18 Okt

Idag var en annorlunda dag kan jag lova. Den började vanligt med träning imorse och sen hade jag lektion kl 11. Det var på väg till lektionen som jag och några andra såg ett par poliser springa omkring på området. Dem var en bit bort och jag blev lite rädd så jag gick iväg till lektionen. Under lektionen får vi ett mejl som säger att det är en man med pistol som är på skolområdet och att alla ska stanna inne och låsa dörrarna. Alla i klassen blir ju rädda och tänker inte så mycket på att vi har lektion. Men då säger läraren att eftersom vi ändå är fast här inne kan vi ju ha lektion till normal tid. Men det blev ju som det blev. Det var några som var engagerade i det vi skulle göra, men resten pratade i telefon, pratade med varandra eller kollade ut genom fönstret. Men vad tror läraren egentligen när det är en pistolsnubbe som springer omkring? Vi hörde också hur en helikopter flög runt, runt hela tiden. Det var lite läskigt faktiskt.
 
Vi var i salen en timme efter att lektionen hade slutat för vi hade inte fått klartecken än. Sen kommer ett par poliser in och säger att dem ska kolla igenom korridoren och dem kommer tillbaka och säger till när vi kan gå. Så vi väntade och väntade och tillslut ser vi dem gå upp för trappan utanför vårat fönster så dem hade ju så klart glömt av oss helt. Vi hade fått reda på att många höll till i idrottshallen så vi bestämde oss för att gå dit. Där var vi ytterligare en timma. Många spelade basket, volleyboll och så fick vi godis, chips och vatten för att inte hungra ihjäl.
 
Tillslut så fick vi klartecken att gå tillbaka till våra rum, då hade poliserna sökt igenom alla byggnader och pistolmannen var inte kvar. Vet inte riktigt vad han var ute efter, eller om han var ute efter något. Många tror att dem tagit miste på att det var en pistol, att det var något annat, typ mobiltelefon. För han hade ju inte hotat någon eller ens använt pistolen. Men det konstiga är att ingen såg vart han tog vägen. Hoppas inte han kommer tillbaka bara.
 
Här kommer några bilder som jag snodde från FB :)
 
Många polisbilar var det här!
 
Nyheterna kom hit, vi var på TV till och med.
 
Här letar dem igenom korridorerna där vi bor. Lägg märke till de ENORMA pistolerna dem går runt med. Eller pistoler kanske man inte kallar det. Hagelgevär eller nått! Dem vill man inte leka med. Tänk om svenska poliser hade gått runt med dem? haha!
 
Här är några länkar till olika artiklar som beskriver det som hände om ni vill läsa lite. De två sista har videor också om ni vill se hur det ser ut på skolområdet :)
 
http://www.insidebayarea.com/news/ci_21802232/oakland-police-search-holy-names-university-after-reports
 
http://sanfrancisco.cbslocal.com/2012/10/18/report-of-possible-gunman-at-holy-names-university-in-oakland/
 
http://www.nbcbayarea.com/news/Oakland-Police-Seek--Gunman-At-Holy-Names-174814161.html
 
Imorgon är det match igen. Det är bortamatch så vi kommer vara borta hela dagen.
Nu blir det sängen.
 
God natt!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Wow, de lät lite som One tree hill, haha :)

2012-10-19 @ 09:52:41
Postat av: Fanny

Haha håller med Matilda, nu fick vi båda en one tree hill upplevelse på samma vecka! haha, men läskigt!!

2012-10-19 @ 10:08:42
Postat av: mamma

Men herregud...vad händer? Hoppas allt är lungt nu,man blir ju värsta orolig. Ta hand om dig pussi pussi

2012-10-19 @ 12:43:51
Postat av: Linda

haha, ja det var värsta OTH Mattis!! :P
Ja, det är lugnt nu. Var inte orolig mamma :)

2012-10-19 @ 17:32:49
Postat av: mamma

Skönt att höra kram kram <3<3

2012-10-19 @ 18:04:46
Postat av: Pappa

25/10 upplysning

2012-10-25 @ 14:47:54
Postat av: mamma

Håller med föregående skrivare :D Uppdatering!!!!

2012-10-25 @ 16:53:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0