30/11-09

nu är jag tillbaka på Holy Names igen. Kom tillbaka igår vid halv 6. Det var skönt med lite ledighet, har inte gjort en enda läxa på 5 dagar. så nu får jag skylla mig själv. Jag har tre prov och en uppsats tisdag och onsdag, så ni vet vad jag kommer att göra framöver. Hinner inte skriva så mycket om helgen, bara att det var jättebra! :) Ni kan kolla bilderna på facebook, bilder säger ju mer än ord :D

Hoppas ni har det bra där hemma. Snart kommer jag hem till regnet!

XOXO

26/11/09

Har inte haft tid att skriva förrän nu. Det är ju thanksgiving idag, och jag har åkt med Mös, Fred, Z och Sean White till Chris hus i Nevada. Vi åkte igår eftermiddag, och efter en biltur med mycket trafik kom vi fram efter ca 6 timmar, två timmar för mycket. Vi åkte från sol och ca 15 grader, och kom fram till lite snö och ganska kallt. Det var ju bra att jag tog med mig mina vinterkläder: Converse och en vindjacka, räcker det tro? ;)
Igår, när vi kom fram, gjorde vi inte så mycket. Alla var ganska trötta. Vi tittade på film och sen gick vi och la oss. Idag började vi med att kolla på Thanksgivingparaden som var i New York och äta god frukost som Chris mamma hade lagat. Heidi är i New York den här veckan och hon vad där och kollade. Det hade jag också velat göra ju!
Efter frukosten och tv-tittandet åket vi en sväng och kollade på bergen som ligger i närheten. Det var jättefint, man kunde se snön på bergstopparna. Får visa er bilder när jag kommer tillbaka till skolan! Vid fem var det dags för Thanksgiving-firandet. En del av Chris släkt kom, och då menar jag en liten del. Vi var ganska många här tyckte jag, och det var kanske en fjärdedel av hela hans släkt, om inte mindre. Hans mamma hade gjort en jättegod Thanksgiving-middag med kalkon (så klart), skinka, potatismos, makaroner och ost-blandning, sallad och bröd. Och efter det blev det glass. Jag tror att jag åt Haagen-Dasz-glass med jordgubbssmak. Den var hur god som helst, och det var riktiga jordgubbsbitar i. Den måste du prova mamma! :) Efter maten och efterrätten blev alla så trötta, och framförallt mätta, så vi har bara kollat på tv och tagit det lugnt. Fast jag har faktiskt lekt med Chris kusiner, och övat på min spanska :) haha! Dem var fem kusiner här och vi lekte kurragömma, spelade kort och någon namnlek och dem pratade spanska med mej och jag försökte så svara så gott jag kunde. Jag har ju glömt av ganska mycket av spanskan, det är ganska tråkigt. Det lättare att förstå än att prata, men efter att jag pratade ganska mycket med dem små, så gick det bättre och bättre faktiskt. Och dem pratar sån lätt spanska som är lätt att prata :)  Dem var så söta :) haha!
Imorgon är det black friday, dagen med jättestor rea. Den börjar på natten, och i vissa butiker har de sänkt priserna så mycket så att man bara får köpa en vara var. Får hoppas att jag får tag på en systemkamera till mig och till Tovebove :) Vi har inte bestämt om vi ska upp mitt i natten, då ska vi ju upp ganska snart. Får se vad som händer. Sen har vi inte bestämt så mycket vad vi ska göra. Vi ska handla på rean imorgon och någon dag ska vi ta en sväng till Lake Tahoe som ska vara en jättefin plats. Får hoppas att jag får tag på en kamera så att jag kan ta några fina kort :) Vi ska vara här hela helgen. Det är jättesnällt av Chris föräldrar att ta emot fem crazy people från Holy Names för för en hel helg :)
Efter den här helgen är det bara en skolvecka kvar, sen är det dags för finals. Fick reda  i tisdags att våran final i communication, som jag har varit mest rädd för, har ställts in. Så vi ska inte ha någon lektion sista veckan, utan sista lektionen nästa torsdag ska hon hitta på något litet som är som en final. Men det är inte ett oförberett tal i tre minuter, som vi skulle haft, och allt annat än det är bra!
Nu sitter vi och kollar på America Music Awards, och de två kusinerna som är kvar står och dansar framför tv:n :) Dem är så söta!
Hoppas ni har det bra! Vi ses snart!
XOXO

