28 April

Hejsan,
 
Nu blev det en liten dålig uppdatering, men nu ska det bli bättre de sista veckorna för jag är klar med 2 klasser redan :)
 
I torsdags hade jag en slutpresentation och uppsats som skulle vara klar i Strategic Management. Presentationen skulle vara på 15 min jag var lite nervös men det gick ganska bra. Hade övat så jag visste vad jag skulle säga. Vi skulle göra en business plan för ett företag, så nu är jag expert på H&M :)
 
Eftersom jag inte har så mycket kvar att göra i skolan så var den här helgen fylld med massa annat :) I fredags hade jag två lektioner och sen var det fest hemma hos en av fotbollskillarna. Men vi kommer inte dit förräns vid 12 ungefär för Jill var så himla seg. Jag tror det tog henne en hel timma från att hon sa att hon var klar, haha! Hon var jättefull redan då så hon bara pratade på hela tiden! Så vi kom dit och hann vara där i ca 10 min, sen kom polisen för att det var någon granne som hade ringt och klaga. Så då fick vi åka hem igen :)
 
I lördags var det ganska fint väder, så då gick vi till poolen och var där i ca 2 timmar. Kolla in vädret för nästa vecka, tror det blir många timmar vid poolen ;)
 
 
Sen på kvällen så hjälpe jag och andra medlemmar i ASHNU (elevrådet) till med att förbereda för en "fest" som skulle hållas på skolan. Det skulle komma en DJ, men sen var det inte mycket mer. Personer från 4 andra skolor var också inbjudna och hon som planerade hade lagt ut massa pengar på den här "festen". T.ex. så betalade hon DJ:en 900 dollar, 5900 KR, för att spela i 3 timmar. Det är väl lite väl mycket. Hon som planerade är medlem i ASHNU och pengarna kommer från våran egen budget, hon har liksom fått ansöka om bidrag och så har vi fått rösta om det. Men det skulle bli hur bra som helst enligt henne. Så jag och några till gick ner sen runt 23-tiden. Det var i en byggnad precis nedanför backen på skolområdet. För det första så hade dem knappt nått ljus på dansgolvet så man kunde knappt se nånting. För det andra så spelade DJ:en bara ghettomusik som alla amerikanare dansar helt sjukt till, så jag stog mest och skrattade och tittade på (kolla den här länken så förstår ni vad jag menar http://www.youtube.com/watch?v=ABVLp3vaA6o, så dansar dem i USA). Och för det tredje så kom det inte alls så många som hon trodde. Hon sa att det blir nog runt 300 pers, men det blev kanske 100, haha. Så det var ett riktigt bottennapp enligt mig :)
 
Idag träffade jag Heidi, Maria och Dani för att äta lunch och glass. Vi bestämde att äta på Fentons för dem har si himla god glass där. Hade inte varit där sedan mitt första år, det ligger inte alls långt från skolan så jag vet inte varför jag inte har åkt dit oftare. Vi bestämde att vi skulle dela på en dessert, det blev en brownie på botten, 2-3 kulor chokladglass med chokladsås och en klick grädde på. Det var hur gott som helst!! Och det var kul att träffa dem igen, har inte sett dem på länge och jag vet inte om jag kommer se dem innan jag åker hem. Det kanske var sista gången. Maria, som jag var rumskompis med dem 2 första åren, är så gullig. Hon hade med sig en present timm mig. Det var ett halsband med ett hjärta och så stog det någon text på som jag inte kommer ihåg just nu :) Men den var jättefin! Och så fick jag inte betala mig egen mat heller för att jag fyller år om en månad, haha. Så det var som en födelsedagspresent! Kommer sakna henne och dem andra jättemycket :(
 
Senare på dagen så var det dags för Go Kart :) Det var jag, Rasmus, Tom, hans syster och bror som är och hälsar på frång Australien, Martin, Sara, Daniel, Tammy, Tom och Monique som skulle åka :) Vet inte vad det kostar i Sverige och åka, men det var inte billigt här. Vi betalade 57 dollar, 374 kr var. Vi valde att åka Superbanan och det var den längsta banan. Förra året så åkte vi på samma ställe men då tog vi en kortare bana, nu var det all in! Det var alla vi som spelade plus tre stycken som vi inte kände. Och det gick ganska bra för mig, slutade 8 men jag slog alla tjejer :) Här är en bild på alla i rånarluvorna:
 
 
 Nu ska jag gå och lägga mig :)
 
God natt!

