25/4-2010

Hej! Hur mår ni där hemma? Jag orkar faktiskt inte skriva så mycket så jag lägger upp lite bilder istället :)

Bilder från i torsdags. Vi hade en överasknings-grillning för Ricardo, en av coacherna som slutar nu.













Efter det så gick vi till Blake's på kvällen.








I fredags åkte vi in till San Fran för att kolla på Morgan när han spelade på ett cafe. Vi passade också på att stanna på Golden boy pizza som Jurgen snackar om ska vara så himla bra, och det var faktiskt inte så dumt :)
Hade med mig mobilen så det blev inte så bra bilder.









Sen har det blivit mycket solning i helgen. Det har varit jättefint väder! Nu ska jag tvätta och sen göra läxa!

XOXO

22/4-2010



Tove är på väg mot San Fransisco :) haha! Vad gullig du var där Tove, jag gillar frillan ;) moahahaha!

I tisdags hade jag min sista engelskalektion, så på tisdagar och torsdagar har jag bara en lektion halv 2. Vi ska nämligen jobba med våran sista uppsats så vi behöver inte gå på lektionerna. Det är skönt :) Men idag har jag massa saker att göra ändå. Jag ska börja med att kolla på Luftslottet som sprängdes. Lånade 1an och 2an av Maria, för ett tag sen och så hade hon 3an också, så den är jag ju tvungen att se också. Sen har jag lektion halv 2, direkt efter lektionen ska vi på något möte med fotbollen. Sen har jag min intervju kl 16 (om jobbet som tutor nästa år). Sen direkt efter det ska vi hem till Coach och ha en avskedsmiddag för en annan av coacherna som slutar. Sen kl 20 ikväll ska vi kolla på en teater eller vad man kallar det. Det är personer från skolan som har gjort en och en an våra teammates är med. Så det blir full rulle idag :)
Nu blir det filmtajm!

Jo just det, pappa du har väll inte köpt en biljett till Pier Pressure nu? För jag har ju köpt en själv!



Ett år går så himla fort! Jag saknar dej farfar!

19/4-2010

Imorgon är det 4/20 (four-twenty) = amerikanska internationella röka-på-dagen. Det är dagen då många amerikanare kommer röka-på. Men var itne oroliga, jag är inte amerikanare så jag ska inte göra det :)

Just nu sitter jag och Heidi i mitt rum och försöker göra läxa men det är så träkigt så vi ringer varandra på skype istället, haha :) och så tar vi massa fula kort, och då menar jag fula. Akta så ni inte blir rädda nu för här kommer en riktigt fuling:



God natt!

18/4-2010

Idag spelar vi dem sista matcherna. Vi spelar två stycken 60-min matcher. Vi samlas om 10 min så nu måste jag gå :) Men jag kan berätta att jag såg Marta spela igår. Hon spelar i FC Gold Pride och vi åkte och kollade på första seriematchen. Gick fram och pratade svenska med henne, det var roligt. Nä nu skojjar jag bara :) haha!

Måste gå!


17/4-2010

Idag skiner solen = sooolning! :) Ska gå och träna lite först och sen äta frukost bara.

Igår åkte jag in till San Fran för att träffa Joefin. Jag har inte träffat henne på jättelänge och så träffas man på andra sidan jorden :) Men det var jättekul att träffa henne igen. Vi fräffades utanför Levi's-butiken vid union square. Och jag var en kvart försenad för jag hoppade av några stationer för tidigt, så jag fick gå en bit. Var lite nervös att dem skulle tro att jag inte skulle komma, men dem stog där och väntade på mej som tur var :)


Sedan gick vi till Pier 39 och kollade runt lite och åt glass. Har ju aldrig varit där förut så Josefin fick guida mej :)


Vi gick också förbi Lombar Street (hoppas jag stavade rätt nu:)) som är världens kurvigaste väg eller vad man ska kalla det.


Utmed Pier 39 stötte vi så klart på bushman. Tidigare pratade vi om han, gubben som sitter i en buske och skrämmer folk, och sa att vi var tvungna att leta upp honom. Men rätt som det var är det någon som ryter till, jag blev ju livrädd. Klart att det var honom :) Men det var inte riktigt som jag hade tänkt mej. Han satt ju inte riktigt i en buske, han hade lite buskpinnar som han gömde sej bakom. Men det var ganska kul att bara stå och kolla på när han skrämde alla andra.