22/11-09

Vi gjorde vad vi kunde, men det räckte inte. Vi förlorade med 3-1. Coach sa att han var stolt över oss för säsongen och att vi avslutade den bra. Vi har haft en ganska bra säsong, men jag tycker inte att vi spelade så bra idag. Vi kunde inte hålla bollen inom laget, vi gjorde hur många felpassningar som helst. Och det var mycket tjongbollar. Men det stog 1-1 i halvlek och det var ju bra av oss att inte släppa in mer mål, och det var ju bra att vo även gjorde ett mål. Men jah tycker inte att vi spelade så bra som Coach sa att vi gjorde, men han kanske såg det på ett annat sätt. Och förrästen, jag spelade hela matchen idag! :)

Imorgon ska vi gå upp vid 7, packa klart, äta frukost, och sedan åker vi till flygplatsen för att åka hem till Holy Names igen. Nu ska vi sova!

Godnatt :)

20/11-09

Framme på hotellet.

Vi lämnade skolan kl 7 på morgonen för att åka till Oakland Airport. Jag hade bara den superstora resväskan från när jag åkte hit, och en liten rullgrej, men den var alldeles för liten för att få plats med alla saker. Maria hade bara en resväska som var nästan större än min så vi kom på den smarta iden att vi packar ner alla våra grejer i en resväska. Men det var inte alla som tyckte att det var lite smart som vi, den tog ju ganska mycket mer plats än de andra :) Coach: who's suitcase is this? Jag och Maria: Ehhh, not ours! haha! Men flygresan gick bra, det var bara
1h och 45 min, så det gick ganska fort, speciellt när man sover :) Och när vi landade kom vi fram till regnet som vi hade trott. Men jag har en sån där vädermojäng som visar vädret i San Fran och så har jag för vädret i Borås också, och det regnar i San Fran också faktiskt, och tro det eller ej, men det är uppehåll i Borås! Innan vi åkte till hotellet stannade vi på Chipotle och åt burritos. Nu har vi en stind att vila lite innan vi ska ut i regnet och träna. Sen ikväll ska vi på en banquet, vet inte vad man kallar det på svenska. Men det är någon middag och efterrätt och så ska vi vara ganska uppklädda, det är något som man gör innan Nationals börjar.

Nu ska jag kolla på Vänner och ta en liten nap innan träningen!



                       Roomisar: Maria, Maria och (Linda) Maria :)

19/11-09

Åååå, vad det känns skönt att det är torsdag kväll. Jag har haft så himla mycket i skolan de senaste två veckorna, så det känns så bra att det är över för en stund! Och så känns det ännu bättre att vi åker till Portland imorgon. Planet lyfter kl 09.00 imorgon och det tar 1 h och 45 min att flyga dit. Coach hade kollat vädret och det ska tydligen spöregna hela helgen, så det kanske kommer kännas som att komma hem :) man vet aldrig!
Jag tar med datorn så jag hoppas att jag hinner skriva lite när vi är där.

Hoppas ni har det bra!

XOXO


17/11-09



Det är så här vi spelar borta i USA :) okej, inte riktigt. Den här tjejen är ju bara weird!

We're going to Nationals baby!

Woho! Vi ska till Nationals! Woho!

Vi fick reda på det idag när vi hade möte. Det laget som vann hade tydligen spelat med en spelare i två matcher då hon skulle vara anvstängd för att hon hade fått ett visst antal gula kort. Så laget fick poängavdrag och då gick vi upp och vann!! Weeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! Så vi ska åka till Portland och spela mot Concordia :) Och vet ni hur vi ska åka? vi ska flyga!! Woho på den också! :D Så vi ska åka torsdag kväll eller fredag morgon, och sen kommer vi tillbaka på söndag så vi kommer vara borta hela helgen! :) Moahahahahaha!

Nu måste jag gå till min sista lektion.

XOXO
 

15/11-09

Tänkte uppdatera lite snabbt mellan läxläsningen.

Idag skulle jag, Peter och Lars åka till Nordic House, en affär som har massa Skandinaviska saker. Godis, mat böcker och massa grejer är det. Men när vi kommer dit så är det naturligtvis stängt. Vi som hade längtat efter svenskt godis, djungelvrål ville jag ha ju! Men då tänkte vi att vi åker till IKEA istället, vi kan ju inte komma hem utan någonting alls. IKEA har svenskt godis också men inte alls lika mycket som Nordic House. Jag köpte Marabou choklad och skorpor och mjukost :) och en prydnadskudde till sängen, så nu ser den inte lika tråkig ut!