18 April

Hejsan,
 
ville bara in här och säga en sak. Det är bara EN MÅNAD kvar till graduation! En enda månad, sen är det slut. Då har jag varit här i 4 år och allt har gått jättefort! Jag kommer ihåg när jag först kom hit, då ville jag bara stanna en termin. Jag gillade det inte alls. Men sen så lärde man känna alla och jag började trivas mer och mer. Under den här terminen så har jag verkligen förstått hur mycket jag trivs här och hur bra jag har haft det, även om själva skolan har sina brister. Men jag har verkligen försökt att njuta den sista tiden för det jag vet att våren bara springer förbi. Det går alltid så himla fort, och det har det gjort den här våren också.
 
Snart står jag där framför bibblan i min svarta klädnad och mössan på :) Men först så måste jag skriva klart två uppsatser den här veckan, sen är det inte mycket kvar :)
 
God natt!

16 April

Då hände det igen. I lördagskväll så slutade internet fungera igen. Det är inget som stämmer på den här skolan. Internet var nere från lördags kväll till måndags kväll, så det kom tillbaka för någon timma sedan. Pratade med min mattelärare och hon tycker att det är jättekonstigt att det här händer. Hon har jobbat på andra skolor och det har aldrig varit ett problem, och det ska det ju inte vara. Internet måste ju fungera. Lärare använder det när dem ska lära ut, elever använder det hela tiden till läxor mm. Jag har en uppsats till på torsdag och en tills på lördag och jag hade ju varit jättemycket efter om jag inte haft internet. Nu hade jag sån tur att jag fick låna Fredriks, Rasmus, Toms och Luckans internet. Dem betalar ju för internet genom Comcast så deras fungerade.
 
Förra tisdagen så hade eleverna ordnat med en protest. Dem som startade det här och som är med och ordnar med allt heter "working group" (jag är inte med). Och dem gjorde en lista med 10 punkter som dem tycker behöver förbättras här på skolan, och WiFi var en av punkterna. Så dem skickade ut ett mejl till alla elever där dem samlade ihop underskrifter. Och jag tror dem hade fått ihop över 300 st som då håller med om att det är mycket som behöver förbättras. Så i tisdags skulle vi träffas utanför biblioteket, hade man lektion så var det meningen att man inte skulle gå. Jag hade lektion och min lärare var medveten om vad som skulle hända, så han ställde in lektionen för han tycker också att saker behöver förbättras :) Nu var man inte tvingen att gå med i protesten, men eftersom det var så många som hade skrivit under så trodde jag att det skulle vara jättemånga som skulle gå med. Men det var faktiskt mindre än vad jag trodde.
 
Här är en bild på nästan alla, jag står nästan längst fram någonstans i mitten :) Ni ser också några av medlemmar i working groupen till vänster. Dem förklarar hur protesten skulle gå till. Så vi skulle gå runt skolan till olika "viktiga" personer och överlämna ett papper med alla punkter som måste förbättras. Och när vi stog utanför varje byggnad där dem här personerna har sina kontor, så skulle vi ropa  "We deserve better" tilld vi såg att dem var på väg ut :) Det var några lärare som stog och kollade och det är många som tycker att det är bra att vi tog tag i det, så det är skönt att eleverna har stöd från lärare också.
 