Efter att ha gått en ganska bra bit så var det dags för mej att gå tillbaka till stationen. Det tog ytterligare 20 min. Och jag hade mina converse på mej så jag hade lite ont i lilltån efter den turen. Men det var det värt :) Det var kul att träffa Jossan igen. Och sen fick jag se några som åkte linbana på v
ägen tillbaka :)



Nu ska jag kila! Hej då!

XOXO

16/4-2010

Snart blir det solning :) Solen har äntligen kommit tillbaka. Jag och Heidi solade lite igår och idag blir det lite mer. Det ska bli fint hela helgen! Sen runt 1 ska jag åka in till San Fran för att träffa Josefin som jag inte träffat på flera år. Vi gick i samma klass från 0:an till 6:an. Sen har vi gått i parrallellklass på högstadiet. Hon är ute och reser, har varit lite överallt tror jag. Så nu är hon i San Fran i några dagar så då ska vi passa på att träffas lite. Kameran följer med så ni får se lite bilder senare! Nu ska jag smörja in mej med lite solkräm, haha :)

Kramkram


14/4-2010

Jag har så himla dåligt samvete. Jag vet inte vad som hände. Skulle ju följa med Heidi och Maria och kolla på en lägenhet kl 15 idag. Vi skulle träffas 14.45 och jag hade ingen lektion så jag tänkte att jag skulle ta en lite kort nap innan. Ställde klockan och la den jämte mej. Vaknade sedan uttav mej själv och det kändes som att jag hade sovit väldigt länge, kände mej väldigt utvilad. Kollade på klockan: 16.50 och tänkte för mej själv "ja men jag har ju tid på mej, jag ska inte träffa dem än" (lite för nyvaken kanske? haha). Sen kollade jag mobilen, ett missat samtal och två sms. Maria skrev att jag skulle höra av mej så fort jag kunde, dem var oroliga för mej. Men varför det? tänkte jag. Sen kollade jag klockan på mobilen. Tusan också! Klockan är ju snart 5, jag hade alltså sovit i 2.5 timma! Jag trodde att jag hade glömt att sätta på ljudet på mobieln (det har nämligen hänt en gång innan), men nej, det var på. Så hur kan jag inte ha vaknat om alarmet har gått på, Maria ringde plus att jag fått två sms? Jag som vaknar av minsta lilla, kan jag verkligen ha sovit så djupt?




Förrästen, biljetten till Pier pressure är beställd. Pappa är ju en sådan upptagen man så han hade inte tid! ;) haha! Så i sommar ska jag se The Used, 30 seconds to Mars, Paramore (alla till PP) och sen Green Day! :) Jag är verkligen GLAAAAAAD!!!!!!!

Nu måste jag möta Heidi och Maria i kafeterian och säga förslåt!

13/4-2010

Just nu sitter jag i study hall. Vi som är student athletes måste vara i study hall 3 timmar i veckan så att tränarna ser till att vi gör våra läxor eller nått. Eftersom jag redan är klar med min uppsats och den är inlämnad och har gjort mitt biologiprov så har jag inte så mycket mer den här veckan, WOHO! Så jag tog med datorn och kollade klart på Män som hatar kvinnor. Fick ju låna den av Maria för jag hade ju inte sett den. Jag brukar inte gilla svenska filmer så det är väll därför jag inte har sett den, men den vad faktiskt bra. Fick låna den andra filmen också, så ska kolla på den imorgon tror jag. Men lite nytta har jag gjort här i alla fall. Jag ska söka till tutor nästa termin i matte, så jag har skrivit om mitt cv så att det blir lite bättre. Papprena ska vara inlämnade på fredag så jag har några dagar på mej. Ska prata med min lärare också som ska skriva under lite papper, man måste ha en lärare som rekomenderare en att bli tutor och det var faktiskt han som föreslog det. Så det ska nog gå bra.

Nu ska jag göra lite mer nytta, läsa igenom en lite läxa tills imorrn.


