycket planering. Vi började nämligen planera inför Spring Break. Först så ville vi åka till Bahamas och kollade runt på massa sidor, men det var ganska dyrt så vi började kolla på något annat. Men vi hade bestämt att vi ville någonstans där det finns sol och en strand, för vi vill sola :) Jag kollade på flygbiljetter och trodde att det skulle vara jättedyrt i mars just för att det är spring break. Men nej, det var hyfsat billigt till Miami. Så vad gjorde vi?

Jo igårkväll bokade vi flyg till Miami i en vecka :) WOHOOOO!!!



Vi har kollat runt på hus som man kan hyra och det blir ganska billigt om man är ett par stycken. Vissa har egen pool och andra ligger 50-100 meter från stranden :)

Igår var det jag, Clara, Rebecca och Mathias som bokade fast det kommer nog bli ett par till. Men det är så många som håller på att vela fram och tillbaka hela tiden och eftersom flyget var billigt så vet man inte vad det kan kosta dagen efter eller i helgen. Men Mathias kommer nog få med sig någon killkompis så han inte behöver känna sig helt utanför :) Det är 6 stycken som velar så som max blir vi 10 som åker.

Nu ska jag plugga lite innan jag har lektion 13.30 :)

Hej svejs!

PS. Hade visst skrivit 2011 nu igen, haha :)

22/1-2012

Oj vad pinsam jag är! Jag har ju skrivit i nästan varenda inlägg att det är 2011, haha :) Det har snart gått en månad av 2012 och jag har inte lärt mig det än! Men nu ska jag allt ta och skärpa mig.


I fredags så var det så himla dåligt väder, det spöregnade nästan hela dagen! Så jag, Fredrik och Luckan bestämde oss för att gå på bio. Det blev Mission Impossible 4! Och Mikael Nyqvist är ju med i den så det var kul att se en svensk :) Han pratade till och med svenska i filmen! Kul att man är i USA och kollar på en amerikansk film och så pratar dem svenska! :) Men jag tyckte att den var bra, fast kanske lite lång för den började inte förrän kl 23 och då blev jag ganska trött mot slutet när klockan vad 1 på natten :) Men jag höll mig vaken!!



Nu ska jag gå och plugga i bibblan :)

Hej svejs!

18/1-2012

Idag är det min amigas/rumskompis Ericas födelsedag :) Jag har köpt två små parfymer till henne men dem kommer nog inte komma förrän nästa vecka. Det får bli en sen present :)

Idag har jag tre lektioner utspridda över hela dagen! Det är lite tråkigt men det är bara onsdagar som är så. Jag börjar 9.30-10.45 och sedan har jag inte lektion förrän 15-16.15. Sedan börjar sista lektionen klockan 19-21.30. Så det är det enda jag har gjort idag. Men imorgon spelar Sveriges handbollskillar va? Eller killar kanske dem inte är, män menade jag :P Förra matchen gick inte att kolla på internet, hittade ingen bra sida. Men hoppas det finns något imorgon! Jag vill ju kolla!!! Igår natt drömde jag till och med att jag spelade handboll. Saknar det så mycket :(

Här kommer bilder från hiken :)






























Nu ska jag äta och sedan på en 2.5 timmas lektion :'(

17/1-2012

Igår så gick vi på en mysig promenad i skogen som ligger på kullen ovanför våran skola. Det tar ca 5 min bara att åka dit. Det var jag, Clara, Rebecca, Rebecca, Erica, Salina, Anitra, Viking och Tom så vi var ett gäng :) Vi gick i ca en timma pch sedan åkte vi lite långre upp till en utkiksplats och kollade ut över Oakland och San Francisco. Det var väldigt mysigt :)

Igår natt så började min ena visdomstand värka som in i bomben och jag hade svårt att sova. Var tvungen att ta ipren vid halv 5 på morgonen annars hade jag nog aldrig kunnat sova. Och igår så svullnade det upp ganska mycket och det gjorde riktigt ont. Innan vi åkte till skogen på våran hike så stannade vi vid en affär där jag köpte någon bedövande vätska man ska lägga på tandkötten. Erica och Salina sa att det var bra men jag vet inte riktigt om det fungerar. Men idag har det kännts mycket bättre fast det är fortfarande lika svullet. När jag kollade igenom bilderna från våran hike så ser jag ut som en köttbulle :) haha! Nej inte riktigt, men på vissa bilder ser det inte ut som jag!

Kolla på den här! Haha :)



Nu ska jag försöka sova lite :)
God natt!

16/1-2012

Det är ganska fint väder idag så nu ska vi ut på en hike i skogen :) Tar med kameran så ni kan få se lite bilder sen :)

15/1-2012

På måndag är det Marthin Luther King-day så vi är lediga och har långhelg :) Det passar bra för då blir det en mjukstart med skolan! :)

Idag, lördag, så åkte jag, Clara, Luckan och Manuel in till Berkeley med Manuels nya bil. Han har köpt sig en bubbla cab :) Så vi åkte dit med håret flygandes åt alla håll! Det var riktigt tovigt när vi kom fram, men det var det värt! Tänk att åka cab i januari och inte frysa!! :P Clara hade med sig sin kamera så jag kan visa lite bilder när jag får dem av henne.