När vi kom tillbaka hade jag tänkt att börja plugga matte för vi har prov imorgon, men jag började kolla på systemkameror på internet istället, det var ju mycket roligare :) Jag ska nog köpa en på thanksgivingrean, det är tydligen en jättestor rea efter thanksgiving precis. Hoppas bara att de har rea på kamerorna, fast de är billigare än i Sverige normalt ändå, så jag tjänar på att köpa en här i vilket fall. Har ni något förslag på vilken jag kan köpa, det finns ju så många att välja mellan och jag lider ju av extrem beslutsångest, så får jag inte lite hjälp slutar det nog med att jag inte köper någon alls ;) Nej, så illa är det väll inte, men det kommer ju ta några timmar extra för mej att bestämma mej :)

Nu måste jag fortsätta med läxan innan jag somnar. God natt!

Just det ja, idag är det exakt en månad till jag åker hem! Tusan vad tiden går fort! :)

14/11-09

Jag vaknade kl 5 på morgonen av att min mobil ringer. Och då var det inte den amerikanska, utan den svenska. Det var ett tag sen jag hörde den ringsignalen, så jag förstog inte riktigt vad som hände, och så var det så tidigt på morgonen så jag var inte riktigt vaken heller. Jag väcktes när man sover som djupast och då blir man, eller i alla fall jag, så förvirrad när man vaknar :) Så här var samtalet i alla fall:

Jag: Hallå?
Damen: Hej, det är "något-namn-på-K". Är Monica där`?
Jag: Nej
Damen: Nähä, vet du hur jag kan få tag på henne?
Jag: Nej (Kunde ju sagt att hon måste ha ringt fel, men det tänkte jag inte på just då)
Damen: Men då måste du vara hennes dotter va?
Jag: Nej (Nu blir jag nästan arg, hur trög kan man va? Förstår hon inte att hon har ringt fel)
Damen: Okej, men jag har nog ringt fel (Nähä?)

Jag undrar vad hon tänkte. Jag var ju inte precis trevlig och prata med, nej var ju det enda jag svarade. Och sen måste hon tyckt att det var konstigt att hon väckte mig, fast det nämnde hon faktiskt inte. Jag hörde själv hur nyvaken jag lät :) haha! Hon visste ju inte att jag var på andra sidan den stora vattenpölen!


13/11-09



                                             Good song :)

Idag har varit en ganska lugn dag. Hade ju bara matte idag, sen har vi bara tagit det ganska lugnt. Jag och Heidi åkte faktiskt för att shoppa lite, men det var nog sista gången jag åkte med henne ;) Hon är inte shoppingtypen direkt, "I don't like shopping so can we just get this over with?!", haha :) Fast det var ganska kul ändå, då kan man reta henne lite. Kolla runt lite extra länge, vara lite extra länge i provrummet, gå in i någon affär man egentligen inte vill gå in i.

Nu sitter vi och kollar på tv. Det blev filmen Elf, fast jag har inte hängt med alls för jag har suttit och skrivit på det här inlägget istället :) Men den filmen är säkert bra! Ikväll ska vi spela futsal-turnering. Det är en skojturnering för alla på skolan så alla får vara med och man får göra sitt eget lag. Jag vet inte än vilket lag jag ska vara med i, får se hur det blir. Har två lag som drar i mig, alla vill ha med the swedish girl, eller inte ;) hihi!

Hur är det hemma? Har det kommit nån snö?

XOXO

11/11-09

Jag sa ju att ni skulle hålla tummarna! Det var någon som inte gjorde det i alla fall!! ;) Nej, det var inte erat fel att vi inte gick vidare. Det var ju sista matchen och det stog mellan oss och motståndarna. Dem hade en poäng mer än oss så vi var tvungna att vinna och 15 min in i andra halvlek så tar vi ledningen! Då börjar dem blir nervösa och publiken blir helt galen. Skriker och ropar för allt och motståndarlaget påverkas jättemycket. Dem börjar spela fult och till och med deras tränare börjar skrika sånt som inte hör hemma på en fotbollsplan. Det slutar med att en av deras spelare får rött kort. Jag vet inte varför för det var sån himla kalabalik! Mitt i den här röran så får de senare en frispark utanför straffområdet. Den går i ribbans underkant ner på marken och sedan studsar den ut. Jag vet inte om den var inne eller inte, jag såg inte det. Våran målvakt sa att den inte var inne men domaren hade tydligen bättre syn än henne och dömer att den är inne. 1-1 står det och så slutar matchen. Men här borta i USA kan inte en match sluta lika efter fulltid, så det går till övertid 2X10 min. Det var inte så jättefint spel under dessa minuter. Alla ville så mycket och det var målchanser åt båda hållen. Våran målis gjorde ett par räddningar som verkligen räddade oss! Sen hade vi nog den bästa målchansen med 30 sek kvar, Nicole kom fri mot mål med en försvarare i ryggen, men hon blev störd av försvararen och sköt utanför. Det blev inget mål och enligt reglerna är det okej om matchen slutar lika efter övertid, så det betydde att Williams Jessup vann Conference och gick vidare. Tråkigt för oss, jag ville verkligen vinna, det hade varit så kul! Men nu blev det inte så och nu har vi ingen träning alls förrän i februari. Vad ska man göra då på morgonen? Under säsongen har det varit jobbigt att gå upp så tidigt, men nu när man inte behöver det så känns det så tomt. Vi kommer inte spela fotboll på länge och då kommer det bli att man inte träffar alla i laget lika mycket. Jag ser bara negativa saker med det här ju! Jag vill fortsätta spela! Tusan!