Bilden är från i torsdags när vi gick till Blake's. Heidi, Bno, jag och Mel :)

XOXO

12/4-2010

Idag regnade det också så träningen blev inställd. Det var skönt att få lite sovmorgon, jag sov i 9 timmar men ändå var jag trött. Tror att jag sov för mycket, är ju van vid att sova runt 6-7 timmar. Jag var så trött att jag sov i hela 2 timmar (!!!!) på eftermiddagen. Förstår inte vad det var med mej. Sov så länge att jag drömde massa sjuka grejer. Det går inte ens att förklara, men Bettan var med och hon hade en ny kille och ett nytt barn som bodde på våningen under mej. Och jag drömde att jag sov, vilket jag gjorde också och sen vaknade jag i drömmen, inte i mitt rum, utan i Bettans barns rum. Sen var Fanny, Tove och Ia med också. Vet itne riktigt vad dem gjorde men vi skulle i alla fall gå på toa i skogen, haha. Sen när jag vaknade upp var jag helt förvirrad så jag var tvungen att ta mina böcker och gå till ett annat rum för att plugga. Och det är det jag har gjort sedan 4 i eftermiddags. Uppsatsen är klar och så har jag pluggat till biologiprovet. Det får väll gå som det går. Nu måste jag gå och lägga mej för vi ska vara i gymmet 6.30 i morgon. Kanske bra att jag inte sover så länge i natt så jag kommer in i min 6-7-timmars rytm igen :P

God natt!

11/4-2010

Idag har det spöregnat verkligen hela dagen! Men det var ganska bra för jag behövde verkligen göra läxa. Har suttit med biologi i tre timmar, åt middag och nu ska jag fortdätta med uppsatsen. Så det var bra att det regnade för om det hade varit soligt hade man ju velat gå ut.

Får inte skriva mer nu, måste verkligen börja skriva. Hoppas ni har det bra hemma!

XOXO

10/4-2010

Christine kom förbi en sväng igår kväll för att låna lite pengar, men det blev att hon stannade ända in på natten :) Det kändes som att vi inte hade träffats på jättelänge så vi hade lite och prata om. Tror att hon gick vid 1 på morgonen. Men det var trevligt. Vi åt vindruvor och lite white thins (jättegoda är dem, nästan som chips!). Nu har jag i alla fall kommit ut ur duschen, imorse skulle jag gått till gymmet som skulle öppnat klockan 10, men det var ju ingen som kom så jag bestämde mej att  springa några varv runt campus istället.

Ska ni se på El Clasico? Det hoppas jag! Det börjar ju snart. Ska kolla med Peter och Oscar, men innan matchen måste jag städa rummet och fixa med lite saker. Måste skriva in mej i de olika ämnena jag ska ha till nästa termin, det gör man själv nu på internet. Försökte göra det med min advisor i veckan men det funkade inte då, får se om det funkar idag. Sen efter matchen får jag fortsätta med så där roliga saker. Måste tvätta och så måste jag göra läxa! Som vanligt så blev det ju inget igår, men idag måste jag göra det, annars blir jag så stressad och orolig imorgon.

Saknar er där hemma!

XOXO


9/4-2010

Matchen igår var en av de tråkigaste jag nånsin spelat. När jag först såg planen trodde jag att det var ett skämt. Den var jättesmal och kort på nått vis, och sen var gräset helt konstigt. På vissa ställen var det jordplättar och på vissa var det jättelångt gräs och det var massa grästuvor överallt så man sprang och småvrickade fötterna hela tiden. Jag hade ju ont runt anklarna bara av att springa på planen. Men som tur var vann vi matchen i alla fall med 1-0. Vi hade tänkt att shoppa jag och Maria men det blev lite för sent för det och så var vi så himla trötta båda två. Så Maria åkte hem till sej för hon bor ju inte på campus längre. Så vi åkte hem och gjorde i ordning oss för vi bestämde oss för att följa med halv skolan till Blake's i Berkeley. Det är ett ställe med bar och dansgolv på undervåningen. Det var kul för det var så himla många från skolan där. Mer än hälften måste vart HNU-are :) haha!