Väl i Berkeley så gick jag och Clara till T-mobile som är min mobiloperatör. Det var något fel med min räkning förra året i Oktober nämligen. Det stog att jag skulle betala 90 dollar istället för 45. Jag åkte dit och frågade och var säkert där inne i en timma men det var ingen som visste varför. Och hon som hjälpte mig ringde runt till alla möjliga människor men det hjälpte inte. Då slutade det med att jag var tvungen att betala hela summan för att kunna använda telefonen, hon kunde inte ta bort det sa hon. Men hon lovade att när jag kom tillbaka i Januari så skulle jag få den första månaden gratis. Och det lät ju bra! :)

Så nu var det dags att gå tillbaka och få den här gratis månaden. Nu var det en kille som hjälpte mig och han förstog inte riktigt vad som hade hänt. Så han skulle också ringa runt för att reda ut det så det slutade med att jag fick sitta där medans han pratade i telefon. Men efter en halvtimma bestämde jag och Clara att det var bättre att skita i det här. Det var bara krångligt och tog massa tid och det verkade som att dem inte skulle kunna lösa det ändå. Så vi lämnade stället och gick till en annan operatör där jag har ett vanligt kontantkort. Det ska nog inte vara så krångligt i alla fall :)

Efter det så gick vi förbi Ben and Jerry's och det kan man ju inte bara gå förbi utan gå in. Så det fick bli lite glass också :) Vi satt ute och klockan var ca fem på eftermiddagen och det var inte så jättekallt ute! Det var väldigt mysigt :)

När vi kom och hade ätit middag så var det dags för Clara att gå från blond till brunett! Men vi trodde först att det hade blivit lila för det såg lila ut när hon sköljde ur det, men som tur var så var det bara falskt alarm! Hon blev brunett tillslut :)

Nu är klockan snart 1 på natten och jag måste sova. Imorgon kommer Rebecca Disbrandt hit, den tredje svenska tjejen :) Hon kommer på eftermiddagen och det ska bli kul att träffa henne igen :)

God natt på er! :)


12/1-2012

Jag har inte skrivit något sedan jag kom fram till skolan, men resan gick bra :) Förrutom att det blev sån turbulens på planet från London att kaptenen ropade ut att personalen var tvungen att sätta sig ner och spänna fast sig. Då blev jag rädd kan jag lova! Men det varade bara i 5 minuter så det gick bra sen. Och så satt jag jämte en 5-åring som gillade att prata, haha :) Men hon var söt så det gjorde inget :P

Igår var första skoldagen. Onsdagar kommer bli min längsta dag, jag börjar 9.30 och slutar 21.30 på kvällen. Jag har tre lektioner fast med några timmar emellan. Men den sista lektionen är i 2.5 timma och den kommer bli jobbig känner jag. Igår fick vi sluta kl 21 och då gick jag direkt till rummet, kollade på ett avsnitt av Glee och sedan somnade jag vid 22 och vaknade inte förrän kl 9 :) Så många timmar har jag inte sovit på länge. Men tror att jag har lite sömn att ta igen efter flygresan. Fast jag tror nog att jag sov för länge för jag känner mig fortfarande trött och kl är 11 nu :)

Idag och på fredag har jag bara en lektion, det ska bli skönt :) Men har redan fått en liten läxa i matten :( Typiskt att dem ska gå all in med en gång! Men vi är lediga på måndag så det är skönt :)

Just nu sitter jag och letar skolböcker på internet. Dem är så dyra så jag försöker hitta så billigt som möjligt. Sedan har jag lektion om en stund och ikväll kanske vi ska kolla på vårat basketlag som har match kl 19. Vi får se vad det blir :)

Puss och kram


8/1-2012

Det är söndagskväll och imorgon bitti åker jag tillbaka till USA. Det är snart midnatt och jag ska upp kl 04.00 :) Jag landar kl 22.00 svensk tid och då är klockan bara 13.00 i SF. Det kommer bli en låååååång dag! Men det är skönt när jag väl är framme, då kan jag sova hur mycket jag vill. Tror inte att jag kommer sova så mycket på planet för jag blir så lätt rädd. Minsta lilla gupp så är jag klarvaken! :P

Men jag ska försöka sova lite nu i alla fall. Jag skriver när jag är framme på Holy Names University :)
Puss och kram!

6/1-2012

Årets första inlägg :)

Det borde väl firas med lite bilder från jullovet? :)


Jul hemma hos mamma





Nyår. Först var vi hos Jennies Majsan där vi fixade håret :) och åt god mat!





Sedan åkte vi hem till Jessie :)































     




Hoppas ni har haft en bra jul och nyår! Det har i alla fall jag haft :)
På måndag bär det av till USA ogen och då börjar jag blogga som vanligt!

Puss och kram!

RSS 2.0