Jag kom in efter 25 min och spelade fram till övertiden. Då var det framåt som gällde så vi spelade med 4 forwards.

Nu är klockan mycket och jag måste gå och lägga mig!

God natt!

10/11-09

Idag har vi haft sovmorgon, så det blev inte att gå upp klockan 6 idag utan kvart i 8 istället. Det var skönt att få sova ut lite! Vi hade ingen träning eftersom vi har match idag, den avgörande matchen. Vi ska åka 11.30, så vi ska först äta frukost, sen går jag på första lektionen och sedan åker vi iväg. Matchen börjar kl 15, då får ni hålla tummarna! Jag är faktiskt lite nervös nu, jag vill ju vinna! Jag vill att vi ska gå till Nationals! Det hade varit hur kul som helst ju! Killarna är redan klara, dem är ju överlägsna i sin serie så då måste vi ju också gå vidare! Vi kan ju inte vara sämre!

Efter matchen kommer vi att åka hem till Sabels föräldrars hus, där vi var förra helgen, och där ska vi få mat efter matchen. Ska ta lite kort om jag kommer ihåg så att ni får se hur omrädet där ser ut. Det är ju lite skillnad från det området om man jämför med Oakland :) En aning finare bara!

Nu måste jag gå och äta frukost!

PS. Glöm inte att hålla tummarna :)

XOXO


5/11-09



Kolla på videon, det är ju sååååå bra!! Jag ryser här borta i staterna! Tråkigt bara att EMA inte sändes på MTV här, jag hade ju velat se det. Men, om jag inte minns fel, så kunde man kolla det på MTVs hemsida förra året. Jag får hålla utkik i alla fall! Och vet ni, dem vann i kategorin dem var nominerade i, och nu får jag jättedåligt samvete för jag kommer inte ihåg vilken kategori det var :( Jag hade tur som var inne på facebook samtidigt som Fanny så hon kunde ge mig lite uppdatering om vad som hände under EMA, och hela tacktalet som Bill höll (vet inte om det var han, men det antar jag) fick jag också nedskrivet! 

Familjen Wik åker ju till Norge imorgon. Har inte pratat med pappa på några dagar, så det hade jag glömt av! Jag vill ju också följa med. Det var jättelängesen vi var där. Jag var så liten så att jag knappt kommer ihåg något. Farmor fyller år på söndag och det är ju samma dag som fars dag, så dem får fira alla tillsammans :)

Fanny och Tove: Vet ni, i morses så hade matgubbarna på radion och då spelades Whitney Houston - Greatest love of all. Då tänkte jag på när vi alltid sjöng den på singstar, haha :) Vi sjöng ju så fult så jag vet inte vad, men det var ju det som var så kul! :)

På tisdag har vi sista seriematchen, kommer inte ihåg om jag har sagt det. Säger det igen för säkerhets skull :) Jo, om man vinner Conference som det heter, så går man vidare kan man säga. Man vill komma till Nationals där man möter lag från hela USA, jag tror att det är som en cup men jag är inte säker. För att komma till Nationals måste man som sagt vinna Conference (serien) och sen måste man vinna en till match. Då möter man ett lag som är från samma stat men inte samma Conference. Vinner man den så är man i Nationals. Så matchen på tisdag är viktig för oss, vinner vi den går vi vidare, gör vi inte det så blir det inga mer matcher för oss. Ni får hålla tummarna!

Nu blir det middag och sedan lite läxa!

XOXO

3/11-09

Nu ska vi sart åka och kolla på MJ-filmen. Den börjar halv elva så det blir väll ganska sent idag kan jag tro, och så ska man ju upp vid 6 imorrn bitti. Men jag får ta en nap innan lektionen. Det blir nog bra!
Jo, jag läste ett mail som jag hade fått idag, det var från någon på skolan, vet inte riktigt vem det är. Men det var i alla fall en Outstanding Progress Report-mail. Det stog att jag har varit outstanding i matte och management :) Det var kul att höra!