Idag har jag inte gjort något speciellt. Solade i någon timma, för det var soligt och varmt för en gångs skull igen :) Försökte göra läxa samtidigt men det gick ju inte så bra. Det var för skönt i solen för att kunna koncentrera sej! Sen när Heidi hade slutat sin lektion åkte vi och Peter till IKEA för lite svensk mat :) Det var första gången på hela veckan som jag blivit mätt känns det som för kafeteriamaten har verkligen varit jättedålig! Jag blev riktigt arg i förrgår för jag var så hungrig och så hade dem bara skitmat! Massa friterat och konstiga pastablandningar. När vi var mätta så gick vi och kollade lite i affärer och eftersom jag inte kunde shoppa igår fick jag shoppa lite idag. Det är konstigt för hemma i Sverige köper jag aldrig nått på HM, men det är klart att jag ska hitta grejer när jag är i USA :) JAg hittade en skjorta, blå-vit rutig var den. Den var fin faktiskt, men varför skulle man köpa nått som man tyckte var fult? :P haha!

Nu kommer Christine förbi snart. Hon ska få lite småpengar så hon kan köpa nått från automaten, hon åt nämligen inte middag.



Förrästen så har jag lyssnat på den här låten nu ett antal gånger :) Men jag förstår inte riktigt videon till den. Den är lite konstig och hela 9.30 minuter! Men låten är ju såååå bra!

Ska se om jag kan få nån läxa gjord nu, får ta och ta tag i detta!

XOXO

7/4-2010

Nu är det onsdag kväll och helgen kan börja! :) haha! Så skönt, men jag kommer ha ganska mycket läxa att göra i helgen. Har inte haft mycket alls den här terminen, men nästa vecka så har jag ett exam, två quiz och en uppsats att skriva. Så det blir en del. Annars har jag inga planer än till helgen, får se vad som händer (och fötter som farmor säger :)).

Ikväll blir det futsal i alla fall. Ska spela med mitt lag, Curb stompers heter vi, kl 22.45, men sen så ska jag vara med i ett annat lag som behövde spelare 21.15 så det blir två matcher för mej idag. Och sen blir har vi match med laget imorgon också. Träningsmatch mot något lag, Cal state east bay kanske det hette. Vet inget om laget alls. Jo, förrästen, idag på träningen gjorde jag mål. Och inte bara 1 utan 4! Jag blev helt förvänad, haha :) Det var längesen jag gjorde mål nu ju. Har glömt av hur kul det var! :P

Men nu får jag ta och ladda för futsalen :) Hoppas ni har det bra hemma!

Kramar

6/4-2010

Den här veckan blir en kortis skolvecka. Måndagen är redan klar och halva tisdagen. Sen är det bara onsdagen kvar för på torsdag är våran engelska inställd som jag har på morgonen och på eftermiddagen har vi träningsmatch! Så den här veckan kommer gå superfort också, precis som alla andra. Dem bara springer iväg, jag hinner ju inte med. Det är ju bara 5 veckor kvar nu, sen är jag hemma! Jag och Heidi satt och pratade om det på vägen hem från Maria i söndags och jag var nära på att börja gråta, jag kommer sakna henne så mycket plus att hon inte kommer tillbaka till Holy Names nästa år. Hon ska gå till en nursingschool för att bli sjuksköterska. Men vi pratade om att vi kanske ska bo i en lägenhet tillsammans nästa år. Vad säger ni mamma och pappa om det? :) hihi!

Vi fortsätter att gå upp 05.50 för att träna och idag var det extra jobbigt. Vi fick påskledigt i går så det var väll därför. Så nu är jag lite trött så ska nog ta en liten nap, sedan blir det dusch och min sista lektion efter det. Sen ska jag också prata med min advisor om vilka lektioner jag ska ha nästa termin. Jag har redan kollat ut vilka jag vill ha. Det blir nog accounting, macro, spanska, business law och photography. Jo, jag bytte advisor för den jag hade innan var så mösig. I början på året hade jag ju itne bestämt vilken inriktning jag skulle ta, så därför fick jag bara en och nu när jag har bestämt att jag vill gå business så butte jag till en som är mer insatt i den inriktningen, för hon jag hade innan hade inte så stor koll.

Jo, på träningen fick alla spelare ett brev från Coach. Han hade skrivit ner en liten utvärdering om varje spelare om vad han tyckte om säsongen. Vad ens styrkor svagheter är och så. Det var roligt att läsa.

Förrästen så har det varit dåligt väder de senaste dagarna, det har varit riktigt kallt. Idag är solen framme och molnen har försvunnit, men det är fortfarande lite kallt i luften. Kollade vädret och det ska bli runt 20 i veckan, men sen nästa vecka är regnet tillbaka! Så tråkigt, jag vill ju sola! :)

Dags för nap!