 
Nu ska jag sova så att jag är någorlunda pigg tills imorgon :)
 
God natt

12 April

Hej hopp :)
 
Det är skönt att det är fredag och att det fina vädret äntligen har kommit (och förhoppningsvis så stannar det också). Den här veckan så har det varit 20-25 grader och det ser ut som att det ska vara det nästa vecka också! Så det kanske blir poolen i helgen :)
 
Men imorgon bitti så ska jag kolla på tjejernas sista fotbollsmatch för våren. Det är första gången som jag sitter på läktaren och kollar, det blir nog lite konstigt men det känns skönt att inte behöva spela, haha :) Jag vill bara spela tennis nu ju!! Vi hade sista matchen igår och det känns tråkigt att det är över. Så har jag aldrig känt för fotbollen, då har man firat att säsongen alltid är slut :)
 
                                               Saknar tjejerna men inte fotbollen :P
 
Tennismatchen förlorade jag igår med 6-0, 6-0. Men det var jättekul att spela ändå :) Den tjejen jag spelade mot ska åka till Sverige i Juli och vara där i 1.5 år, så hon blev jätteglad när jag sa att jag var från Sverige. Hon kunde några meningar, så jag försökte lära henne några mer ord ;) Men matchen var jämn ändå. Jag var nära att få några gem, men det ville sig inte. Tränaren sa att jag såg ut som en riktig tennisspelare nu, haha :) Så nu kan jag ju inte sluta spela, nu måste jag ju träna så att jag blir bäst!!
 
I eftermiddags så var jag, Andrea, Fredrik och Luckan ute på en löprunda. Vi åkte till skogen ca 5 min från skolan och sprang där, det är mysigare att springa där än att springa runt tråkiga skolan hela tiden. Så det blev att vi var ute i 1 h och 10 min :) Kommer ha sån träningsvärk imorgon för jag hade redan träningsvärk från matchen igår :(
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig så att jag orkar gå upp imorgon :) Avslutar med en bild på Sune-busen :)
 
 
God natt!
 

8 April

Hej :)
Pratade med mamma lite imorse och hon tyckte att jag är dålig på att uppdatera. Och det måste jag väl erkänna att jag inte varit så bra på det senare :( Men det har varit så himla mycket nu. Förra veckan så hade vi matteprov på fredagen och jag och Selina pluggade ett par timmar varje dag till det. Plus så hade jag tennis, jobb och andra läxor att göra så det blev inte så mycket tid över till annat.
 
Och helgen har varit helt proppfull den med! I lördags så hade jag lektion 13-16, och sen var det att skynda sig tillbaka till rummet och packa väskan för kl 17.20 var det dags för fotbollsmatch. Det var Alumni mot tjejlaget. Alumni är alla som har tagit examen och inte spelar längre, så jag var med i alumni-laget :) Så vem som helst får alltså vara med och spela som någongång har spelat för fotbollslaget och Holy Names :) Men det nästan bara spelare spelade de tigiare åren jag gått här, så jag kände igen alla utom en. Fast henne visste jag vem hon var från skolan men jag har bara aldrig spelat med henne :) Så det var kul att träffa alla igen! Och vet ni vad? Alumni vann med 2-0! Det var kul med en vinst för det blev ju inte så många förra året ;)
 
Efter matchen åkte alla i alumni hem till Sabel som bodde bara 5 min från planen. Hon bjöd på lite mat och så, så hängde vi där hela kvällenm helt svettiga som man brukar göra här i USA :) Men det var lite ledsamt också för jag vet inte om jag kommer se många av dem igen. Har börjat förstå att jag inte kommer vara här så länge till nu. Det är lite tråkigt faktiskt :(
 
Nu över till tennis :) Vi hade match idag mot Mills. Förra gången så förlorade laget med 5-4, så nu ville vi ha revansch! Och det fick vi faktiskt :) Vi vann med 7-1 den här gången! Men det var en dubbelmatch vi inte spelade för deras spelare hade lektion och var tvungna att gå, men det hade ju inte gjort någon skillnad ändå. Och en annan rolig sak, jag vann min singelmatch mot en riktig tennisspelare :) Hon har spelat tennis i några år och jag vann, wihooo :) Första setet förlorade jag med 6-1, andra vann jag med 6-3. Sen gjorde vi en 10-poängs tiebreaker istället för ett till set för hon hade lektion, och den vann jag med 10-3 :) Jag var lite nervös i slutet men det var jättekul att vinna :)
 
Här kommer en liten bild på laget :)
 
 
God natt!

RSS 2.0