Har ni hört talas om landet Ladonia? Det är tydligen ett land som ligger i Sverige. Ett väldigt litet land, 1 km2. Det ligger vid Helsingborg. Jag vet inte om jag ska tro på det eller ej. Mös och Lars försökte bevisa det, men jag vet inte. Sök på det på Wikipedia, men sen är ju Wikipedia Wikipedia också, det kan ju vara vem som helst som har skrivit där. Eller är det så att det är sant och så har jag bara helt missat det? Och jo, Lars, han är tydligen Lord i Ladonia. Han har köpt titeln för 12 dollar, haha! Det låter ju lite roligt alltihopa! Men det kanske är sant, någon som vet?


Antal killerbugs vi haft på rummet: 12!




"Happiness is when you no
longer wanna go to sleep
because reality is finally
better that your dreams"

3/11-09

Det är redan November ju! Vad tiden går fort! Och snart fyller ju Geekemelie år :) Grattis i förskott om jag inte hinner skriva imorgon! :)

Jo, vi bestämde ju oss för att åka till Chico över halloween. Vi spelade match först mot Simpson, och vi vann nog med 4-0 om jag minns rätt. Jag kom faktiskt in efter kanske 20-25 min i första halvlek. Det trodde jag inte, men det var kul :) Coach har också börjat kalla mig för mitt gangsternamn. När jag skulle in ropade han: Thuglife, get ready! Haha! Han är ganska rolig :) Och det gick ganska bra faktiskt, vill inte skryta eller så, men slog världens boll till Nicole som kom fri med målvakten (men hon missade tyvärr). Jag har studerat pappas inspelade videor från när han spelade, han slog ju alltid sånna bollar :) haha! (Ett litet skämt;)) Men sen var jag lite ful i straffområdet och dem skulle haft straff, men jag hade tur. Jag använde mina armar för högt upp, ooopsi!

Efter matchen åkte vi till skolan och tog en snabbdusch och sen bar det av till Sacramento, där Sabels föräldrar bor. Det ligger på väg till Chico. Vi kom fram efter drygt en timma och så fick vi lite fruktsallad av Sabels mamma, hon var hur snäll som helst! Sedan skulle vi ut och äta med Sabels föräldrar och hennes mostrar på en Sushirestaurang. Det var ju halloween så vi bestämde oss för att ta på oss vår halloweenklädsel. Jag som inte är så förtjust i sushi hade tur, för dem hade ris och kyckling också. Det var jättegott och det var hur mycket mat som helst. Tror aldrig att jag har ätit så mycket. Sen satt vi och pratade lite, och det var ju klart att vi skulle ha efterrätt också. Vi ungdomar delade på en cheesecake + friterad glass-grej. Den var jättestor och supergod! Och Sabels mamma kunde inte vara snällare, vi fick absolut inte betala för det vi hade ätit, det stog hon för!
När vi var klara var klockan nästan 21 redan och vi hade fortfarande en timma kvar till Chico. Vi kom dit vid tio och alla var nästan redo för att gå och lägga sig kändes det som, vi var jättetrötta! Men vi kunde ju inte gå och lägga oss och vara så tråkiga. Jag och Heidi var ju Mario och Luigi, och vi gick runt på gatorna och kollade på allt folk. Det var hur mycket människor som helst, och alla var utklädda, vissa hade ju mindre kläder än andra. Och jag vet inte hur många kommentarer vi fick: "Oh, Mario and Luigi right?". Sen hade vi klippt ut var sin stjärna som var våran starpower, så ibland fick vi starpower-ryck och sprang förbi alla och ropade STARPOWER! haha :) 

Dagen efter så åkte vi hem till Sabels föräldrars hus igen, och hennes mamma hade lagat god mat igen (jag är så trött på skolans mat!), och sen dstt vi ute i värmen och åt vindruvor. Efter att ha varit hos Sabel några timmar åkte vi vidare till ett shoppingställe, jag handlade faktiskt en tjocktröja och ett par sovshorts, tro det eller ej!  



                Mario and Luigi, och så ser ni lite av starpower-stjärnan



              Sabel, eller, nu kommer jag inte på vad han heter bara för det. 
                    Han i turtles som börjar på L, hjälp mig!



    Luigi och en del av deras jättefina hus. Det området var verkligen
    hur fint som helst. Jag satt bara och kollade på alla husen när vi åkte. 


Nu har jag snart lektion och ikväll blir det MJ-filmen :) 

XOXO 

RSS 2.0