4/4-2010

Hoppas eran påskhelg har varit bra! Min var i alla fall bra fast lite annorlunda än svensk påsk. Jag var ju hemma hos Heidi och vi åkte sedan till hennes farmor och farfar. Dit kom några av hennes släktingar och vi pratade, åt mat och massa godis och så gick barnen på easter egg hunt. Dem hade gömt massa småägg med godis i runt om i trädgården som dem sedan fick leta efter. Här i USA har dem inte så mycket påskpynt som vi har i Sverige. Det var nästan ingenting i huset. Våra hur är ju fulla av ägg och kycklingpynt och ris med fjädrar, men sånt syntes inte till i husen här borta. Det var lite tråkigt, man missade liksom påskkänslan. Och inget påskägg med godis finns inte heller :( Men jag får väll klara mej, mamma sa att hon skulle spara lite tills jag kommer hem :P

Idag åkte jag och Heidi hem till Maria också. Det spöregnade hela dagen så det var lite tråkigt, och det var lite farligt också. Bli inte allt för orolig nu mamma, men det var en bil som slirade till på vägen och den var bara några millimeter från att köra in i oss. Tur att Marias pojkvän som körde upptäckte det och väjade undan. Det var lite läskigt. Jag satt i baksätet och såg hur bilen kom slirande mot oss. Jag blev jätterädd och vi var helt skakis efter det. Men vi klarade oss som tur var! Och vi fick så god mat sen av Marias mamma ås det glömde vi ganska snabbt. Marias släktingar var också där och om jag tyckte att vi var ganska många hos Heidi så var det inget emot var det var hos Maria. Det var hur mycket folk som helst och massa barn som sprang omkring så det blev easter egg hunt den här gången också. Det var trevligt hos Maria också så det var en bra påskhelg även om den var lite annorlunda. Men nu har helgen tatt alla mina krafter så jag ska gå och lägga mej.

God natt! 

PS. Tommy, Matilda och Kajsa får ha det så bra i Spanien. Dem flyger nog precis nu :) 

3/4-2010

Lite lurade jag er väll :) haha! Jo det var bara ett liter aprilskämt :) Men det roliga vad att Jurgen som går här på skolan verkligen gick på det. Jag hade skrivit det på min status på facebook och så berättade jag och Heidi för honom vad som hade "hänt". Jag trodde inte att han skulle gå på det, men igår när vi träffade honom sa han "I can't believe you're not coming back next semester!" och så hade han berättat det för några andra av killarna som också trodde det. Då sa jag att det bara var ett aprilskämt ju, jag blev förvånad att dem trodde på det :) men det var kul, jag lurade några i alla fall!

Idag är det ju påskafton och jag är bjuden hem till Heidis farmor och farfar (tror jag det är) på middag. Jag ska ta barten hem till Heidi och jag ska väll åka om 45 min eller nått. Vi ska också försöka hitta en födelsedagspresent till Maria som fyller år 21 måndag. Henne ska vi hem till imorgon. Sedan ikväll ska vi in till San Francisco och se vad som händer där inne.

Någon påskstämning här finns det inte alls. Inga kycklingar, fjädrar eller påskris. Jag får nöja mej med att kolla på den här bliden på kycklingen som jag gjorde förra året när jag jobbade på dagiset.



Hoppas ni har en bra påskafton där hemma! Glad Påsk :)


Vad hander?

Svenska ambassaden har precis kontaktat mej och berattat att det ar nagot fel pa mitt visum. Jag far inte vara kvar i landet i mer an en vecka. Dem har bokat flygbilett sa jag behover inte betala for det. Jag aker hem pa onsdag redan. Tusan ocksa! Varfor ska det handa just mej? Och sa maste jag prata med mina larare for jag kommer missa mycket i skolan och det ar ju finals snart! Och imorse forsokte jag prata med mamma pa skype, men det funkade inte alls. Internet var jattesegt och det avbrots hela tiden, sa jag kan inte ens ringa mina foraldrar och beratta vad som har hant. Jag orkar inte mer!! Maste aka sen till Stockholm for att fixa visumet. Hoppas det loser sej bara!

RSS 2.0